EUROPA LEAGUE

Το προφίλ της Παρί

Το προφίλ της Παρί
παρι σεν ζερμεν λογοτυπο

Διαβάστε το προφίλ της Παρί Σεν Ζερμέν που μπορεί να κέρδισε τον ΠΑΟ, όμως δεν τρομάζει την ΑΕΚ

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν τα πάει καθόλου καλά στο πρωτάθλημα, όπου και βρίσκεται πολύ κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού. Συγκεκριμένα στο εγχώριο πρωτάθλημα καταλαμβάνει την 15η θέση της βαθμολογίας, έχοντας 17 βαθμούς σε 16 αγώνες, ενώ έχει απολογισμό τερμάτων 17-23.

Στην Ευρώπη αν και δεν έκανε μεγάλες εμφανίσεις πέρασε από τον 7ο όμιλο του Κυπέλλου UEFA στο οποίο βρέθηκε αντιμέτωπη και με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο και χρειάστηκε να νικήσει την τελευταία αγωνιστική, για να περάσει ως δεύτερη στους "32" του θεσμού.

Το κλίμα στο "Παρκ ντε Πρενς" καθώς οπαδοί και αστυνομία έχουν ανοίξει βεντέτα με την αστυνομία, μετά και τον θάνατο οπαδού της ομάδας, από πυρά αστυνομικού, στον απόηχο της βαριάς ήττας με 4-2 από την Χάποελ Τελ Αβίβ.

Αστέρια:

Ο Πορτογάλος, Πέδρο Παουλέτα, είναι το μοναδικό μεγάλο αστέρι στην ομάδα του Γκι Λακόμπ, η οποία έχει κυρίως παίκτες-εργαλεία. Ο Πορτογάλος επιθετικός, είναι ο δεύτερος εν ενεργεία σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος. Αγωνίζεται στην Ligue 1 από το 2000, όταν και αποκτήθηκε από την Μπορντό. Φέτος αν και ξεκίνησε μέτρια, φαίνεται να ξαναβρίσκει τον ρυθμό του. Σήμείωσε τα πρώτα δύο τέρματα στην νίκη της ομάδας του επί του Παναθηναϊκού με 4-0. Έχει την φανέλα του βασικού σπίτι του, καθώς από αυτόν ξεκινάνε και σε αυτόν τελειώνουν τα σχέδια του Λακόμπ για την ενδεκάδα της Παρί.

Προπονητής:

Ο Γκι Λακόμπ διανύει την πρώτη του σεζόν ως προπονητής της Παρί, ενώ έχει κάτσει ακόμα στον πάγκο των Ρεν και Σοσό. Διακρίνεται για την ικανότητά του να αναδεικνύει νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως ο Μπενουά Πεντρετί αλλά και τον Ζερεμί Μενέζ. Έχει κατακριθεί πολλές φορές από τα γαλλικά ΜΜΕ για την διάθεσή του να αλλάζει συνεχώς το σύστημα της ομάδας. Συνηθίζει να παίζει 4-4-2, όμως πολλές φορές έχει κατεβάσει την ομάδα με τρείς κεντρικούς αμυντικούς τον Παουλέτα μόνο του μπροστά και δύο εξτρέμ. Πριν δύο χρόνια με εκείνον προπονητή, η Σοσό είχε αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό με 2 ήττες.

Υπέρ:

Όπως έδειξε και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, δεν είναι τυχαία ομάδα, ούτε κανείς μπορεί να παραγνωρίσει την δυναμική της. Έχει πολύ γρήγορους χαφ, που μπορούν να τρέξουν πολύ τους αντιπάλους, ενώ η επίθεση με τον Παουλέτα σε καλή μέρα πετάει φωτιές. Η κάκιστη πορεία της στο πρωτάθλημα την έχει κάνει να ψάχνει επιτακτικά την διάκριση στην Ευρώπη.

Κατά:

Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί λόγω τόσο της άσχημης σεζόν της ομάδας αλλά και τον θάνατο του οπαδού της ομάδας, είναι τουλάχιστον κακό. Ο Λακόμπ δεν έχει βρει κορμό για την ενδεκάδα του, ενώ η άμυνα κόντρα σε γρήγορους επιθετικούς, είναι ευάλωτη.

Ρόστερ:

Τερματοφύλακες:

1. Μικαέλ Λαντρό
16. Ζερόμ Αλονζό
30. Νικολά Κουζέν

Αμυντικοί:

4. Νταβίντ Ρόζεναλ
5. Μπερνάρ Μεντί
6. Μάριο Γέπες
12.Λαρίς Μαμπιαλά
17.Σάμι Τραορέ
22.Σιλβέν Αρμάν
26.Μπουκαρί Ντραμέ
28.Πάουλο Σέζαρ

Μέσοι

8. Εντουάρ Σισέ
18.Σαμουέλ Πιετρέ
19.Γιουσούφ Μουλουμπού
20.Κλεμάν Σαντόμ
21.Κρίστιαν Ροντρίγκες
24.Νταβίντ Ελεμπουίκ
25.Ζερόμ Ροτέν
27.Αλμπέρ Μπανίνγκ

Επιθετικοί

7. Φαμπρίς Πανκράτ
9. Πέδρο Μιγκέλ Παουλέτα
11.Αμαρά Ντιανέ
13.Πιέρ-Αλέν Φρο
14.Νταβίντ Ενγκόγκ
15.Μποναβεντούρ Καλού

Οι καλύτερες στιγμές:

Η Παρί αν και έχει ιδρυθεί μόλις το 1970, δηλαδή μετρά μόλις 36 χρόνια ζωής έχει καταφέρει να σηκώσει ευρωπαϊκό τίτλο. Συγκεκριμένα την σεζόν 1995-96 κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Κυπέλλούχων, θεσμός που από την περίοδο 1999-2000, συγχωνεύτηκε με το Κύπελλο UEFA.

Τότε και μετά από εκπληκτική πορεία είχε βρεθεί αντιμέτωπη στον τελικό με την Ραπίντ Βιέννης, την οποία και κέρδισε στις Βρυξέλλες με 1-0. Έναν χρόνο αργότερα, έφτασε και πάλι στον τελικό της διοργάνωσης, όμως έχασε από την Μπαρτσελόνα την ευκαιρία να σηκώσει το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιό της.

Προϊστορία:

ΑΕΚ και Παρί, έχουν βρεθεί άλλη μια φορά στην ιστορία τους και αυτή σε νοκ-άουτ αναμετρήσεις, όμως τότε ήταν για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων. O πρώτος αγώνας είχε λήξει 0-0 στο Παρίσι, με τον Νικολαΐδη να χάνει σημαντικές ευκαιρίες. Στη ρεβάνς η Παρί, έκανε περίπατο και με πρωταγωνιστή τον Λοκό, νίκησε με 3-0 και πήρε την πρόκριση...




































































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ