PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1: Απόλυτη κυριαρχία και +6 από τη Λίβερπουλ

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζει με τον Τζακ Γκρίλις γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League 2021-2022 στο "Ετιχάντ", Μάντσεστερ | Κυριακή 6 Μαρτίου 2022
Ο Ριγιάντ Μαχρέζ της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζει με τον Τζακ Γκρίλις γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League 2021-2022 στο "Ετιχάντ", Μάντσεστερ | Κυριακή 6 Μαρτίου 2022 © 2022 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήρε το ντέρμπι της πόλης με 4-1 για την 28η αγωνιστική της Premier League, παραμένοντας στο +6 απ' τη Λίβερπουλ, έστω και με αγώνα περισσότερο. Δύο γκολ ο Κέβιν ντε Μπρόινε, δύο κι ο Ριγιάντ Μαχρέζ για τους νικητές, ισοφάρισε προσωρινά ο Τζέιντον Σάντσο.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 4-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι της πόλης και έκανε το... νταμπλ νικών σε μια σεζόν σε επίπεδο Premier League μόλις για δεύτερη φορά από τη στιγμή που εξαγοράστηκε από Άραβες και πέρασε στη νέα εποχή. Η κυριαρχία της ήταν ολοκληρωτική και με δύο γκολ του Κέβιν ντε Μπρόινε "σφράγισε" από νωρίς τη νίκη και τη διατήρηση του +6 από τη Λίβερπουλ, έπειτα από 28 αγωνιστικές.

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Βέλγος άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές, έστω και κόντρα στη ροή του αγώνα, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν την μπάλα στα πρώτα λεπτά. Το γκολ αυτό αφύπνησε τους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα, οι οποίοι άρχισαν να εμφανίζουν το γνωστό παιχνίδι τους, αλλά και το δεύτερο γκολ ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα. Σε μία αντεπίθεση, ο Τζέιντον Σάντσο ισοφάρισε σε 1-1 στο 22' για την ελλιπή Γιουνάιτεντ, που έπαιζε με τους Πολ Πογκμπά και Μπρούνο Φερνάντες ως "ψευδοεννιάρια", λόγω του τραυματισμού του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι "πολίτες" δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και με τον Ντε Μπρόινε στο 28' πήραν ξανά το προβάδισμα. Στη συνέχεια δεν κοίταξαν ξανά πίσω και άρχισαν να χάνουν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, ενώ είχαν ακόμα και δοκάρι. Ο Νταβίντ ντε Χέα εξελίχθηκε σε θετικό πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, ωστόσο από ένα σημείο κι έπειτα ούτε ο Ισπανός ήταν αρκετός για την ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ.

Στο 68ο λεπτό, ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Ριγιάντ Μαχρέζ με υπέροχο πλασέ έκανε το 3-1. Το γκολ ήρθε τέσσερα λεπτά μετά τη διπλή αλλαγή του Γερμανού τεχνικού (Μάρκους Ράσφορντ και Τζέσε Λίνγκαρντ στη θέση των Πογκμπά και Άντονι Ελάνγκα), με συνέπεια να μην μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο για την ανατροπή. Στο τέλος, ο Μαχρέζ σημείωσε κι αυτός δεύτερο τέρμα στον αγώνα και διαμόρφωσε το θριαμβευτικό σκορ.

Η Σίτι διατήρησε το +6 από τη Λίβερπουλ με αγώνα παραπάνω (και με το μεταξύ τους ντέρμπι να εκκρεμεί) ύστερα από αυτό το "τρίποντο", ενώ η Γιουνάιτεντ βλέπει το τρένο του Champions League να απομακρύνεται, αφού βγήκε απ' την τετράδα, με την Άρσεναλ που την προσπάρασε να έχει και τρία παιχνίδια λιγότερα.

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής

Τα highlights

Λέστερ - Λιντς 1-0

Γουότφορντ - Άρσεναλ 2-3

Άστον Βίλα - Σαουθάμπτον 4-0

Μπέρνλι - Τσέλσι 0-4

Νιούκαστλ - Μπράιτον 2-1

Νόριτς - Μπρέντφορντ 1-3

Γουλβς - Κρίσταλ Πάλας 0-2

Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ 1-0

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ