ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Το Football Manager δείχνει... Μόγες

Το Football Manager δείχνει... Μόγες

Έναν έξυπνο τρόπο βρήκαν οι Άγγλοι, για να δουν ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος να αντικαταστήσει τον Σερ Άλεξ στον πάγκο της Γιουνάιτεντ. Δοκίμασαν στην προσομοίωση του Football Manager τους Μουρίνιο, Σόλσκιερ, Κλοπ και Μόγες, με τον τελευταίο να κρίνεται ο πιο επιτυχημένος. Μήπως ξέρει κάτι παραπάνω τελικά το παιχνίδι;

Ο Ντέιβιντ Μόγες είναι ο τεχνικός που επιλέγει το Football Manager ως τον πλέον κατάλληλο για να αντικαταστήσει τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο την Γιουνάιτεντ. Οι Άγγλοι έβαλαν την προσομοίωση του διάσημου παιχνιδιού ποδοσφαίρου να τους δείξει ποιος θα πρέπει να κάτσει στη θέση του Φέργκι.

Οι Μουρίνιο, Κλοπ, Σόλσκιερ και Μόγιες είναι οι τεχνικοί που ακούγονται περισσότερο για τη θέση του προπονητή στην Μάντσεστερ, ωστόσο πρώτο φαβορί σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι ο Μόγες. Το Football Manager, είχε κι αυτό την ίδια άποψη. Μήπως τελικά κάτι ξέρει παραπάνω;

Οι 4 υποψήφιοι προπονητές δοκιμάστηκαν στον εξομοιωτή του παιχνιδιού, αναλαμβάνοντας για μια σεζόν την Γιουνάιτεντ, ώστε να βρεθεί ποιος... ταιριάζει περισσότερο.

Ντέιβιντ Μόγες

Στη πρώτη του χρονιά ο Μόγες, κατέκτησε το πρωτάθλημα αλλά και το Λιγκ Καπ. Στο Champions League, αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Μπαρτσελόνα, ενώ στο Κύπελλο Αγγλίας αποκλείστηκε από την Τσάρλτον στον 4ο γύρο. Όσο αφορά το μεταγραφικό παζάρι, ο Σκωτσέζος κινήθηκε πολύ ήρεμα. Έφερε τον Λέιτον Μπέινς από την πρώην ομάδα του, Έβερτον για 22.000.000 ευρώ, ενώ πούλησε τον Άντερσον στην Γιουβέντους για 8.000.000 ευρώ.

Ο Μόγες βρήκε την φόρμουλα ώστε να δουλεύει άριστα η επιθετική του γραμμή με τους Φαν Πέρσι και Ρούνεϊ να πετυχαίνουν σχεδόν 40 γκολ. Ενώ οι Καγκάβα και Ντε Χέα ήταν πολύ καλοί υπό της οδηγίες του πρώην τεχνικού της Έβερτον.

Το Football Manager δείχνει... Μόγες
  • 1ος στην Πρέμιερ Λιγκ - 79 βαθμοί
  • Φέρνει Μπέινς, πουλάει Άντερσον
  • Αποκλείεται από Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Champions League
  • Παίρνει το Λιγκ Καπ
  • Αποκλείεται από την Τσάρλτον στον 4ο γύρο του Κυπέλλου
  • Καλύτεροι παίκτες: Φαν Πέρσι (39 συμ./21 γκολ), Ρούνεϊ (37 συμ./19 γκολ), Καγκάβα (29 συμ./11 γκολ)

Ζοσέ Μουρίνιο

Ο Μουρίνιο σύμφωνα με το Manger δεν κάνει για την Μάντσεστερ. Στην πρώτη του σεζόν τερματίζει άτιτλος, αφού χάνει το πρωτάθλημα από την μισητή Σίτι, ενώ ηττάται στους τελικούς τόσο του κυπέλλου από την Τσέλσι, όσο και του Champions League και πάλι από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Στη μεταγραφική περίοδο, πούλησε τους Βαλέντσια, Γουέλμπεκ και Άντερσον για συνολικά 55.000.000 ευρώ. Μερικά από αυτά τα έδωσε για να φέρει στο Μάντσεστερ τους Μαρουάν Φελαϊνί και Αντρέ Σίρλε. Όπως και ο Μόγες, κατάφερε να πάρει 40 γκολ από τους Φαν Πέρσι και Ρούνεϊ, ενώ ο Ντε Χέα και με τον Μουρίνιο ήταν αρκετά καλός.

Το Football Manager δείχνει... Μόγες
  • 2ος στην Πρέμιερ Λιγκ - 77 βαθμοί
  • Φέρνει Φελαϊνί και Σίρλε, πουλάει Βαλέντσια, Γουέλμπεκ και Άντερσον
  • Χάνει στους τελικούς του Κυπέλλου και του Champions League
  • Καλύτεροι παίκτες: Φαν Πέρσι (42 συμ./22 γκολ), Ρούνεϊ (50 συμ./20 γκολ), Καγκάβα (49 συμ./18 γκολ)

Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ

Ούτε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ καταφέρνει να κατακτήσει το πρωτάθλημα σύμφωνα με το Football Manager, αφού κι αυτός τερματίζει δεύτερος πίσω από την Σίτι. Στις μεταγραφές, επενδύει αρκετά χρήματα, περίπου 67.000.000 ευρώ για να φέρει τους Καμπαγέ, Έρικσεν, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Λεάντρο Νταμιάο.

Στο παιχνίδι του, η Γιουνάιτεντ είδε 13 παίκτες της να έχουν τουλάχιστον από ένα τέρμα, αλλά η ήττα του με 2-0 στο ντέρμπι με τη Σίτι του κόστισε το πρωτάθλημα. Ο Φαν Πέρσι ήταν ο πρώτος του σκόρερ με 20 τέρματα, ενώ η Γιουνάιτεντ κατάφερε να κατακτήσει τουλάχιστον το Κύπελλο Αγγλίας με τον Σόλσκιερ στον πάγκο.

Το Football Manager δείχνει... Μόγες
  • 2ος πίσω από την Σίτι
  • Παίρνει το Κύπελλο Αγγλίας
  • Φέρνει Έρικσεν, Καμπαγέ, Παπαδόπουλο και Νταμιάο
  • Καλύτεροι παίκτες: Φαν Πέρσι (39 συμ./20 γκολ), Νάνι (43 συμ./15 γκολ), Ρούνεϊ (41 συμ./14 γκολ)

Γιούργκεν Κλοπ

Τέλος, ο Κλοπ κρίθηκε ο πλέον ακατάλληλος, καθώς ήταν ο μόνος που απολύθηκε στα μισά της σεζόν. Ο τρόπος παιχνιδιού που ήθελε να "περάσει" στην Γιουνάιτεντ δεν είχε απήχηση με αποτέλεσμα η ομάδα να μην αγωνίζεται όπως θα ήθελε ο Γερμανός.

Έφερε τον Ναϊγκόλαν από την Κάλιαρι για 23.000.000 ευρώ, αλλά πούλησε τους Νάνι, Βίντιτς και Γουέλμπεκ αφού ήταν δυσαρεστημένοι από την 6η θέση που βρισκόταν η ομάδα. Ο Φαν Πέρσι τραυματίστηκε και δεν βοήθησε τον Κλοπ, με την Γιουνάιτεντ τελικά να μένει 12 πόντους πίσω από τη Σίτι και να απολύεται πριν βγάλει τη χρονιά.

Το Football Manager δείχνει... Μόγες
  • Απολύεται τον Ιανουάριο με την ομάδα στην 6η θέση
  • Φέρνει Ναϊγκόλαν, ενώ πουλάει Βίντιτς, Άντερσον, Γουέλμπεκ και Νάνι
  • Τραυματίζεται ο Φαν Πέρσι
  • Προσπαθεί να αφομοιώσει στο στυλ παιχνιδιού της Ντόρτμουντ, αλλά δεν τα καταφέρνει
  • Καλύτεροι παίκτες: Ρούνεϊ (27 συμ./10 γκολ), Ερνάντες (15 συμ./7 γκολ), Καγκάβα (25 συμ./5 γκολ)

Το παιχνίδι έδωσε τα προγνωστικά του, που δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα. Αν τελικά επαληθευτεί με την επιλογή του Μόγες, θα το ξέρουμε αρκετά σύντομα.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ