STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το "φτωχό" παζάρι του Ιανουαρίου

Το "φτωχό" παζάρι του Ιανουαρίου
Τοροσίδης

To SPORT 24 παρουσιάζει τις...φτωχές κινήσεις των ομάδων στην χειμερινή μετεγγραφική περίοδο

Η φημολογία μπορεί να ήταν έντονη και διάφορα ονόματα να παρέλασαν στο μετεγγραφικό προσκήνιο, ωστόσο επί της ουσίας μάλλον έγινε πολύ κακό για το...τίποτα.
Οι "μεγάλοι" άλλωστε έδειξαν τον...δρόμο και στους υπόλοιπους με τον Ολυμπιακό να αποκτά το πρώτο όνομα στο χειμερινό παζάρι, τον Βασίλη Τοροσίδη αλλά και την ίδια ώρα να ανοίγει την πόρτα της εξόδου σε δύο πρωταθλητές Ευρώπης(Καφές, Καψής).

Η ΑΕΚ να ήπιε...γλυκό Καφέ με την απόκτηση του διεθνή μέσου από τους "ερυθρόλευκους" αλλά ταυτόχρονα έμεινε χωρίς τον... πολυπόθητο επιθετικό, όπως όμως και ο Παναθηναϊκός που είδε τον βασικό του στόχο, τον Σάλβα να καταλήγει στην Λεβάντε και τα σενάρια για τον Τριστάν στο νήμα της χειμερινής περιόδου, να μην υλοποιούνται, με τον Σωτήρη Νίνη ωστόσο να μοιάζει ήδη ως μετεγγραφή για το μέλλον αλλά και τους Τσίγκα και Χαραλαμπίδη να επιστρέφουν σε χρόνο-ρεκόρ, προσθέτοντας και άλλες λύσεις στο ρόστερ του.

Στην Θεσσαλονίκη αντίθετα υπήρξε μεγαλύτερη δραστηριότητα, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται ξανά τον Γιώργο Γεωργιάδη από τον Ηρακλή, να αποκτά και Βραζιλιάνικο χρώμα με τους Ίντιο και Πία αλλά και να μένει μόνο με τον Τόργκελε στα ανταλλάγματα για την παραχώρηση του Σαλπιγγίδη το καλοκαίρι.

Ο Άρης παρά την αποχώρηση Όγιος, με την έλευση του Ερνάντεθ επέμεινε...Ισπανικά αλλά πρόλαβε να απομακρύνει πριν καν φορέσει την φανέλα του, τον Κακά. Ο Ηρακλής κινήθηκε εντός και εκτός συνόρων, αλλάζοντας την μισή του ενδεκάδα, μετά και από την αποχώρηση του Επαλε και μέχρι στιγμής απόσβεση φαίνεται να κάνει ο Ρουμάνος Αλιούτα.

Από τις υπόλοιπες ομάδες ξεχώρισαν η ανταλλαγή του Τζιμπούρ με τον Μαγκντί ανάμεσα σε Πανιώνιο και Ατρόμητο με τους "κυανέρυθρους" μάλιστα να μην μένουν εκεί, κάνοντας και άλλες κινήσεις, την Λάρισα να έχει εντυπωσιακό φινάλε με τους Ντα Κόστα και Αντσουέ να συμπληρώνουν το ρόστερ της μετά τον Σλοβάκο Κόζλεϊ, την Ξάνθη να χάνει τον Τοροσίδη αλλά να κερδίζει τον Κωστούλα και να προχωρά και σε άλλες κινήσεις και τον Εργοτέλη να φέρνει ένα πρωταθλητή Ευρώπης με την Ρεάλ, τον Ογκνιένοβιτς.

Εξάλλου στο φινάλε ξεχώρισε και η αποχώρηση του Ανέστη Αγρίτη από το Αιγάλεω με τον Έλληνα επιθετικό να συνεχίζει την καριέρα του στην Γερμανία και την Όφενμπαχ.

Πιο αναλυτικά το χειμερινό παζάρι:

Ολυμπιακός:Η επιστροφή του Τάκη Λεμονή άλλαξε τα δεδομένα και στο μέτωπο των μετεγγραφών η απόκτηση του κορυφαίου ονόματος στο εγχώριο παζάρι, του Βασίλη Τοροσίδη ήταν η μία και μοναδική κίνηση.Παράλληλα όμως οι πρωταθλητές προχώρησαν και σε κινήσεις για το μέλλον με τον του Σίκοφ που παραραχωρήθηκε δανεικός στην Κέρκυρα, τον Βραζιλιάνο Λεοζίνιο και τον Αλβανό Χίκα.

Στους Πειραιώτες πάντως υπήρξαν και εκκαθαρίσεις με τους Καφέ, Καψή, Λέμενς να αποχαιρετούν και τον σχεδιασμό για το μέλλον να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αλλά και ανανεώσεις με τον Πατσατζόγλου να υπογράφει νέο συμβόλαιο.

Ήρθαν: Τοροσίδης, Σίκοφ(παραχωρήθηκε δανεικός στην Κέρκυρα)

Έφυγαν: Λέμενς, Καφές, Καψής, Γιάννου, Κωστούλας, Ουαντού.

ΑΕΚ:Μία μεγάλη λίστα ονομάτων ακούστηκαν ως υποψήφιοι στόχοι της "Ενωσης" με κορυφαία την περίπτωση του Μεγιόνγκ Ζε αλλά τελικά ο επιθετικός δεν ήρθε και στο φινάλε οι "κιτρινόμαυροι" προχώρησαν στην απόκτηση του Παντελή Καφέ που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό.

Αντίθετα έγιναν περισσότερες εκκαθαρίσεις με τους Ντελίμπασιτς και Ουντέζε να κουνάνε...μαντήλι στο φινάλε, μεταξύ άλλων.

Ήρθαν: Καφές

Έφυγαν: Ντελίμπασιτς,Ουντέζε, Ντελίμπασιτς,Σαπάνης, Φυσέκης, Βαλλιάνος.

Παναθηναϊκός:Τόπο στα νιάτα έκανε το "τριφύλλι".Αν η υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου από τον Σωτήρη Νίνη δεν λογίζεται ως μετεγγραφή, στην πράξη με την μόνιμη παρουσία του πλέον στην ενδεκάδα, φαντάζει ως μία σημαντική κίνηση για το μέλλον.

Παράλληλα όμως στην πρώτη ομάδα ανήκει πλέον και ο νεαρός Μπουτζίκος.Οι «πράσινοι» πάντως δεν κατάφεραν να αποκτήσουν τον επιθετικό που αναζητούσαν αλλά ο Βίκτορ Μουνιόθ απέκτησε και άλλες λύσεις στο ρόστερ του, με την επιστροφή των Τσίγκα και Χαραλαμπίδη από τον ΠΑΟΚ.

Ήρθαν: Τσίγκας, Χαραλαμπίδης, Νίνης, Μπουτζίκος

Έφυγαν:-

Άρης:Οι "κίτρινοι" δεν άλλαξαν συνήθειες και όπως και το καλοκαίρι, επένδυσαν στην ίδια αγορά με τους Κοΐρα, Πέρεθ, Γκαρθία, Πινέδα, ενώ ο Κακά που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο, βρέθηκε γρήγορα στην πόρτα της εξόδου. Πιο σημαντική κίνηση αποτελεί όμως η ανανέωση της συνεργασίας με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, τον Σέρχιο Κόκε.

Ήρθαν: Κοΐρα, Κακά,Πέρεθ Γκαρθία, Πινέδα

Έφυγαν:Κακά, Νάιντος, Βελώνης, Μαραγκός, Βαϊσχάιμερ

ΠΑΟΚ:Η επιστροφή του Γιώργου Γεωργιάδη ξανά στην Τούμπα ήταν η κίνηση που ξεχώρισε ενώ παράλληλα η διοίκηση προσπάθησε χωρίς επιτυχία να ντύσει ξανά στα "ασπρόμαυρα" τον Παντελή Καφέ. Ο "δικέφαλος του Βορρά" πάντως επένδυσε και στην αγορά της Βραζιλίας με την απόκτηση των Ίντιο και Πία, την ίδια ώρα όμως που έχασε τα δύο από τα τρία ανταλλάγματα της μετεγγραφής του Σαλπιγγίδη στον Παναθηναϊκό, καθώς Τσίγκας και Χαραλαμπίδης επέστρεψαν στην Παιανία.

Ήρθαν: Γεωργιάδης, Ίντιο, Πία

Έφυγαν:Τσίγκας, Χαραλαμπίδης,Ρεμπόσιο, Ζεγκάρα, Χασιώτης

ΟΦΗ:Η εξαιρετική πορεία στην Σούπερ Λίγκα δεν δημιούργησε την ανάγκη για σημαντικές αλλαγές και έτσι οι Κρητικοί αφού έχασαν τον Ντεγιάνοφ, απέκτησαν τον Σίμιτς, ενώ επένδυση στο μέλλον αποτελεί η απόκτηση του διεθνή με την Εθνική Νέων, Μονιάκη από τον Εργοτέλη.

Ήρθαν:Μονιάκης, Σίμιτς

Έφυγαν: Ντεγιάνοφ, Σιλά,Δέντσας, Φουκαράκης

Ατρόμητος:Η "τράμπα" με τον Πανιώνιο, έφερε τον Αιγύπτιο Μαγκντί στο Περιστέρι με τον Τζιμπούρ να ακολουθεί την αντίθετη πορεία, ενώ στο...νήμα αποκτήθηκε και ο Κριπιντίρης από το Χαϊδάρι, με τους Περιστεριώτες να μην αλλάζουν πολλά στο ρόστερ τους.

Ήρθαν: Μαγκντί, Κριπιντήρης

Έφυγαν: Ρότσα, Τζιμπούρ Αιγάλεω: Η αποχώρηση του Αγρίτη για την Όφενμπαχ ήταν το γεγονός που ξεχώρισε στο "Σίτι", το οποίο πλέον μετά από την αποχώρηση ενός ακόμη παίκτη της παλιάς φουρνιάς, μπαίνει σε νέα εποχή.

Στο φινάλε της μετεγγραφικής περιόδου, η ομάδα του Χατζάρα απέκτησε τους Νεντέλκοβιτς, Μόλβικ ενώ ενισχύθηκε σημαντικά κάτω από τα δοκάρια με την απόκτηση των Γιάννου ως δανεικό από τον Ολυμπιακό και του Γιαλλούρη.

Ήρθαν: Γιάννου, Γιαλλούρης, Τουρνάς, Μόλβικ, Νεντέλκοβιτς

Έφυγαν: Αγρίτης, Κυβελίδης, Κίεζεκ, Χοβνανισιάν, Κίεζεκ.

Ξάνθη: Οι φήμες για μετεγγραφική-"βόμβα" με τον Μαρσέλο Σάλας, δεν πήραν σάρκα και οστά αλλά οι ακρίτες δεν έμειναν...άπραγοι. Η παραχώρηση του Τοροσίδη, έφερε αρχικά τον Κωστούλα, για να ακολουθήσει η απόκτηση των Ουεντραογκό , Σονκό, , Γκσπούρινγκ Κνάκαλ και Γκαρσία.

Ήρθαν: Κωστούλας, Ουεντραογκό , Σονκό,κσπούρινγκ Κνάκαλ και Γκαρσία.

Έφυγαν:Τοροσίδης, Κόρσος, Βιβέιρος,Παβιό, Πιζανόφσκι.

Ηρακλής: Την μισή του ενδεκάδα άλλαξε ο "Γηραιός" τον Ιανουάριο και θα έχει νέο πρόσωπο στο υπόλοιπο της σεζόν. Ο Επαλέ αποχώρησε για την Μπόχουμ, ο Γεωργιάδης επέστρεψε στον ΠΑΟΚ και ήρθαν μεταξύ άλλων, οι Ρουμάνος Αλιούτα και Ίλιε και οι Δέντσας και Χλωρός.

Ήρθαν:Αλιούτα, Ίλιε, Δέντσας, Χλωρός, Φιλίπκο,Σίσιτς, Λίλα, Κράγια

Έφυγαν: Επαλέ, Γεωργιάδης, Αλέκου

Καλαμαριά: Η επιθυμία του Μάκη Κατσαβάκη ήταν η απόκτηση των Ταραλίδη, Μπαμπανγκίντα ως δανεικών από τον Ολυμπιακό, αλλά τελικά μετά τον Περόνε που ήταν...πρόωρη μετεγγραφή, το νέο πρόσωπο είναι ο Σιλά από τον ΟΦΗ.

Ήρθαν: Σιλά

Έφυγαν: Ποπάρα, Μανίκας, Κρασσάς.

Πανιώνιος: Πολλά άλλαξαν στην πλατεία τον Ιανουάριο καθώς οι "κυανέρυθροι" ήταν από τους πλέον δραστήριους στο χειμερινό παζάρι. Η αρχή έγινε με τον Τζιμπούρ και την ανταλλαγή με τον Μαγκντί, για να ακολουθήσουν ο Βραζιλιάνος Βάγκνερ, ο Πορτογάλος Λουρένσο,ο Κύπριος Παύλου και ο Ελβετός Κοντέ.

Ήρθαν: Τζιμπούρ, Βάγκνερ, Λουρένσο, Παύλου,Κοντέ

Έφυγαν: Ζωγραφάκης, Μαγκντί.

Λάρισα:Η ΑΕΛ "έκλεψε" τις εντυπώσεις στο φινάλε με την απόκτηση του Ντα Κόστα από τον Ιωνικό, ενώ ενισχύθηκε στην επίθεση όπως προσδοκούσε ο Γιώργος Δώνης με την απόκτηση των Κόζλεϊ και Αντσουέ.Στον αντίποδα ξεχώρισε η αποχώρηση του Θωμά Κυπαρίσση.

Ήρθαν: Ντα Κόστα, Κόζλεϊ, Αντσουέ

Έφυγαν: Κυπαρίσσης,Χλωρός, Στουρνάρας.

Κέρκυρα:Η απόκτηση του Σίκοφ με την μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό, η παραμονή του Ντ΄’ Ακόλ και η απόκτηση του Φότι, ήταν οι...μετρημένες κινήσεις των "Φαιάκων", με τον Μπάμπη Τεννέ να μην έχει σημαντικές αλλαγές για την συνέχεια.

Ήρθαν: Σίκοφ, Φότι,Βούρας

Έφυγαν:Πάσιος, Κουτσουρές, Γεωργίου

Εργοτέλης: Η απόκτηση του πρώην άσου της Ρεάλ, Πέριτσα Ογκνιένοβιτς ήταν η πιο σημαντική μετεγγραφή των Κρητικών που επένδυσαν παράλληλα και στην αγορά της Κροατίας με τον ερχομό των Μιλάντιν και Μπουντιμίρ. Από την άλλη πλευρά αποχώρησε ο Μπάρτσικ αλλά και ο Μονιάκης.

Ήρθαν: Ογκνιένοβιτς, Μιλάντιν, Μπουντιμίρ, Γιαλούσης.

Έφυγαν: Μονιάκης, Μπάρτσικ, Σουργιάς

Ιωνικός:Κόσμος πήγε και έφυγε στον καταδικασμένο Ιωνικό ο οποίος με τον Γιάννη Χατζηνικολάου πλέον στο τιμόνι του κάνει τα πλάνα του για την επόμενη χρονιά στην Β΄Εθνική.

Ήρθαν: Ραμίρεζ, Ερνάντο, Παβιό, Μπαστιανίνι, Φανγκουέιρο, Σίμου

Έφυγαν: Ζαβάνιο, Πικόν, Ντα Κόστα, Λετιέρι,Τριανταφύλλου, Ρόκκας.


















































































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ