ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το ΟΑΚΑ καταλήγει στο Υπερταμείο

Το ΟΑΚΑ καταλήγει στο Υπερταμείο

Ο υπουργός Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όρισε ομάδα εργασίας που θα προετοιμάσει το ΟΑΚΑ για να πάει προς αποκρατικοποίηση.

Από τις πρώτες συζητήσεις της κοινοπραξίας για το "Athens Alive" με την Κυβέρνηση, η εξαίρεση του ΟΑΚΑ από το νέο Υπερταμείο είχε τεθεί ως προϋπόθεση για να προχωρήσει το πρότζεκτ. Η Τρόικα είχε παρουσιαστεί θετική ως προς αυτό το ενδεχόμενο, προκειμένου να επιτρέψει μία μεγάλη επένδυση στην Αθήνα.

Ωστόσο, το ΟΑΚΑ φαίνεται πως καταλήγει στο Υπερταμείο... Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποφάσισε τη σύσταση ομάδας εργασίας που θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα και τις απαιτούμενες ενέργειες για τη μετατροπή του ΟΑΚΑ σε κεφαλαιουχική εταιρία και την ένταξη του στην Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας. Μέσω της ΕΕΣΥΠ, μαζί με τις άλλες ΔΕΚΟ θα ιδιωτικοποιηθεί...

Το υπουργείο Οικονομικών επείγεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία στο πλαίσιο της αξιολόγησης από τους θεσμούς και έχει δώσει διορία στην ομάδα εργασίας, για να τελειώσει το έργο της μέχρι τις 12 Ιουνίου. Άρα, τα διαδικαστικά θα επιταχυνθούν και έχουν δρομολογηθεί πολύ καιρό.

Από εκεί και πέρα, δύο παράμετροι έχουν σημασία... Καταρχάς, εάν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και η κοινοπραξία για το "Athens Alive" είναι ενήμεροι για το γεγονός. Κατά δεύτερο, σε ποιο βαθμό επηρεάζεται η νομική προετοιμασία του Προεδρικού Διατάγματος, που θα περιλαμβάνει την αλλαγή χρήσης της γης και την αύξηση του συντελεστή δόμησης, ώστε να υλοποιηθεί το "Athens Alive"...

Διαβάστε την απόφαση του ΥΠΟΪΚ:

Το ΟΑΚΑ καταλήγει στο Υπερταμείο
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ