THE SPORTS ECONOMIST

Το deal του Λάριν στην Μπριζ και ο Ολυμπιακός

Ο Κάιλ Λάριν
Ο Κάιλ Λάριν AP PHOTO

Τα περίπου 5 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει για την επόμενη τριετία στην Μπριζ ο Κάιλ Λάριν, τα αναλόγως πλουσιοπάροχα προβλεπόμενα πριμ και μπόνους, οι Έλληνες εκπρόσωποί του Καναδού επιθετικού και η πραγματικότητα αναφορικά με την φημολογούμενη εμπλοκή του Ολυμπιακού στην -και φέτος- διεκδίκησή του.

Καλοκαίρι που ο Κάιλ Λάριν δεν βρέθηκε, άλλοτε σοβαρά άλλοτε όχι, στο ελληνικό μεταγραφικό προσκήνιο, δεν έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια. Η… παράδοση συνεχίστηκε και φέτος και μάλιστα ακόμη εντονότερα ελέω της συγκυρίας που ήθελε τον Καναδό επιθετικό να ολοκληρώνει το συμβόλαιό του με την Μπεσίκτας και έτσι, ως ελεύθερος, να μπορεί να υπογράψει όπου επιθυμεί.

Το έκανε επιλέγοντας την Μπριζ, με τους πρωταθλητές Βελγίου ν’ ανακοινώνουν τη Δευτέρα τη συμφωνία τους με τον Καναδό επιθετικό, οι αξιώσεις του οποίου ικανοποιήθηκαν – σε κάθε επίπεδο – με το εν λόγω deal, το οποίο προσυπέγραψαν οι Ελληνες εκπρόσωποί του, Νίκος Μαυρομάρας και Τόλης Μπακάλης.

Ετησίως λοιπόν ο Καναδός επιθετικός – υπολογίζεται ως "εννιάρι", γι' αυτόν τον ρόλο τον απέκτησαν οι Φλαμανδοί, ανεξαρτήτως της ευχέρειας που έχει να αγωνίζεται και στα άκρα - θα εισπράξει 1,6 εκατ. ευρώ, εξασφαλίζοντας δηλαδή ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια που έχει δώσει ποτέ η Μπριζ, με τα προβλεπόμενα πριμ και μπόνους της συμφωνίας - προς παίκτη και ατζέντηδες – να είναι αναλόγως "παχυλά".

Η συμφωνία των δύο πλευρών είχε κλείσει πριν μια εβδομάδα και ολοκληρώθηκε με το ταξίδι του 27χρονου Καναδού στο Βέλγιο για τα διαδικαστικά και τις ανακοινώσεις το περασμένο σαββατοκύριακο. Από τα ξένα media παρουσιάστηκε ως η Μπριζ να "κλέβει" τον Λάριν από τον Ολυμπιακό, κάτι που όμως δεν ισχύει.

Οι "ερυθρόλευκοι" όντως και φέτος έκαναν μια διερευνητική επαφή με την πλευρά του Λάριν, για να τσεκάρουν νούμερα και προϋποθέσεις, με την τελευταία επικοινωνία να γίνεται στις αρχές Ιουνίου. Έκτοτε όμως, δεν υπήρξε το παραμικρό.

Κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται και από τις κινήσεις στο ενδιάμεσο, οπότε και έκλεισαν οι θέσεις των επιθετικών, με την ανανέωση του Ελ Αραμπί και την αγορά του Αμπουμπακάρ Καμαρά, τον οποίο εξ αρχής ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ξεχωρίσει ως βασική προτεραιότητα για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης των πρωταθλητών.

Παράλληλα και για τα άκρα, το προφίλ του εξτρέμ που αναζητά ακόμη ο Ολυμπιακός για να πλαισιώσει τους ήδη υπάρχοντες είναι (και ήταν) τελείως διαφορετικό από αυτό του Καναδού, ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν είναι καθαρόαιμος εξτρέμ. Και κάπως έτσι, συνυπολογίζοντας προφανώς και το οικονομικό σκέλος, ο Λάριν κατέληξε στην Μπριζ υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο και έτσι – μέχρι την ολοκλήρωσή του τουλάχιστον – θέτοντας τέλος και στην σχετική, καλοκαιρινή παράδοση που τον συνδέει με τη χώρα μας.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΕΛΓΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ