ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ανθρώπινο πρόσωπο του αρχηγού

Το ανθρώπινο πρόσωπο του αρχηγού

Ο Στίβεν Τζέραρντ προχώρησε σε συμβολική δωρεά 96.000 λιρών στο ίδρυμα στήριξης των οικογενειών που επλήγησαν από την τραγωδία του Χίλσμπορο το 1989.

Το συγκεκριμένο ίδρυμα (Hillsborough Family Support Group) ηγείται της προσπάθειας προκειμένου να διαλευκανθεί το μυστήριο, γύρω από την τραγωδία του ημιτελικού του κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Νότιγχαμ Φόρεστ, και να απονεμηθούν ευθύνες όπου αρμόζει.

Ο Στίβεν Τζέραρντ είχε ένα δικό του άνθρωπο ανάμεσα στα 96 θύματα, καθώς ο ξάδελφος του, Τζον-Πολ Τζιλχούλι, άφησε την τελευταία του πνοή στο Σέφιλντ σε ηλικία μόλις 10 ετών.

" Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω από καιρό, αλλά έψαχνα την κατάλληλη στιγμή. Αποτελεί ένα μήνυμα συναδελφοσύνης.", είπε ο εμβληματικός αρχηγός των "ρεντς" λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι του Μέρσισαϊντ κόντρα στην Έβερτον και συνέχισε:

" Ξέρω ότι υπάρχουν κάποια πειράγματα από την εξέδρα κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά για μένα οι φίλαθλοι της Έβερτον ήταν εξαιρετικοί μετά το Χίλσμπορο. Θεωρώ ότι είναι μια καλή στιγμή να δημοσιοποιήσουμε τη δωρεά, ακριβώς πριν το ντέρμπι του Μέρσισαϊντ, για να πω εγώ και όλοι οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθεια και τη στήριξη που μας έχουν δώσει οι φίλοι της Έβερτον. Όταν συμβαίνει μια τραγωδία στο Λίβερπουλ όλοι είναι ενωμένοι, κάτι που σε κάνει να νιώθεις περήφανος που είσαι μέρος αυτής της ξεχωριστής πόλης."

Τον προσεχή Μάρτιο ξεκινά νέος κύκλος ανακρίσεων σχετικά με το περιστατικό, αφού οι επίσημες ετυμηγορίες αναιρέθηκαν το 2012 κατόπιν ανεξάρτητης έκθεσης.

Να σημειωθεί ότι και ο Ράφα Μπενίτεθ είχε κάνει μια αντίστοιχη δωρεά κατά τη διάρκεια της θητείας του στον πάγκο των "ρεντς".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ