VIRAL

Το πανάκριβο ιδιωτικό τζετ του Ρονάλντο που τον πηγαίνει σε κάθε γωνιά του κόσμου στο άψε σβήσε

Το Gulfstream G200 σε Air Show στο Ντουμπάι το 2005
Το Gulfstream G200 σε Air Show στο Ντουμπάι το 2005 ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έμεινε εκτός αποστολής της Γιουνάιτεντ για το ματς με την Σίτι και σε χρόνο dt έφυγε για Πορτογαλία. Κάτι που ήταν υπόθεση ρουτίνας για τον ίδιο, χάρη στο υπερσύγχρονο ιδιωτικό τζετ που έχει στη συλλογή του εδώ και μερικά χρόνια.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε να δώσει την περασμένη Κυριακή (6/3) στο Έτιχαντ ένα από τα σημαντικότερα ματς της φετινής σεζόν για αυτήν, σε επίπεδο γοήτρου και πρεστίζ πλην του μεγάλου βαθμολογικού κινήτρου, και όμως η αναμέτρηση αυτή καθαυτή απέναντι στην συμπολίτισσα Σίτι, επισκιάστηκε από ένα άλλο γεγονός που προηγήθηκε.

Ήταν ο αποκλεισμός του Κριστιάνο Ρονάλντο από την αποστολή των κόκκινων διαβόλων, με τον Ραλφ Ράνγκνικ να δηλώνει δημόσια πως ο παίκτης αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και δεν ήταν 100% έτοιμος (την ώρα που τα social media πήραν φωτιά από δημοσιεύσεις που έκαναν λόγο για... fake τραυματισμό) και τον CR7 να γίνεται καπνός.

Για την ακρίβεια πέτυχε να τον χάσουν οι Άγγλοι ρεπόρτερ που τον αναζητούσαν μάταια για να δώσει τη δική του εκδοχή, με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως όταν ο 37χρονος Πορτογάλος πληροφορήθηκε για τον αποκλεισμό του, αναχώρησε άμεσα για την πατρίδα του.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποβιβάζεται στο Τορίνο μαζί με την οικογένειά του | 29 Ιουλίου 2018
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποβιβάζεται στο Τορίνο μαζί με την οικογένειά του | 29 Ιουλίου 2018 BACKGRID/VISUALHELLAS.GR

Για όσους διερωτήθηκαν πότε πρόλαβε και βρέθηκε από την Αγγλία στην Πορτογαλία, η αγγλική εφημερίδα "Sun" φρόντισε να λύσει κάθε απορία, ρίχνοντας φως μέσα από κείμενό της για ένα από τα ακριβότερα αποκτήματα του Ρονάλντο κατά τη διάρκεια της υπέρλαμπρης καριέρας του: το ιδιωτικό τζετ του.

Φυσικά και δεν είναι ένα απλό τζετ που θα μπορούσε να έχει στην κατοχή του ο οποιοσδήποτε "κοινός θνητός" ακόμα και ευκατάστατος, αν αναλογιστεί καποιος ότι δαπάνησε το 2015 το ποσό των 20 εκατομμυρίων λιρών (κάτι λιγότερο από 25 εκατομμύρια ευρώ) για να το κάνει δικό του.

Πρόκειται για ένα μοντέλο Gulfstream G200 με δύο κινητήρες, που εμφανίστηκε στην αγορά το 1999 και το οποίο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 2011 για να θεωρείται πλέον vintage, με μόλις 250 τέτοια αεροσκάφη να έχουν κατασκευαστεί και το ένα εξ αυτών να εξυπηρετεί εδώ και επτά χρόνια τον πεντάκις κάτοχο της Χρυσής Μπάλας.

Η τιμή του δεν είναι φυσικά το μοναδικό στοιχείο που προκαλεί δέος αλλά και οι ταχύτητες που πιάνει, με την υψηλότερη να είναι 560 μίλια ανά ώρα (ήτοι 900 χιλιόμετρα ανά ώρα).

Χρειάζεται δύο μέλη πληρώματος για να το πιλοτάρουν και με τέσσερις επιβάτες σε αυτό, μπορεί να καλύψει μέχρι και 3.910 μίλια (6.292 χιλιόμετρα), ενώ με την κατάλληλη διαμόρφωση στο εσωτερικό του, μπορεί να χωρέσει από 8 έως και 10 επιβάτες σε μία πτήση.

Όσο για τις ανέσεις; Δεν θα μπορούσε να μη προσφέρει πληθώρα από τη στιγμή που εξυπηρετεί έναν τόσο απαιτητικό αθλητή όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με το ιδιωτικό του τζετ, πέρα από το μεγάλο χώρο του, να διαθέτει μέχρι και ντουλάπα για να μπορεί να φυλάει τα -επώνυμα επί των πλείστων- ρούχα του.

Επιπλέον, υπάρχουν Wi-Fi, τηλέφωνο, συσκευή φαξ, ηλεκτρικός φούρνος, φούρνος μικροκυμάτων, ψυγείο και σύστημα ψυχαγωγίας, για να κάνουν όσο το δυνατόν πιο ευχάριστες τις πτήσεις τόσο του CR7 όσο και των συνεπιβατών του.

Πώς λοιπόν να έχει ένα τέτοιο συλλεκτικό αξεσουάρ ο CR7 και να μην το χρησιμοποιεί σε κάθε ευκαιρία;

TAGS VIRAL ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ