ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Το SPORT24 στο Λονδίνο: Ο Σικ έκανε "do or die" τη μονομαχία της Σκωτίας με την Αγγλία

Απογοητευμένοι οι οπαδοί της Σκωτίας
Απογοητευμένοι οι οπαδοί της Σκωτίας PHOTO CREDITS: © 2021 ROBERT PERRY, POOL / AP IMAGES

Ο Πάτρικ Σικ μετέτρεψε σε προσωπική υπόθεση το παιχνίδι της Τσεχίας με την Σκωτία, δίνοντας τον χαρακτήρα του "do or die" στη μεγάλη μονομαχία του Νησιού την Παρασκευή 18 Ιουνίου.

Η Σκωτία δεν μπήκε ακριβώς με τον τίτλο του φαβορί στο παιχνίδι με την Τσεχία, δεδομένου όμως ότι έπαιζε στο γήπεδό της, είχε έναν λόγο παραπάνω να αισιοδοξεί και να πιστεύει πως θα πάρει το τρίποντο στην πρεμιέρα του Euro 2020. Στην πράξη βέβαια τίποτα από αυτά δεν επιβεβαιώθηκε αφού ο Πάτρικ Σικ πήρε το όπλο του και έβαλε δύο γκολ (το δεύτερο ήταν απολαυστικό), δίνοντας πολύ γρήγορα στη μονομαχία του Νησιού που ακολουθεί (Αγγλία εναντίον Σκωτίας) τον χαρακτήρα του "do or die".

Όπως μας έλεγε κι ένας φίλος της Σκωτίας στο Football Village: "Μας έχουν τελειωμένους και λένε ότι θα μας κερδίσουν εύκολα, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Δεν έχουν δείξει ότι μας έχουν του χεριού τους, οπότε ας περιμένουμε".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΛΟΜΠΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

Μεταδίδουμε ζωντανά από το Λονδίνο, την καρδιά της διοργάνωσης, όσα γίνονται στο EURO 2020. Αλέξανδρος Τρίγκας και Αντρέα Παλομπαρίνι είναι οι απεσταλμένοι του SPORT24 στα γήπεδα του EURO. Χορηγός της αποστολής στο Λονδίνο σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε με το Πάμε Στοίχημα που προσφέρει περισσότερες από 500 στοιχτηματικές επιλογές για το μεγάλο ντέρμπι του αποψινού προγράμματος ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία.

Οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχουν λοιπόν ακόμη ένα κίνητρο για το παιχνίδι που ακολουθεί: να πετάξουν εκτός συνέχειας της διοργάνωσης την Σκωτία και να συνεχίσουν την πορεία τους ως το... αφεντικό του Ηνωμένου Βασιλείου. Γενικότερα άλλωστε, όπως και να το κάνουμε, τα "τρία λιοντάρια" έχουν αυτό τον αέρα πως είναι... από πάνω εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες ομάδες/χώρες του Νησιού, όπως η Σκωτία, η Ουαλία και η Ιρλανδία.

Η κρισιμότητα αυτού του αγώνα προσθέτει το αλατοπίπερο σε όλη αυτή τη συζήτηση και την προσμονή για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Euro 2020. Για να είμαστε ειλικρινείς άλλωστε, όλοι (κι οι μεν κι οι δε) περίμεναν εδώ και καιρό αυτό το συναπάντημα. Οπότε τώρα ένας λόγος παραπάνω να έχουν κυκλώσει την 18η Ιουνίου στο ημερολόγιό τους.

Από εκεί και πέρα, στα υπόλοιπα της χθεσινής (14/6) ημέρας, ξεχώρισε επίσης το "Χ" στον αγώνα της Ισπανίας με τη Σουηδία. Η "φούρια ρόχα" μοιάζει να είναι ένα (ή και δύο) "κλικ" πιο πίσω σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, χωρίς τις πολύ μεγάλες προσωπικότητες για να την κουβαλήσουν και να καθοδηγήσουν τους υπόλοιπους. Όταν μάλιστα ο Άλβαρο Μοράτα είναι (τόσο) άστοχος, τότε μοιραία ο Λουίς Ενρίκε μένει να απορεί και να προβληματίζεται γι αυτά που έρχονται.

Γιατί, όπως και να το κάνουμε, ο δρόμος μόνο βατός δεν είναι για την Ισπανία. Κι η αναμέτρηση που ακολουθεί απέναντι στην Πολωνία έχει τον χαρακτήρα του πρόωρου τελικού, αφού ενδεχόμενη νέα απώλεια βαθμών να δημιουργήσει ανυπέρβλητα εμπόδια στον δρόμο προς τους "16" του Euro 2020.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ