ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Το χρονικό της μεταγραφής του Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης

Το χρονικό της μεταγραφής του Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ και το Sport24.gr σας θυμίζει όλα τα επεισόδια μίας μεταγραφής που εξελίχθηκε σε σίριαλ (video & φωτογραφίες).

Μπορεί να χρειάστηκε ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να τον κάνει δικό της, όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε τελικά να αποκτήσει τον Γκάρεθ Μπέιλ.

Ο Ουαλός υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο και έγινε το τελευταίο όπως όλα δείχνουν φετινό μεταγραφικό απόκτημα των Μαδριλένων, οι οποίοι κινήθηκαν πολύ δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι.

Η μεταγραφή του 24χρονου, τον οποίο είχε στο στόχαστρό της από πέρυσι η Ρεάλ, θύμισε σίριαλ με πολλά επεισόδια και διάφορες ανατροπές και με αυτή την αφορμή το Sport24.gr σας παρουσιάζει μέσα από τα κείμενά του όλες τις εξελίξεις που υπήρχαν μέχρι τον οριστικό γάμο μεταξύ Ρεάλ και Μπέιλ.

Το χρονικό της μεταγραφής του Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης

3 Ιουνίου: Οι "Sunday Times" αναφέρουν πως η Ρεάλ είναι διατεθειμένη να δώσει 100 εκ. ευρώ για τον Μπέιλ και να πραγματοποιήσει την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

10 Ιουνίου: Ο Ζινεντίν Ζιντάν προϊδεάζει για το ιλιγγιώδες ποσό που αναμένεται να δαπανήσει για τον Μπείλ η Ρεάλ τονίζοντας πως ο Ουαλός θα μπορούσε να γίνει η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία ξεπερνώντας αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο.

19 Ιουνίου: H "As" αποκαλύπτει πως δύο μέρες πριν ο Φλορεντίνο Πέρεθ βρισκόταν στο Λονδίνο για λογαριασμό του Μπείλ. Στόχος της Ρεάλ είναι να έχει κλείσει τόσο τη μεταγραφή του Ουαλού όσο και του Ίσκο εντός του Ιουλίου.

2 Ιουλίου: "Προτιμώ το ισπανικό πρωτάθλημα γιατί έχει πολύ καλή τεχνική. Προφανώς θα ήθελα να δοκιμάσω σε άλλο πρωτάθλημα στο μέλλον" δηλώνει ο Μπέιλ στο "Esquire" αφήνοντας να εννοηθεί πως θα ήθελε μετακομίσει στη Μαδρίτη.

11 Ιουλίου: Τα ισπανικά πρωτοσέλιδα αναφέρονται σε καθημερινή βάση στον Μπέιλ με την "As" να γνωστοποιεί πως η Ρεάλ κρατάει για χάρη του τη φανέλα με το Νο 11.

18 Ιουλίου: Συνάντηση με τους ανθρώπους της Τότεναμ θα προσπαθήσει να έχει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Φλορεντίνο Πέρεθ σύμφωνα με την "As", προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για τον Μπέιλ.

27 Ιουλίου: Πρόταση 94 εκ. ευρώ απορρίπτει η Τότεναμ σύμφωνα με τη "Sun", ενώ ζητάει 120 εκ. για να τον παραχωρήσει. Ο Μπέιλ γίνεται έξαλλος και οι σχέσεις του με τη διοίκηση των "σπιρουνιών" φτάνει στα άκρα.

31 Ιουλίου: Ο Μπέιλ πηγαίνει στο προπονητικό κέντρο, μιλάει με τον Αντρέ Βίλας Μπόας και τον ενημερώνει πως θα πάει στη Ρεάλ.

1 Αυγούστου: Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις Τότεναμ και Ρεάλ Μαδρίτης δίνουν τα χέρια σύμφωνα με την "As" στα 120 εκ. ευρώ.

2 Αυγούστου: Ο Μπέιλ ζητάει από τον Βίλας Μπόας να μην τον υπολογίζει για το φιλικό με τη Μονακό, ενώ κάνει ατομικό στην προπόνηση.

3 Αυγούστου: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Φλορεντίνο Πέρεθ και Ντάνελ Λέβι έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν σε τέσσερις ημέρες στη Νέα Υόρκη και σύμφωνα με την "As" όλα δείχνουν πως θα επέλθει οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το χρονικό της μεταγραφής του Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης
© DAILY MAIL

Μπέιλ και Βίλας Μπόας πανηγυρίζουν μαζί ένα από τα 23 γκολ που σημείωσε με την Τότεναμ την περασμένη σεζόν

4 Αυγούστου: "Οι φήμες για επικείμενη μεταγραφή είναι αναληθείς. Η μοναδική επικοινωνία που είχαμε με τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν για να τους ενημερώσουμε πως δεν πωλείται" δηλώνει ο Αντρέ Βίλας Μπόας δίνοντας μία εντελώς διαφορετική διάσταση στην υπόθεση.

5 Αυγούστου: "Ο Μπέιλ είναι αναστατωμένος με τα όσα δήλωσε ο Αντρέ Βίλας-Μπόας μετά το φιλικό με τη Μονακό. Σκέφτεται πλέον να μην πάει καν στην αυριανή προπόνηση σαν ένδειξη διαμαρτυρίας" δηλώνει ο Τζόναθαν Μπαρνέτ, εκπρόσωπός του, στην προσπάθειά του να πιέσει για τη μεταγραφή.

6 Αυγούστου: Τα σενάρια περί αποχώρησης του Μπέιλ ολοένα και πληθαίνουν και σε αυτό βοηθάει και η κίνηση της Τότεναμ να βγάλει τον 24χρονο από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

6 Αυγούστου: Το σίριαλ της μεταγραφής του Μπέιλ έχει γίνει ευρέως γνωστό και ταυτόχρονα έχει προκαλέσει ήδη πάρα πολλές αντιδράσεις. Στον χορό μπαίνει και η Αλ Κάιντα, η οποία φέρεται να στρέφεται κατά της Τότεναμ.

8 Αυγούστου: Τότεναμ και Ρεάλ δεν μπορούν να έρθουν σε συμφωνία και ο Φλορεντίνο Πέρεθ με δηλώσεις του τονίζει πως κανείς δεν αξίζει 100 εκ. ευρώ.

14 Αυγούστου: Η "Sun" αποκαλύπτει πως ο Μπέιλ έχει εκμυστηρευτεί στους συμπαίκτες του στην εθνική Ουαλίας πως δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά με την Τότεναμ. "Δεν ξαναγυρίζω στην Τότεναμ. Δεν ξαναπαίζω με τη φανέλα της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει κλείσει η συμφωνία ακόμα".

Το χρονικό της μεταγραφής του Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης
© ANDY HOOPER

Ένα από τα ομορφότερα γκολ της καριέρας του πετυχαίνει στο "Σαν Σίρο" ο Μπέιλ, ο οποίος κάνει χατ τρικ στο συγκεκριμένο παιχνίδι του Οκτωβρίου του 2010.

15 Αυγούστου: Ο Μπέιλ συνεχίζει να υποστηρίζει πως έχει ενοχλήσεις και ο Βίλας Μπόας επιβεβαιώνει πως ο Ουαλός δε θα αγωνιστεί στην πρεμιέρα με την Κρίσταλ Πάλας.

16 Αυγούστου: Νέα πρόταση ύψους 100.000.000 καταθέτει η Ρεάλ, η οποία δεν τα παρατάει. Σύμφωνα με τη "Marca", μάλιστα η Τότεναμ καλείται να επιλέξει το ποσό ανάλογα με τις δόσεις που θα υπάρξουν. Οι τρεις επιλογές είναι οι ακόλουθες: Να δώσει η Ρεάλ όλο το ποσό σε μετρητά (δεν γίνεται ακριβής αναφορά στο ποσό, αλλά είναι αισθητά μικρότερο από το αναμενόμενο), να δώσει 98 εκ. ευρώ σε 4 χρόνια ή 117 εκ. ευρώ σε έξι χρόνια.

17 Αυγούστου: Η Ρεάλ ανακοινώνει τους αριθμούς για τις φανέλες της επόμενης περιόδου και αφήνει ελεύθερο το Νο 11 για τον Μπέιλ.

20 Αυγούστου: Ολοένα και περισσότεροι είναι αυτοί που σχολιάζουν το σίριαλ της μεταγραφής του Μπέιλ. Ο Ραούλ δεν αποτελεί εξαίρεση. Λίγο πριν το φιλικό που έγινε προς τιμήν του δηλώνει : "Προσωπικά πιστεύω ότι ο Μπέιλ είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, αλλά παραείναι ακριβός. Η Τότεναμ έχει υπερεκτιμήσει κάπως τον παίκτη της".

20 Αυγούστου: Μία ανάσα από τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Μπέιλ σύμφωνα με το Sky Italia. Η Τότεναμ θα πάρει 93 εκ. λίρες, ενώ στη συμφωνία συμπεριλαμβάνεται και ο Φάμπιο Κοεντράο ως έμψυχο αντάλλαγμα.

Το χρονικό της μεταγραφής του Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης
© EMPICS SPORT

Ο Μπέιλ παρουσιάζεται στο κοινό της Τότεναμ μαζί με τους Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, Γιούνες Καμπούλ και Ντάρεν Μπεντ

23 Αυγούστου: Οι άνθρωποι της Ρεάλ έχουν ήδη ετοιμάσει μία εξέδρα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" για την παρουσίαση του Μπέιλ. "As" και "Marca" εκτιμούν πως πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η μεταγραφή.

25 Αυγούστου: "Ξέρω τι σημαίνει να είσαι ο πιο ακριβός παίκτης στον κόσμο (σ.σ. η Ρεάλ δαπάνησε 45,6 εκ. λίρες για να τον πάρει από τη Γιουβέντους το 2001) και μπορώ κάλλιστα να του προσφέρω συμβουλές και να γίνω ο μέντοράς του" δηλώνει ο Ζιντάν στη "Sunday People, ενώ και οι Μάικλ Όουεν και Στιβ ΜακΜάναμαν τον προτρέπουν να πάει στους Μαδριλένους.

25 Αυγούστου: Το εκκωφαντικό ποσό που αναμένεται να δαπανήσει η Ρεάλ για την απόκτησή του κάνει τον Χεράρδο Μαρτίνο να δηλώσει πως η κίνηση της Ρεάλ δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τον κόσμο. Άμεση είναι η απάντηση από τον Κάρλο Αντσελότι.

26 Αυγούστου: Σύμφωνα με την "Daily Mail" η Τότεναμ λέει το "ναι" στην τελευταία πρόταση της Ρεάλ ύψους 86 εκ. λιρών. Υπάρχει συμφωνία και για τον τρόπο καταβολής των χρημάτων με τους Μαδριλένους να τα δίνουν σε τρεις δόσεις.

28 Αυγούστου: Οι μέρες έχουν περάσει, το τέλος της μεταγραφικής περιόδου πλησιάζει και ο Μπέιλ δεν έχει κλείσει ακόμα στη Ρεάλ. Ωστόσο, ο Βίλας Μπόας επιβεβαιώνει πως σύντομα η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί ενώ γνωστοποιεί πως θα επιβληθεί πιθανότατα πρόστιμο στον 24χρονο για το γεγονός πως απέχει από τις δύο τελευταίες προπονήσεις.

1η Σεπτεμβρίου: Ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά σήριαλ ολοκληρώθηκε, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ. Το ακριβές ποσό της μεταγραφής δεν το μάθαμε ποτέ από επίσημα χείλι. οι Άγγλοι αναφέρουν πως οι Μαδριλένοι θα δώσουν 100.000.000€, ενώ οι Ισπανοί ισχυρίζονται πως η μεταγραφή θα φτάσει τα 91.000.000€. Η διαφορά είναι σημαντική καθώς στην πρώτη περίπτωση θα έχουμε παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ στη δεύτερη όχι.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ