PREMIER LEAGUE

Το φιλί της... ζωής από Γκαλάς!

Το φιλί της... ζωής από Γκαλάς!
αρσεναλ μαντσεστερ για βαγγελη

Ισόπαλο 2-2 έληξε το ντέρμπι κορυφής Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ισοπαλία για Λίβερπουλ(vds)!

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας βρέθηκε μία ανάσα από να φύγει με το "διπλό" από το Λονδίνο και να κατακτήσει την ένατη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα χάρη στο τέρμα του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 82' (γκολ-προϊόν ομαδικής συνεργασίας του Πορτογάλου με τους Σαχά και Εβρά), όμως λογάριαζε χωρίς τον... ξενοδόχο, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο Γουίλιαμ Γκαλάς.
Με κοντινό πλασέ στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του, κράτησε την Άρσεναλ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με την Γιουνάιτεντ, απέτρεψε την πρώτη ήττα για τους "κανονιέρηδες" φέτος σε Αγγλία και Ευρώπη, ενώ διεύρυνε το εκπληκτικό αήττητο εντός έδρας σερί που θέλει τους Λονδρέζους να μην χάνουν τα τελευταία 25 παιχνίδια που έχουν δώσει στο σπίτι τους.

Πέρα όμως όλων αυτών, ο Γκαλάς εξιλεώθηκε για το αυτογκόλ με το οποίο είχε βάλει μπροστά στο σκορ τη Μάντσεστερ στην εκπνοή του πρώτου μέρους, κάτι που φάνηκε και από τον έντονο πανηγυρισμό του στο τέλος.

Μετά από αυτή την ισοπαλία, ενδιαφέρον έχει ο απολογισμός στις αναμετρήσεις ανάμεσα στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τον Αρσέν Βενγκέρ όπου εξακολουθεί να υπάρχει η απόλυτη ισορροπία. 8 νίκες για τον Αλσατό τεχνικό, ισάριθμες για τον Σκωτσέζο, και 7 πλέον τα μεταξύ τους ισόπαλα ματς.

Το παιχνίδι δεν είχε σπουδαίες φάσεις στο ξεκίνημα, με τους παίκτες της Άρσεναλ να διαμαρτύρονται στο 15ο λεπτό για τράβηγμα της φανέλας του Χλεμπ από τον Νεμάνια Βίντιτς εντός περιοχής, αλλά τον διαιτητή Γουέμπ να διατάζει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Λίγα λεπτά αργότερα καταγράφηκε η πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς, που είχε την υπογραφή των "κόκκινων διαβόλων". Ο Σανιά απέτυχε να "καθαρίσει" τη φάση μετά από σέντρα του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Γκιγκς έγινε παραλήπτης της μπάλας, με τον Ουαλό πάντως να αιφνιδιάζεται και να στέλνει τη μπάλα άουτ από κοντά.

Η "απάντηση" της Άρσεναλ ήρθε στο 35', με τον Φαμπρέγκας να εκτελεί φάουλ και τον Γκαλάς να ξεφεύγει από την επιτήρηση της οπισθοφυλακής της Γιουνάιτεντ για να αναγκάσει τον Φαν ντερ Σάαρ να απομακρύνει με τα πόδια του τον κίνδυνο.

Και ενώ οι δύο ομάδες όδευαν προς τα αποδυτήρια με το "φτωχό" 0-0, απόρροια της αλληλοεξουδετέρωσης των δύο πιο φορμαρισμένων ομάδων του πρωταθλήματος, ήρθε ένα αυτογκόλ για να αλλάξει τις ισορροπίες και να βάλει φωτιά στο ματς!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε τη σέντρα ψάχνοντας για τον Ρούνει στην περιοχή, με τον διεθνή Άγγλο φορ να αποτυγχάνει να έρθει σε επαφή με τη μπάλα όπως αυτός θα ήθελε, όμως αυτή να βρίσκει στο σώμα του Γκαλάς και να καταλήγει στα δίχτυα του Αλμούνια.

Οι παίκτες του Φέργκιουσον πήγαν στα αποδυτήρια με σαφές ψυχολογικό προβάδισμα, όμως δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα στο σκορ παραπάνω από 4 αγωνιστικά λεπτά, με την Άρσεναλ να φέρνει το ματς στα ίσια στο 48'.

Ο Έμπουε τροφοδότησε τον Αντεμπαγιόρ, το σουτ του υψηλόσωμου φορ μπλοκαρίστηκε από τον Φαν ντερ Σάαρ, με τον Σανιά που έγινε κάτοχός της να βγάζει τη σέντρα και τον Φαμπρέγκας να μη δυσκολεύεται να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Φαν ντερ Σάαρ, και την εστία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παραβιάζεται για 5η φορά σε 12 συνολικά παιχνίδια πρωταθλήματος.

Η Άρσεναλ άρχισε να κυριαρχεί όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας, όμως ήταν η Γιουνάιτεντ που είχε την επόμενη μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει στο 63'.

Ο Γκιγκις βρήκε ιδανικά τον Ρούνεϊ μέσα στην περιοχή, με τον 22χρονο φορ να στέλνει τη μπάλα έξω από την εστία του Αλμούνια με κεφαλιά.

Οι δύο προπονητές προσπάθησαν και αυτοί από την πλευρά τους να επηρεάσουν την εξέλιξη του ματς με τις κινήσεις τους στα τελευταία 15 λεπτά, με τον Βενγκέρ να ρίχνει στο ματς τον Γουόλκοτ στη θέση του Έμπουε και τον Φέργκιουσον να αντικαθιστά τους Τέβεζ και Άντερσον με τους Σαχά και Κάρικ.

Οι αλλαγές φάνηκε να ωφελούν περισσότερο τους "κόκκινους διαβόλους" καθώς οκτώ λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας "πάγωσαν" για δεύτερη φορά το "Έμιρεϊτς".

Ο Σαχά βρήκε με υπέροχη κάθετη πάσα τον Εβρά που έκανε κίνηση προς την αντίπαλη περιοχή, αυτός τράβηξε πάνω τους τρεις αμυντικούς και τον Αλμούνια, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει το 2-1 μπροστά στην ανυπεράσπιστη εστία, δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στους εκδρομείς οπαδούς της Γιουνάιτεντ.

Στα τελευταία λεπτά, η Άρσεναλ έκλεισε τη Γιουνάιτεντ στα καρέ της, ψάχνοντας την ισοφάριση που θα της επέτρεπε να "σώσει την παρτίδα", με τους φιλοξενούμενους να στέκονται ιδιαίτερα τυχεροί όταν μετά από γύρισμα του Εντουάρντο ντα Σίλβα, ο Εβρά έστειλε άθελά του τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Φαν ντερ Σάαρ και στη συνέχεια κόρνερ, με τον Ολλανδό να παρακολουθεί ανήμπορος την πορεία της μπάλας.

Στις καθυστερήσεις όμως του ντέρμπι αποδώθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Ο Κλισί έκανε το σουτ που έφυγε παράλληλα προς την εστία, ο Γκαλάς έκανε νέο σουτ, με τον Φαν ντερ Σάαρ να αποκρούει τη μπάλα, όμως εκείνη να έχει περάσει πεντακάθαρα από την τελική γραμμή του τέρματός του.

Ομάδα 4Χ4 η Τσέλσι
Το "φάντασμα" του Ζοσέ Μουρίνιο αρχίζει σιγά σιγά να απομακρύνεται από το "Στάμφορντ Μπριτζ" και η Τσέλσι ολοένα και πλησιάζει τις ομάδες της κορυφής.

Η ομάδα του Άβραμ Γκραντ πέρασε νικηφόρα το απόγευμα του Σαββάτου από το "JJB Stadium" επικρατώντας με 2-0 της Γουίγκαν, και μείωσε στους τρεις πόντους την διαφορά από τις πρωτοπόρους της βαθμολογίας, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίες λίγες ώρες νωρίτερα αναδείχτηκαν ισόπαλες στο Λονδίνο.

Οι "μπλε" πήραν το προβάδισμα μόλις στο 11ο λεπτό, με τον Φρανκ Λάμπαρντ να αξιοποιεί ιδανικά την χαμηλή σέντρα του Σον Ράιτ-Φίλιπς, ενώ οι Λονδρέζοι εδραίωσαν την κυριαρχία τους στο ματς στο 18', με τον Ζουλιάνο Μπελέτι να κάνει το 2-0 με δυνατό σουτ μετά από εξαιρετική κατώ μέτωπο κούρσα.

Αυτή ήταν η έβδομη συνεχόμενη νίκη για την Τσέλσι σε όλες τις διοργανώσεις καθώς πέρα από το πρωτάθλημα, μετράει δύο νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ (με Βαλένθια, Σάλκε) και Λιγκ Καπ (με Λέστερ μεσοβδόμαδα).

Κράτησε το αήττητο, δεν μείωσε τη διαφορά
Οι παίκτες της Λίβερπουλ είχαν ένα επιπλέον κίνητρο να πάρουν το "τρίποντο" κόντρα στη Μπλάκμπερν στο "Ίγουντ Παρκ", καθώς γνώριζαν πως Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησαν αμφότερες βαθμούς στο μεταξύ τους ντέρμπι (2-2), όμως το εμπόδιο των "ρόβερς" αποδείχτηκε αρκετά υψηλό.

Η λήξη του ματς βρήκε τις δύο ομάδες να μένουν στο "φτωχό" 0-0 με τους "κόκκινους" του Ράφα Μπενίτεθ να διατηρούν το αήττητό τους στο φετινό πρωτάθλημα (5 νίκες-6 ισοπαλίες) αλλά να εξακολουθούν να βλέπουν την κορυφή από απόσταση έξι πόντων, ενώ η προερχόμενη από τέσσερις διαδοχικές νίκες Μπλάκμπερν έφτασε την Πόρτσμουθ στην 5η θέση, έχοντας μάλιστα έναν πόντο περισσότερο από τη Λίβερπουλ.

Στο πρώτο μέρος τρει ήταν οι αξιόλογες φάσεις, με τη Μπλάκμπερν να έχει δικαιολογημένα παράπονα από την τύχη της, καθώς δύο φορές παίκτες της σημάδεψαν το δοκάρι του Ρέινα.

Την πρώτη φορά ήταν ο Μπέντλεϊ που είδε το χαμηλό σουτ του να σταματάει στη ρίζα της δοκού, ενώ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, το σουτ-φωτοβολίδα του Νταν τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, με τη μπάλα να σκάει ακριβώς πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια να απομακρύνεται.

Από την πλευρά της η Λίβερπουλ είχε να επιδείξει ένα πολύ δυνατό σουτ του Μπάμπελ, που βρήκε σε ετοιμότητα του Φρίντελ. Στα τελευταία 20 λεπτά ο Ράφα Μπενίτεθ τα έπαιξε όλα για όλα, έχοντας πλέον στην επίθεση τους Κάιτ, Κράουτς, Κιούελ, όμως η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ παρά το γεγονός ότι έχασε πέντε κλασικές ευκαιρίες (!) στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης.

Ο Τζέραρντ βρέθηκε δύο φορές τετ α τετ με τον Μπραντ Φρίντελ, με τον Αμερικανό γκολκίπερ να βγαίνει μεγάλος νικητής, η κεφαλιά του Κράουτς αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από αντίπαλο αμυντικό, ενώ ο Κάιτ βγήκε δύο φορές απέναντι στον τερματοφύλακα των "ρόβερς", τα πλασέ του όμως πέρασαν άουτ.

Τα υπόλοιπα ματς
Στο "Σεντ Τζέιμσις Παρκ" η Πόρτσμουθ συνέχισε την καταπληκτική φετινή της πορεία, καθώς συνέτριψε με 4-1 τη Νιούκαστλ και πανηγύρισε την πέμπτη νίκη της στα έξι τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος (έχει και μία ισοπαλία), που την έφερε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι "πόμπεις" ήταν καταιγιστικοί στο ξεκίνημα και με τρία τέρματα στα πρώτα 11 λεπτά από τους Παμαρό, Μουαρουάρι και Ουτάκα έγιναν αυτόματα το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο σκορ στο 16' με το σουτ του Μάικλ Όουεν να αποκρούεται και τον Σολ Κάμπελ να στέλνει στη συνέχεια άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα, όμως η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με την Πόρτσμουθ να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία της, κάνοντας το τελικό 4-1 με τον Κράνιτσαρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Πόρτσμουθ στην έδρα της Νιούκαστλ από το 1949.

Στο "Ρίβερσαϊντ", Τότεναμ και Μίντλεσμπρο αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 με το αποτέλεσμα αυτό να μην βολεύει καμία από τις δύο ομάδες, καθώς εξακολουθούν να βράζουν στο καζάνι των ομάδων που κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το ματς, όμως κόντρα στην ροή του αγώνα ο Ντάρεν Μπεντ έδωσε το προβάδισμα στην Τότεναμ στο 35' με εκπληκτική κούρσα και δυνατό σουτ. Ο ίδιος παίκτης είχε ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της ομάδας μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντεφόε, όμως η "Μπόρο" κατάφερε να ισοφαρίσει στο 52' με γκολ του Γιανγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το ματς ο Χουάντε Ράμος έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο των "σπιρουνιών", με τους Λονδρέζους να αγνοούν τη χαρά της νίκης εδώ και εννέα ματς πρωταθλήματος.

Στο "Γκούντισον Παρκ", οι φίλοι της Έβερτον "καρδιοχτύπησαν" στο 80 βλέποντας τον Καπό να ισοφαρίζει το γκολ του Αγεκμπένι από το 10', όμως τα τέρματα των Κάρσλεϊ και Βάγκαν στα τελευταία λεπτά χάρισαν τους τρεις πόντους στα "ζαχαρωτά".

Με το ίδιο σκορ (3-1) επιβλήθηκε η Φούλαμ της Μπέρμιγχαμ στο "Κρέιβεν Κότατζ", παίρνοντας τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να αποφύγει τον υποβιβασμό, ενώ στο "Βίλα Παρκ" του Μπέρμιγχαμ, η Άστον Βίλα επικράτησε με 2-0 της ουραγού Ντέρμπι (δεν έχει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα), με σκόρερ για τους "χωριάτες" τους Λάουρσεν και Γιανγκ.

Tα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο 3 Νοεμβρίου

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2 (48' Φαμπρέγκας, 90' Γκαλάς / 45' (αυτ.) Γκαλάς, 82' Κριστιάνο Ρονάλντο)

Γουίγκαν-Τσέλσι 0-2 (11' Λαμπαρντ, 18' Μπελέτι)

Νιούκαστλ-Πόρτσμουθ 1-4 (16' (αυτ.) Κάμπελ / 8' Παμαρό, 9' Μουαρουάρι, 11' Ουτάκα, 71' Κράνιτσαρ)

Φούλαμ-Ρέντινγκ 3-1 (18' Ντέιβις, 72' Ντέμπσεϊ, 90' Χίλεϊ / 54' Ντόιλ)

Έβερτον-Μπέρμιγχαμ 3-1 (10' Γιακούμπου, 90' Κάρλσλεϊ, 91' Bάγκαν / 80' Καπό)

Άστον Βίλα-Ντέρμπι 2-0 (57' Λάουρσεν, 61' Γιανγκ)

Μίντλεσμπρο-Τότεναμ 1-1 (52' Γιανγκ / 35' Μπεντ)

Μπλάκμπερν-Λίβερπουλ 0-0

Κυριακή 4 Νοεμβρίου
Γουέστ Χαμ-Μπόλτον (18.00)

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου
Μάντσεστερ Σίτι-Σάντερλαντ (22.00)

Δείτε το βίντεο με το γκολ της ισοφάρισης (1-1) του Φαμπρέγκας:



Δείτε το 2-1 της Μάντσεστερ με το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο:



Δείτε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις του ντέρμπι από τον Γκαλάς:



Δείτε τα δύο γκολ της νίκης της Τσέλσι επί της Γουίγκαν:























































































































TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ