ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το «φροντιστήριο» και το ομαδικό πνεύμα

Το «φροντιστήριο» και το ομαδικό πνεύμα
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου θα καθιερώσει «ιδιαίτερα» μαθήματα ανά γραμμή, ενώ προσπαθεί να διαπεράσει στους ποδοσφαιριστές του το ομαδικό πνεύμα με την ανταγωνιστικότητα. (VIDS)

Φροντιστήριο θύμιζε η προπόνηση της Κυριακής στο Όστερμπεϊχ, με τους Αναστασίου, Ρούτερ, Βονόρτα και Φος να θυμίζουν καθηγητές, οι οποίοι παραδίδουν μαθήματα σε πρωτοετείς φοιτητές…

Το προπονητικό επιτελείο χώρισε τους ποδοσφαιριστές ανά γραμμή και τους παρέδωσε ιδιαίτερα μαθήματα για το πώς πρέπει να κινούνται και να τοποθετούνται.

Το βασικό είναι πως αυτό δεν συμβαίνει εξαιτίας της παρουσίας πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών στο ρόστερ τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά αντικατοπτρίζει τη γενικότερη φιλοσοφία του Γιάννη Αναστασίου. Με παρόμοιο τρόπο θα δουλεύει τουλάχιστον μια μέρα την εβδομάδα στη διάρκεια της σεζόν.

Στόχος του είναι να βελτιώσει τους ποδοσφαιριστές σε επιμέρους στοιχεία που θεωρεί απαραίτητα. Τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε ομαδικό και φυσικά ανάλογα με τη θέση που αγωνίζεται ο καθένας.

Το ομαδικό πνεύμα και ο ανταγωνισμός

Ο Αναστασίου χρησιμοποιεί ασκήσεις στις οποίες χωρίζει τους ποδοσφαιριστές του σε δύο γκρουπ και τα βάζει να διαγωνιστούν. Ο νικητής απολαμβάνει την ανάλογη επιβράβευση, ενώ ο χαμένος πληρώνει ένα μικρό τίμημα, το οποίο συνήθως είναι σπριντάκια ή push ups.

Η επιδίωξη του Αναστασίου από αυτές τις ασκήσεις είναι διττή: αφενός να αναγκάσει τους ποδοσφαιριστές του να συνεργαστούν και να τους δείξει ότι μόνο μέσω της ομαδικότητας θα νικήσουν και θα επιβραβευτούν, αφετέρου να τους επιβάλλει ένα πνεύμα ανταγωνιστικότητας, το οποίο είναι απαραίτητο για μία ομάδα του βεληνεκούς του Παναθηναϊκού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ