EUROPA LEAGUE

Το προφίλ της Χέρτα

Το προφίλ της Χέρτα
χερτα

Μία ομάδα από την Γερμανία ήταν η αντίπαλος που κληρώθηκε στον Ολυμπιακό, καθώς θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Χέρτα Βερολίνου

Η Χέρτα δεν ήταν από τους επιθυμητούς αντιπάλους των "ερυθρόλευκων". Διαθέτει παίκτες εγνωσμένης αξίας όπως Πάντελιτς, Σίμουνιτς (πρώην μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού), τον διεθνή Άρνε Φρίντριχ, ενώ στο ξεκίνημα της "Μπουντεσλίγκα" δείχνει θετικό πρόσωπο στα εκτός έδρας παιχνίδια με 3 νίκες σε 4 αγώνες.
Οι βλέψεις τον ιθυνόντων της Χέρτα είναι η διάκριση στην Ευρώπη, καθώς ο τίτλος στην Γερμανία δεν είναι ο άμεσος στόχος. Στον προηγούμενο γύρο του ΟΥΕΦΑ απέκλεισε την Σεντ Πάτρικ με νίκη 2-0 σην έδρα της και 0-0 στην Σκωτία.

Oι πρόσφατοι τραυματισμοί στην ομάδα του Βερολίνου έχουν αναγκάσει τον τεχνικό Λουσιέν Φαβρ να εμπιστεύεται την τριάδα των Άρνε Φρίντριχ, Ζιλμπέρτο και Γιόσιπ Σίμουνιτς.

Η διοίκηση του συλλόγου σχεδιάζει την ενίσχυση της ομάδας μετά το άσχημο ξεκίνημα της σεζόν, ωστόσο δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα. Ακόμα και ο παίκτης της Στουρμ Γκρατζ Σεμπάστιαν Προντλ, είναι ένας από τους μεταγραφικούς στόχους, αλλά ακριβός για την Χέρτα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου, ο Ελβετός τεχνικός δεν μπορεί να περάσει τον τρόπο παιχνιδιού που σκέφτεται, λόγω έλλειψης παικτών.

Η ιστορία

Η Χέρτα ιδρύθηκε το 1892 και η ιστορία της είναι φτωχή από εγχώρια τρόπαια. Έχει ανακυρηχθεί πρωταθλήτρια Γερμανίας προπολεμικά το 1930, 1931. Στην Μπουντεσλίγκα επέστρεψε την σεζόν 1963-64 με τον Ότο Ρεχάγκελ στο ρόστερ της. Το 1971 ο σύλλογος γλiτωσε την χρεοκοπία, πουλώντας το πρώην της στάδιο "Plumpe", παραμένοντας στην κατηγορία.

Τη δεκαετία του '70 η Χέρτα έφθασε δύο φορές στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας. Μία φορά τερμάτισε 2η στο πρωτάθλημα πίσω από την μεγάλη Γκλάντμπαχ και άγγιξε το όνειρο συμμετοχής σε τελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αλλά αποκλείστηκε απο τον Ερυθρό Αστέρα το 1979. Οι επόμενες δεκαετίες ήταν με τα πάνω και τα κάτω, μέχρι το 2000 που συμμετέχει ανελλιπώς στην Μπουντεσλίγκα.

Αστέρια του παρελθόντος για την Χέρτα αποτελούν οι Μάριο Μπάσλερ, Γιλντιραϊ Μπαστούρκ, Σεμπάστιαν Νταϊσλέρ, Αντρέας Κέπκε, Ότο Ρεχάγκελ.

Το αστέρι



Ο Μάρκο Πάντελτις αποτελεί τη δύναμη κρούσης της Χέρτα στην επίθεση. Ο Σέρβος άσσος ξεκίνησε την καριέρα του το 1996 από τον Ηρακλή και το 1997 αγωνίστηκε στην Παρί σεν Ζερμέν. Στην καριέρα του αγωνίστηκε στις Λωζάνη, Θέλτα Βίγκο, Στουρμ Γκρατζ και την Σερβική Σαρτίντ. Επόμενος σταθμός ήταν ο Ερυθρός Αστέρας, ενώ αγωνίζεται στην Χέρτα από το 2005. Σε 90 συμμετοχές με την ομάδα του Βερολίνου έχει πετύχει 40 γκολ.

Επίσης ο Αντρεϊ Βορονίν αγωνίζεται στην Χέρτα ως δανεικός από την Λίβερπουλ. Ο Ουκρανός άσσος πέτυχε το νικητήριο γκολ κόντρα στην Λεβερκούζεν, το πρώτο του με την Χέρτα. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με τέσσερις διαφορετικές ομάδες στην Γερμανία Γκλάντμπαχ, Μαϊντζ, Κολωνία και Λεβερκούζεν. Φέτος σε έξι συμμετοχές έχει ένα γκολ.

Ο προπονητής

Ο Ελβετός Λουσιέν Φαβρ είναι ο προπονητής της Χέρτα από το 2007. Την περσινή περίοδο τερμάτισε στην 10η θέση με την Χέρτα ενώ στο παρελθόν έχει καθίσει στον πάγκο της Σερβέτ και τη Ζυρίχη με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα.΅Είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, παρότι το τελευταίο παιχνίδι με την Λεβερκούζεν παρέταξε αμυντικά την ομάδα του, λόγω απουσιών.

H νίκη επί της Λεβερκούζεν έδιωξε τα σύννεφα πάνω από τον Ελβετό τεχνικό. Ο πρόσφατος αποκλεισμός από το κύπελλο Γερμανίας από την Ντόρτμουντ και η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Κότμπους στο Βερολίνο, είχε κάνει επισφαλή τη θέση του Φαβρ στον πάγκο της ομάδας. Επίσης διακρίνεται για την ανάδειξη νέων παικτών, όπως τον συμπατριώτη του Πατρίκ Εμπέρτ.

Το γήπεδο

Το "Ολύμπιαστάντιουμ" είναι το γήπεδο της Χέρτα χωρητικότητας 76.000 θέσεων. Το γήπεδο φιλοξενεί κάθε χρόνο τον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας, ενώ το 2006 είχε φιλοξενήσει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Χέρτα αγωνίζεται στο "Ολυμπιαστάντιουμ" από το 1963.

Ρόστερ

Tερματοφύλακες
Γιάροσλαβ Ντρόμπνι (Τσέχος)
Κρίστιαν Φίντλερ (Γερμανός)
Κρίστοφερ Γκανγκ (Γερμανός)
Αμυντικοί
Κακά (Βραζιλιάνος)
Άρνε Φρίντριχ(Γερμανός)
Στιβ φον Μπέργκερ(Ελβετός)
Μαρκ Στεϊν(Γερμανός)
Γιόσιπ Σίμουνιτς(Κροάτης)
Ρόντνεϊ(Βραζιλιάνος)
Σερβίν Φαρντί(Ιρανός)
Μέσοι
Σίτσερο(Βραζιλιάνος)
Λούσιο(Βραζιλιάνος)
Παλ Νταρνταϊ(Ούγγρος)
Πατρίκ Εμπέρτ(Γερμανός)
Μπραϊαν Αργκούεζ(ΗΠΑ)
Λούκας Πίστζεκ(Πολωνός)
Φαμπιάν Λούστενμπέργκερ(Ελβετός)
Λέναρντ Χάρτμαν(Γερμανός)
Μαξιμίλιαν Νίκου(Γερμανός)
Φλοριάν Ρίντελ(Γερμανός)
Ιμπραϊμ Τραορέ(Γάλλος)
Γκόζκο Κάτσαρ(Κροάτης)
Σασχά Μπιγκάλκε(Γερμανός)
Επιθετικοί
Μάρκο Πάντελιτς(Σέρβος)
Ράφαελ(Βραζιλιάνος)
Αντρεϊ Βορονίν(Ουκρανός)
Βαλερί Ντομοβίτσκι(Ουκρανός)
Αμίν Τσερμίτι(Τυνήσιος)


































































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ