PREMIER LEAGUE

Της έκλεισε το σπίτι!

Της έκλεισε το σπίτι!
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι "άλωσε" το "Ολντ Τράφορντ", νικώντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-1

Η ομάδα του Σβεν-Γκόραν Έρικσον είχε κερδίσει και στον πρώτο γύρο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (με 1-0) χάρη στο γκολ του Ζεοβάνι (σ.σ. ήταν στον πάγκο, αλλά δεν αγωνίστηκε). Έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι έγραψε ιστορία, καθώς τελευταία φορά που νίκησε δύο φορές τους "κόκκινους διαβόλους", μέσα σε μία σεζόν για το αγγλικό πρωτάθλημα, ήταν την αγωνιστική περίοδο 1969/70.
Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι έχασαν έδαφος για την κατάκτηση του τίτλου, αφού έμειναν στους 58 βαθμούς έναντι 60 της πρωτοπόρου Άρσεναλ, που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Για τους φιλοξενούμενους, σκόραραν οι Βασέλ (24') και Μβαρουβάρι (45'), ενώ για την πρωταθλήτρια Αγγλίας μείωσε σε 2-1 ο Κάρικ στο 92'.

Να σημειωθεί πως πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης στο κατάμεστο "Ολντ Τράφορντ" (75.970 θεατές), κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Στις 6 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την αεροπορική τραγωδία στο Μόναχο (6/2/1958), όπου έχασαν τη ζωή τους 23 άνθρωποι, 8 εξ αυτών ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Απόλυτη σιωπή στο "Ολντ Τράφορντ από τους φιλάθλους των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο γήπεδο. Οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγωνίστηκαν με την εμφάνιση του 1958 (χωρίς να αναγράφονται στη φανέλα τα ονόματα των παικτών, ενώ δεν υπήρχε χορηγός και η αρίθμηση ήταν από το 1 μέχρι το 11), ενώ οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι αγωνίστηκαν με τις κανονικές φανέλες τους, οι οποίες, όμως, δεν είχαν χορηγό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι "κόκκινοι διάβολοι" είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά οι "πολίτες" είχαν την ουσία στο παιχνίδι τους. Στο 7', ο Τζόε Χαρτ έδιωξε το αριστερό σουτ του Ράιαν Γκιγκς από θέση μέσα αριστερά της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 17' ο Μάρτιν Πετρόβ σούταρε με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ.

Επτά λεπτά αργότερα, όμως, η Μάντσεστερ Σίτι "πάγωσε" το "Ολντ Τράφορντ". Ο Πετρόβ έβγαλε κάθετη πάσα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ο Στέφεν Άϊρλαντ έκανε το αριστερό πλασέ από το ύψος του πέναλτι, ο Φαν Ντερ Σαρ απέκρουσε ενστικτωδώς. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ντάριους Βασέλ σούταρε με το αριστερό μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Ολλανδός πορτιέρο απομάκρυνε ξανά τον κίνδυνο, όμως στην επαναφορά ο Άγγλος επιθετικός πλάσαρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων. Ήταν το 1-0 για τους φιλοξενούμενους στο 24ο λεπτό του αγώνα.

Η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον προσπάθησε να αντιδράσει και στο 27' έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Χαρτ απέκρουσε εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία το δεξί γυριστό σουτ του Κάρλος Τέβες από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 34', ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκτέλεσε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να περνάει πάνω από την αντίπαλη εστία. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε την υπεροχή, αλλά το γκολ δεν έμπαινε... Στο 36', ο Κριστιάνο Ρονάλντο σούταρε με το αριστερό μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Ρίτσαρντ Νταν έδιωξε σε κόρνερ πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ρίο Φέρντιναντ βρέθηκε σε θέση μέσα αριστερά της μεγάλης περιοχής, έκανε την παράλληλη πάσα, αλλά η προβολή του Νεμάνια Βίντιτς από το ύψος της μικρής περιοχής δεν βρήκε στόχο, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, η Μάντσεστερ Σίτι αντεπιτέθηκε... Στο 43', ο Πετρόβ έκανε σέντρα-σουτ από τα αριστερά, με τον Φαν Ντερ Σαρ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στο 45', όμως, ο Βούλγαρος μέσος έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά και ο Μπενγιανί Μβαρουβάρι με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ολλανδού τερματοφύλακα, σκοράροντας στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι (σ.σ. αποκτήθηκε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου από την Πόρτσμουθ). Ήταν το 2-0 για τους "πολίτες"!

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις μεγάλες φάσεις, με τη Μάντσεστερ Σίτι να έχει εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Στο 56', δεν μέτρησε σωστά γκολ του Κάρλος Τέβες, ενώ στο 62' το μακρινό σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο κατέληξε άουτ. Στο 78', ο Γκιγκς επιχείρησε διαγώνιο αριστερό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το δεξί σουτ του Τέβες μέσα από τη μεγάλη περιοχή στο 90'. Το μόνο που κατάφερε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν να σημειώσει το γκολ της τιμής στο 92'. Ο Μάικλ Κάρικ συνδυάστηκε άψογα με τον Πολ Σκόουλς, παίζοντας το ένα-δύο και ο Άγγλος μέσος με δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χαρτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (σερ Άλεξ Φέργκιουσον):

Φαν Ντερ Σαρ, Μπράουν, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Ο' Σι (73' Κάρικ), Νάνι (64' Παρκ), Σκόουλς, Άντερσον (73' Χάργκριβς), Γκιγκς, Κριστιάνο Ρονάλντο, Τέβες.

Μάντσεστερ Σίτι (Σβεν-Γκόραν Έρικσον): Χαρτ, Ονουόχα, Ρίτσαρντς, Νταν, Μπολ, Βασέλ, Άϊρλαντ, Χάμαν (85' Τζιχάι), Ζέλσον, Πετρόβ (87' Γκαρίδο), Μβαρουβάρι (76' Καϊσέδο).

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ

Κίτρινες κάρτες: Ο' Σι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), -

Ισοπαλία στο Λονδίνο

Στο δεύτερο σπουδαίο ματς της Κυριακής (10/2), Τσέλσι και Λίβερπουλ ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) στο "Στάμφορντ Μπριντζ". Οι "μπλε" ανέβηκαν στους 55 βαθμούς, παραμένοντας ακλόνητοι στην τρίτη θέση, ενώ οι "κόκκινοι" βρίσκονται 16 βαθμούς μακριά από την κορυφή της κατάταξης, όμως έπιασαν τη Μάντσεστερ Σίτι στην έκτη θέση (έχουν από 44 βαθμούς). Να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι διεύρυναν το αρνητικό σερί τους στην έδρα της Τσέλσι, καθώς δεν πέτυχαν γκολ για όγδοο συνεχόμενο παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας τις καλύτερες στιγμές. Στο 18', ο Πίτερ Κράουτς έπιασε το αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε σύρριζα από το αριστερό δοκάρι του Πετρ Τσεχ. Δύο λεπτά αργότερα (20'), ο Στίβεν Τζέραρντ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κράουτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Τσέχος τερματοφύλακας μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 26', η Τσέλσι διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Χαβιέ Ματσεράνο πάνω στον Τζο Κόουλ, ενώ στην επανάληψη οι δύο ομάδες δεν απείλησαν ιδιαίτερα και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος. Έτσι, η Τσέλσι παρέμεινε αήττητη για 76ο εντός έδρας παιχνίδι στο αγγλικό πρωτάθλημα!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι (Άβραμ Γκραντ): Τσεχ, Μπελέτι, Ρικάρντο Καρβάλιο, Άλεξ, Άσλεϊ Κόουλ, Μπάλακ, Μακελελέ, Λάμπαρντ (71' Μίκελ), Ράιτ-Φίλιπς (64' Μαλουντά, Ανελκά, Τζο Κόουλ (86' Πιζάρο).

Λίβερπουλ (Ραφαέλ Μπενίτεθ): Ρέινα, Φίναν, Κάραγκερ, Σκρτελ, Ρίισε, Τζέραρντ, Ματσεράνο, Λέιβα, Μπάμπελ (71' Πέναντ), Κράουτς, Κάιτ.

Διαιτητής: Μάικ Ρίλεϊ

Κίτρινες κάρτες: Μπελέτι, Ρικάρντο Καρβάλιο, Άλεξ (Τσέλσι), Μπάμπελ, Ρίισε (Λίβερπουλ)

Δείτε στιγμιότυπα από το "Ολντ Τράφορντ"



ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (10/2):

Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 1-2 (92' Κάρικ-24' Βασέλ, 45' Μβαρουβάρι)
Τσέλσι-Λίβερπουλ 0-0

*Η 26η αγωνιστική της Premier League ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (11/2) με τον αγώνα Άρσεναλ-Μπλάκμπερν.

















































TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ