ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ των ομάδων του Μάντσεστερ και ο Χάλαντ που είναι δήμιος της Γιουνάιτεντ

Το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ των ομάδων του Μάντσεστερ και ο Χάλαντ που είναι δήμιος της Γιουνάιτεντ
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, δεξιά, μαζί με τον Έρλινγκ Χάλαντ, αριστερά, μετά την επικράτηση της Σίτι στο ντέρμπι του Μάντσεστερ @2023 AP IMAGES/DAVE THOMPSON

Η Μάντσεστερ Σίτι απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι αποτελεί το αφεντικό της πόλης μετά το 2013, την ώρα που η Γιουνάιτεντ ασθμαίνει να "επιβιώσει" στις απαιτήσεις πρωταθλητισμού που επιβάλλει η κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ακόμη ένα άνετο απόγευμα είχε το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα στο "Ολντ Τράφορντ", με τον 52χρονο τεχνικό μετά την επικράτηση με 3-0 κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να γίνεται ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στο "Θέατρο των Ονείρων" στην Premier League ως φιλοξενούμενος.

Το χαρακτηριστικό του επιτεύγματος είναι ότι η Μάντσεστερ Σίτι πριν αναλάβει τα ηνία της ο Γκουαρδιόλα το 2016, είχε σε φύγει με το διπλό από την έδρα της μισητής της αντιπάλου -μόλις- 4 φορές, με την Τσέλσι να το έχει καταφέρει 6 και τη Λίβερπουλ 7. Η απόλυτη απόδειξη ότι ο Ισπανός έχει μετατρέψει σε παιδική τού χαρά μια από τις δυσκολότερες έδρες του κόσμου.

Παράλληλα, με την κυριακάτικη (29/10) ήττα τους, οι ""Κόκκινοι Διάβολοι" έφτασαν τις 34 ήττες στο γήπεδό τους στη μετά Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εποχή, την ώρα που το ίδιο νούμερο ο Σκοτσέζος θρύλος της ομάδας το είχε στα 26 χρόνια παρουσίας του στον σύλλογο.

Η επιθετική δυστοκία της ομάδας του Έρικ Τεν Χαχ, καθώς σε συνδυασμό με την έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια, έχει καταφέρει να έχει τον ίδιο αριθμό τερμάτων στο πρωτάθλημα με τον Έρλινγκ Χάλαντ, 11 τον αριθμό, με τον Νορβηγό να γίνεται ο δήμιος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάθε φορά που τη βρίσκει στο διάβα του.

Σε μόλις 3 αναμετρήσεις μεταξύ των δύο αγγλικών συλλόγων, έχει καταφέρει να έχει συμμετοχή σε 8 γκολ της ομάδας του, μπαίνοντας στο top5 της εν λόγω λίστας, με τον Ράιαν Γκιγκς που βρίσκεται στην πρώτη θέση με 13 τέρματα και ασίστ, να έχει χρειαστεί 29 εμφανίσεις.

Τα εκπληκτικά επιτεύγματα, όμως, του Πεπ Γκουαρδιόλα δε θα μπορούσαν να σταματήσουν στο μοναδικό ποσοστό επιτυχίας του στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τον άσπονδο εχθρό του συλλόγου που κοουτσάρει, καθώς το χάσμα της διαφοράς των δύο ομάδων αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα ακόλουθα στατιστικά.

Από το 2016 ο πρώην τεχνικός των Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου μεταξύ άλλων, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 145 βαθμούς περισσότερους από τη Γιουνάιτεντ (649 έναντι 504), έχει κερδίσει 60 παραπάνω παιχνίδια στην Premier League (205 έναντι 145), ενώ τεράστια είναι και η διαφορά στο σκοράρισμα, με τους "Πολίτες" να έχουν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα 681 φορές, την ώρα που οι "Κόκκινοι Διάβολοι" στο αντίστοιχο διάστημα έχουν πετύχει 452 γκολ.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΠΕΠ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ