ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το παρασκήνιο της συμφωνίας με Γκουαρδιόλα

Το παρασκήνιο της συμφωνίας με Γκουαρδιόλα

Η αλληλοεκτίμηση ανάμεσα στον Καταλανό τεχνικό και τους "βαρόνους" της Μπάγερν. Τα συχνά ταξίδια του Γκουαρδιόλα στο Μόναχο και η προσπάθεια εκμάθησης γερμανικών.

Ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίνγκε λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση της επικείμενης συνεργασίας με τον Πεπ Γκουαρδιόλα αποκάλυψε πως ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα έχει ξεκινήσει ήδη την διαδικασία προκειμένου να μάθει γερμανικά.

"Θα είναι πιο εύκολη η ζωή του" εξήγησε ο Ρουμενίγκε...

Ο Καταλανός προπονητής μιλάει ισπανικά, αγγλικά και ιταλικά. Η απόφαση του να μεταπηδήσει στον γερμανικό σύλλογο είχε ληφθεί προ πολλού, όπως αποκαλύπτει ο αρχηγός των Βαυαρών, Φίλιπ Λαμ.

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ κατέληξε δίχως πολύ σκέψη στον άνθρωπο που σύμφωνα με τις προδιαγραφές τις διοίκησης της Μπάγερν Μονάχουν θα ήταν ο ιδανικός για να διαδεχθεί τον Γιουπ Χάινκες.

Οι Ρουμενίγκε, Χένες και Γκουαρδιόλα είχαν συναντηθεί ουκ ολίγες φορές. Για παράδειγμα στο Audi Cup που διεξήχθη στο Μόναχο.

"Γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Πάντα είχαμε καλή σχέση την οποία διατηρήσαμε" παραδέχθηκε ο Ρουμενίγκε για να συμπληρώσει: "Έχουν πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις στο Μόναχο. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μας έδειξε από τις πρώτες επαφές μας, πόσο εκτιμούσε την Μπάγερν".

Είναι χαρακτηριστικό πως σε αρκετές περιπτώσεις ο Γκουαρδιόλα συνοδεύονταν από τον αδερφό του στις διαπραγματεύσεις.

"Η Μπάγερν δεν αναζητούσε σούπερ σταρ. Ψάχναμε τον κατάλληλο προπονητή για εμάς. Ο Γκουαρδιόλα έχει το προφίλ που θέλαμε. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που επιθυμούσαν να συνεργαστούν μαζί του" σημείωσε ο πρόεδρος του γερμανικού συλλόγου.

Αναφορικά με τον νυν τεχνικό Γιουπ Χάινκες, οι διοικούντες την Μπάγερν τόνισαν πως του έχει προταθεί να συνεχίσει στην ομάδα σε όποιο πόστο επιθυμεί εκείνος.

Μάλιστα, μία από τις πρώτες φράσεις που έμαθε στα γερμανικά ο Γκουαρδιόλα είναι να ρωτάει " τι κάνει ο Γιουπ" δείγμα του σεβασμού του 41χρονου προπονητή...

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ