ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Το Taça da Liga της νέας σεζόν θα διεξαχθεί εν μέσω Μουντιάλ

Οι παίκτες της Πόρτο πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Λάτσιο στο Europa League | 17 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες της Πόρτο πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Λάτσιο στο Europa League | 17 Φεβρουαρίου 2022 @2022 LUIS VIEIRA/AP IMAGES

Οι Πορτογάλοι αποφάσισαν να ορίσουν αγώνες του Taça da Liga σε ημερομηνίες που θα διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Σε μία πολύ ιδιαίτερη απόφαση προχώρησαν οι ποδοσφαιρικοί φορείς στην Πορτογαλία. Στη συζήτηση για το καλεντάρι της σεζόν 2022-2023 κατέληξαν ότι οι όμιλοι του Taça da Liga θα διεξάγονται κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το τουρνουά του Κατάρ θα αρχίσει στις 21 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. Οι σύλλογοι είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν τους διεθνείς παίκτες στις 14 Νοεμβρίου και τα πρωταθλήματα θα διακοπούν στο χρονικό διάστημα που θα διεξάγονται οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Παρ' όλα αυτά, στην Πορτογαλία επέλεξαν να ορίσουν αγώνες της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης στη χώρα, η οποία μάλιστα από του χρόνου θα περιλαμβάνει οκτώ ομίλους στον 3ο γύρο, σε σχέση με τους τέσσερις που υπήρχαν φέτος.

Στη φάση των ομίλων αρχίζουν τις υποχρεώσεις τους οι μεγάλες ομάδες της Primeira Liga και μένει να διαπιστωθεί αν θα παραταχθούν με αναπληρωματικούς ή θα χρησιμοποιήσουν και παίκτες από τις β' ομάδες που διαθέτουν.

Από εκεί και πέρα, συμφωνήθηκε η σεζόν να αρχίσει στις 30 και 31 Ιουλίου με το Supertaça και η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα γίνει στις 6 Αυγούστου.

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ