CHAMPIONS LEAGUE

Το Sport24.gr στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Το Sport24.gr στο "Γ. Καραϊσκάκης"
κοσμος φιλαθλοι οπαδοι κερκιδα εξεδρες καραϊσκακη

To Sport24.gr βρέθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης" και σας μετέφερε γραπτώς και με videos το κλίμα από το Ολυμπιακός-Μπορντό

Ο Ολυμπιακός αν και ανώτερος ηττήθηκε από τους... τυχερούς πρωταθλητές Γαλλίας με 1-0 και πλέον δεν έχει και πολλές ελπίδες για πρόκριση στο Μπορντώ. Οι Γάλλοι με σύμμαχο την τύχη, τον Καρασό και τον διαιτητή Γουέμπ, χάλασαν την... γιορτή των οπαδών του Ολυμπιακού που δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα.
Όχι, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι, αντίθετα! Απλά τους τα χάλασε το αποτέλεσμα. Προσοχή! Όχι η εμφάνιση, αλλά το αποτέλεσμα.

Όπως και να 'χει τα όσα έλαβαν χώρα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" θα αργήσουν να ξεχαστούν. Από το coreo και το χειροκρότημα στο τέλος, μέχρι και την εμφάνιση των παικτών του Μπάντοβιτς.

Φυσικά το Sport24.gr δεν θα μπορούσε να λείπει (δεν το έχει κάνει και ούτε πρόκειται) από την ευρωπαϊκή γιορτή του Ολυμπιακού και κατάφερε με την βοήθεια της τεχνολογίας (ελέω videos) να δώσει μια γεύση από "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και σας αυτούς που δεν είχαν την δυνατότητα να δώσουν το παρών.

Άλλωστε το φαληρικό γήπεδο χωράει κάτι παραπάνω από 33.000 θεατές, ενώ το Sport24.gr απεριόριστους...

Διαβάστε λοιπόν και δείτε τι έγινε πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μπορντό. Έχει ενδιαφέρον, έστω κι αν το φινάλε είναι ήδη γνωστό...

23.51: Οπαδοί του Ολυμπιακού κινήθηκαν προς την κερκίδα που βρισκόντουσαν οι αντίστοιχοι της Μπορντό. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και ακολούθησαν ανταλλαγή λίγων αντικειμένων.

23:48 Το παιχνίδι τελειώνει με την Μπορντό νικήτρια, αλλά τον κόσμο να καταχειροκροτεί και να τραγουδά υπέρ της ομάδας του που πάλεψε με νύχια και με δόντια χωρίς να καταφέρει.

Όλο το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στο πόδι, σα να έχει νικήσει ο Ολυμπιακός! Μια ήττα που μπορεί να χαρακτηριστεί άδικη, δεν μπορεί όμως να σβήσει την καλή απόδοση των παικτών του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς για 94 λεπτά.

22.51: Έχει πέσει και η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Μπάντοβιτς μα και του κόσμου που δεν έχει την ίδια δύναμη να φωνάξει. Ένα "ερυθρόλευκο" γκολ θα τ' άλλαξει όλα...

22:40 Παγωμάρα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με το γκολ του Σιανί στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους.

Η εικόνα του αγώνα ήταν διαφορετική και οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι λογικό να δείχνουν απογοητευμένοι. Υπάρχουν βέβαια άλλα 90 λεπτά. Για να δούμε...

21:45 Όλα είναι έτοιμα. Ο διαιτητής σφυρίζει και το ματς ξεκινά...

21:43 Οι δύο ομάδες βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι απλά εκπληκτική! Εντυπωσιακό coreo όπως σας είχαμε προϊδεάσει και "είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό", επί 5 λεπτά χωρίς σταματημό.

Το coreo των οπαδών του Ολυμπιακού



Η είσοδος των ομάδων



21:32 Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και η έναρξη του αγώνα μπαίνει στην τελική ευθεία. Ηρεμία στις εξέδρες που βέβαια δεν κρατάει πολύ...



21:28 Στα... γρήγορα η ανάγνωση της ενδεκάδας της Μπορντό, σε αντίθεση μ' αυτή του Ολυμπιακού που ξεσηκώνει το φαληρικό γήπεδο.

21:27 Εκπλητική ατμόσφαιρα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Μας έχουν συνηθίσει σε τρομερές... επιδόσεις!

21:17 Πολύ Guns n' Roses από τα μεγάφωνα. Θ' αρέσει στον dj του γηπέδου και καλά κάνει! Μαζί του! "Welcome to the jungle" ακούμε τώρα και ελπίζουμε να μην γίνει... ζούγκλα το φαληρικό γήπεδο. Αντίθετα, ευχόμαστε να γίνει ο Πειραιάς "Paradise city", όπως ακούστηκε πριν από τα μεγάφωνα.

21:07 Με διαφορά λίγων δευτερολέπτων μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες των δύο ομάδων, με πρώτους του Γάλλους. Το κλίμα ζεσταίνεται σιγά σιγά και το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" γεμίζει.

Μια γεύση από ζέσταμα



Η είσοδος των ομάδων



21:02 Οι τερματοφύλακες της Μπορντό στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση και τα "ου" δίνουν και παίρνουν ειδικά από το πέταλο.



20: 57 Οι τερματοφύλακες του Ολυμπιακού με πρώτο τον Νικοπολίδη βγαίνουν για ζέσταμα και καταχειροκροτούνται. Οι Γάλλοι κάνουν το λάθος να αποδοκιμάσουν αλλά οι φωνές του καλύπτονται έυκολα.



20:55 Την... τιμητική τους έχουν και οι φίλαθλοι του "αιώνιου" αντιπάλου, έστω κι αν πρόκειται για ευρωπαϊκό αγώνα. Είναι και πρόσφατος ο τελικός Κυπέλλου στο μπάσκετ, οπότε καταλαβαίνετε...

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι άρρωστοι και το τραγουδούν...



20:46 Βγήκαν και οι ενδεκάδες των δύο ομάδων και ας ξεκινήσουμε από τον Ολυμπιακό (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Τοροσίδης, Λεντέσμα, Στολτίδης, Μαρέσκα, Ντάτολο, Λούα Λούα, Μήτρογλου.

Πάμε και στην Μπορντό (Λοράν Μπλαν): Καρασό, Σιανί, Φερνάντο, Γκουρκούφ, Βέντελ. Πλάσιλ, Σαλμέ, Σανέ, Πλανούς, Τρεμουλινάς, Σαμάκ.

Ντάτολο: "Σα να παίζω πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό"

*Το μεγαλό μεταγραφικό απόκτημα του χειμώνα, Χεσούς Ντάτολο, φιλοξενεί το επίσημο πρόγραμμα του αγώνα. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, μιλά για τις πρώτες του εντυπώσεις στο μεγάλο Λιμάνι υπογραμμίζοντας πως θα ήθελε να μείνει και πως είναι σαν να παίζει στον Ολυμπιακό 5 χρόνια, αναφέρεται στην αναμέτρηση με την Μπορντό, αλλά και την Εθνική Αργεντινής.

Tα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης:

Για την επιλογή του να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό (ως δανεικός από τη Νάπολι):

"Όταν ήμουν στη Νάπολι άλλες φορές έπαιζα και άλλες όχι. Στον Ολυμπιακό ήρθα γιατί είναι η μεγαλύτερη ομάδα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς και αποτελεί μία καλή ευκαιρία για εμένα, καθώς ήθελα να αγωνιστώ σε μία ομάδα που πάντα έχει στόχο να κερδίζει".



Για τις πρώτες εντυπώσεις του από την ομάδα και την Ελλάδα: "Δεν μπορώ να πω πολλά για τη χώρα γιατί έχω πολύ λίγο χρόνο που είμαι εδώ. Είμαι όλη μέρα με τους συμπαίκτες μου, είναι πολύ καλά παιδιά και είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι εδώ. Ο κόσμος του Ολυμπιακού μου έχει φερθεί πολύ καλά. Είναι μία μεγάλη ομάδα με μεγάλους παίκτες, υψηλού επιπέδου".

Για τον Ντάτολο ως ποδοσφαιριστή και ως άνθρωπο: "Εγώ ζω για το ποδόσφαιρο. Προπονούμαι κάθε μέρα όπως κάθε επαγγελματίας. Έχω αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες όπως την Μπόκα, τη Νάπολι και τώρα τον Ολυμπιακό, ομάδες οι οποίες έχουν πολλές απαιτήσεις από τους ποδοσφαιριστές. Οπότε, προσπαθώ να δίνω το εκατό τοις εκατό του εαυτού μου, τόσο στην προπόνηση όσο και στα παιχνίδια για να μπορώ να ανταποκριθώ. Κατά τα άλλα, είμαι ένας ήρεμος άνθρωπος.

Προσπαθώ να είμαι επαγγελματίας και όπως είπα, ζω για το ποδόσφαιρο, το οποίο σημαίνει ότι και έξω από το γήπεδο πρέπει να προσέχω τον εαυτό μου. Από την άλλη, μου αρέσει να περνάω καλά. Η Αθήνα έχει πολλά πράγματα να κάνεις και να επισκεφθείς. Θέλω να μάθω για την πόλη, αλλά και την κουλτούρα".



Για τους στόχους του: "Κοιτάξτε, τώρα βρίσκομαι εδώ και πάνω από όλα ευχαριστώ τον Θεό που μπορώ και να συνεχίζω την καριέρα μου. Θέλω να συνεχίσω να μαθαίνω σημαντικά πράγματα. Έχω συνηθίσει να μαθαίνω πράγματα συνέχεια από τη θητεία μου στην Μπόκα και τη Νάπολι. Ήρθα εδώ για να βοηθήσω την ομάδα και να προσπαθήσω να κερδίσω τα πάντα, αυτός είναι ο στόχος μου".



Για το Μουντιάλ και για το αν έχει συνομιλήσει με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα όσο βρίσκεται στη χώρα μας: "Ναι, η συμμετοχή μου στο Μουντιάλ θα ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Όπως είπα, είμαι ακόμα ένας επαγγελματίας που μαθαίνει να παίζει ποδόσφαιρο και θα ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για εμένα να βρεθώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Όχι, δεν έχω μιλήσει με τον Μαραντόνα όσο είμαι εδώ. Είχα μιλήσει μαζί του πριν έρθω και συζητήσαμε το θέμα της πρότασης που είχα από τον Ολυμπιακό και εκείνος μου είπε να έρθω και ότι είναι μία σημαντική ομάδα, η οποία θα μου δώσει την ευκαιρία να παίξω".

Για το αν θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό και μετά το τέλος του δανεισμού του: "Αισθάνομαι πολύ άνετα εδώ και όπως είπα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού με έχουν κάνει να αισθάνομαι σα να παίζω ήδη πέντε χρόνια εδώ, πράγμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή. Και μετά, βλέπεις τους οπαδούς και αισθάνεσαι ότι ναι, ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα, στην οποία κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να μείνει".



Για την πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα στο Champions League κόντρα στην Μπορντό: "Εγώ το μόνο που θέλω είναι να παίξω και να κερδίσουμε. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Δεν φτάνει απλά να παίζεις, αλλά να κερδίζεις, είτε είναι ο τελικός του Κυπέλλου Ευρώπης, είτε το Κόπα Λιμπερταδόρες, είτε ο τελικός του Μουντιάλ. Εμένα με ενδιαφέρει μόνο η νίκη. Ξέρω, φυσικά, ότι θα είναι μία μεγάλη εμπειρία για εμένα, αλλά το σημαντικό είναι να κερδίσουμε, αλλά και να τιμήσουμε τη φανέλα που φοράμε".



20:45 Μια ώρα πριν την σέντρα του μεγάλου αγώνα, το σεντόνι του Champions League απλώνεται στην σέντρα του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και ο ύμνος της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ηχεί από τα μεγάφωνα.

20: 33 Να και οι πρώτες συστάσεις προς τους φιλάθλους από τα μεγάφωνα του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για κόσμια συμπεριφορά.

20:19 Σειρά για τους παίκτες της Μπορντό να κάνουν την καθιερωμένη βόλτα τους στο γήπεδο με επίσημη ένδυση (κάτι σαν τους διαιτητές) και αυτό προκαλεί τις πρώτες "μάχες" στις εξέδρες ανάμεσα σε γάλλους και έλληνες οπαδούς.

Ζεσταίνεται και ο κόσμος στις εξέδρες



20:13 Οι διαιτητές κάνουν την βόλτα τους στον αγωνιστικό χώρο, ανέμελοι κουστουμαρισμένοι όπως προβλέπει η UEFA.

20:11 Και οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα στο φαληρικό γήπεδο, αφού ακούσαμε το "είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό" και σε ελληνική μα και σε σέρβικη έκδοση.

20:08 Οι πρώτοι παίκτες του Μπάντοβιτς με μπροστάρη βγαίνουν στο χορτάρι που ξέρουν καλά και ελπίζουμε να αποδεχτεί γούρικο. Αποθέωση από τους οπαδούς που είναι αυτή τη στιγμή στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

20:07 Για άλλη μια φορά στο επίσημο πρόγραμμα του αγώνα, γίνεται ειδική αναφορά στην καλή συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στις εξέδρες. Είναι γνωστό πως η UEFA καραδοκεί...

20:00 Αυξάνεται όσο περνάει η ώρα ο κόσμος στο πέταλο των οργανωμένω, γιατί στις υπόλοιπες θύρες έχουμε... μέλλον ακόμα.

19:48 Μιας και δεν συμβαίνει κάτι... συνταρακτικό μέχρι στιγμής, ας ρίξουμε μια ματιά στο match program του αγώνα και ας ξεκινήσουμε με την αγαπημένη μας στήλη... "τις πάσες". Στο σημερινό περιοδικό φιλοξενείται ο ηγέτης της "ερυθρόλευκης" άμυνας και πάμε να δούμε τα... γούστα του και τις πρωτότυπες απαντήσεις του:

Αγαπημένη ταινία: Δεν μου έρχεται κάποια συγκεκριμένη, αυτή τη στιγμή.
Αγαπημένο φαγητό: Πολλά. Μου αρέσει γενικά το φαγητό και το κρασί.
Αγαπημένη πόλη/χώρα: Η Σανταντέρ, το Μπέρμιγχαμ, το Τορίνο, η Αθήνα, η Στοκχόλμη. Παντού ήμουν καλά.
Παρατσούκλι: Όλε, Όλι, Μέλλις, Μέλλαν, Μελ και πολλά άλλα...
Αγαπημένη ηλεκτρονική συσκευή: Το i-phone
Αγαπημένο τραγούδι: Αλλάζει κάθε εβδομάδα... Αυτή τη στιγμή μου αρέσει το Γκλόρια του Μάντο Ντιάο.
Σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα μου: Το 5-1 εναντίον της Μπέρμιγχαμ Σίτι στο τελευταίο μου ντέρμπι με την Άστον Βίλα το 2008.
Σημαντικότερο γκολ στην καριέρα μου: Το δεύτερο γκολ εναντίον της Μίντλεσμπρο την τελευταία μου χρονιά με την Άστον Βίλα (3-0 εκτός έδρας - 24 Νοεμβρίου 2007).
Αγαπημένο πρόσωπο στη ζωή μου: ---
Η Ελλάδα με μία λέξη: Ζεστή
Γούρι: ---
Αγαπημένο αυτοκίνητο: Πολλά, μου αρέσουν πολύ τα αυτοκίνητα.
Αγαπημένο στοιχείο στο παιχνίδι μου: ---
Στον ελεύθερό μου χρόνο: ---
Αν δεν ήμουν ποδοσφαιριστής: Πραγματικά δεν ξέρω...

19:45 Στις εξέδρες μπορεί να έχει πολύ κόσμο ακόμη, όμως εκτός οι φίλαθλοι είναι ήδη χιλιάδες και μάλιστα ακούστηκε πριν από λίγο το αγαπημένο σύνθημα των "ερυθρόλευκων" οπαδών: "είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό".

19:44 Ακούστηκαν τα πρώτα "ου" κατά την είσοδο των γάλλων οπαδών.

19:37 Ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψουμε το coreo που έχουν ετοιμάσει οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού. Δίχως αμφιβολία είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχουμε δει στα ελληνικά -και όχι μόνο- γήπεδα. Μάλιστα θα καλύπτει τα 3/4 του γηπέδου και στις εξέδρες απέναντι από τα δημοσιογραφικά θα σχηματίσει την λέξη: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Στο πέταλο των οργανωμένων λόγω του κόσμου δεν μπορούμε να δούμε τι θα φανεί, ενώ στο απέναντι θα σχηματιστεί ένας οπαδός που θα πανηγυρίζει.

Στο μεταξύ, υπάρχει και ένα τεράστιο πανό που ξεκινά από το πέταλο των οργανωμένων και καταλήγει στο απέναντι πέταλο και γράφει ένα μέρος του ύμνου της ομάδας: "Θρύλε των γηπέδων Ολυμπιακέ, δαφνοστεφανωμένε, μεγάλε και τρανέέ. Έχεις δυναμή σου Ολυμπιακέ, τον πύρινο σου κόσμο που δεν λυγά ποτέ".

Πάρτε μια γεύση από το coreo που θα δείτε στην συνέχεια



19:31: Να 'μαστε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και πάλι... Νωρίς-νωρίς για να σας γράψουμε ότι συμβαίνει εδώ και με κάθε λεπτομέρεια. Λίγος ο κόσμος μέχρι στιγμής, σε αντίθεση με τα πανό ή για την ακρίβεια το coreo.




































































































































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ