PREMIER LEAGUE

Την ξεγύμνωσε!

Την ξεγύμνωσε!
λιβερπουλ

Η Λίβερπουλ, ψαλίδισε τις ελπίδες της Τσέλσι για το πρωτάθλημα νικώντας την με 2-0

Στην 100η εμφάνιση αμφότερων των προπονητών των ομάδων στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Μπενίτεζ έφυγε με την πρώτη του νίκη στην Αγγλία επί του Πορτογάλου συναδέλφου του.
Η Λίβερπουλ μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο και εκμεταλλεύτηκε τα εμφανέστατα αμυντικά προβλήματα της αντιπάλου της μόλις στο 4ο λεπτό, όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Κάραχερ, ο Κράουτς πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Κάιτ τσίμπησε επίσης με το κεφάλι την μπάλα, μπροστά από τον Πάουλο Φερέιρα, που τον έχασε από τα μάτια του προς την στιγμή και τον είδε ξανά να πανηγυρίζει δευτερόλεπτα αργότερα, από το πλασέ του Ολλανδού που είχε αφήσει ανήμπορο να αντιδράσει τον Τσεχ.

Ο Τσέχος τερματοφύλακας, ο οποίος λόγω του γνωστού προβλήματος στο κεφάλι του αγωνίστηκε με προστατευτική μάσκα, μάζεψε για δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του πριν ακόμα συμπηρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού, όταν ο Πέναντ με τρομερό σουτ, έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα του τερματοφύλακα της Τσέλσι, που αν και προσπάθησε δεν μπόρεσε να σώσει την εστία του από την δεύτερη παραβίαση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Με την Τσέλσι να μην καταφέρνει σε καμία περίπτωση να φτάσει στην περιοχή του Ρέινα, η Λίβερπουλ έριξε τον ρυθμό της, κλείνοντας το ημίχρονο με προβάδισμα δύο τερμάτων. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι, έδειχναν κουρασμένοι από την προσπάθεια που κατέβαλαν στο πρώτο ημίχρονο και δεν κατάφεραν να κρατήσουν στο ίδιο επίπεδο την απόδοσή τους. Παρόλα αυτά τόσο ο Ντάνιελ Άγκερ, που δείχνει να παίρνει την φανέλα του βασικού από τον Χίπια, όσο και ο Κάραχερ ήταν απροσπέλαστοι στην άμυνα και δεν άφησαν τους Ράιτ-Φίλιπς και Ντρογμπά να δημιουργήσουν προβλήματα στον Ρέινα.

Η Λίβερπουλ είχε άλλες δύο ευκαιρίες να σκοράρει, όμως πρώτα το σουτ-οβίδα του Ρίσε από τα 30 μέτρα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ και έπειτα το πλασέ στην κίνηση του Κάιτ μετά από μπαλιά του Τζέραρντ στην εκπνοή του αγώνα, έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Τσέχου γκολκίπερ.

Έτσι η Τσέλσι έμεινε 6 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία την Κυριακή αντιμετωπίζει την Άρσεναλ στο "Emirates Stadium", ενώ η Λίβερπουλ μείωσε την διαφορά από την ομάδα του Μουρίνιο στους 5 βαθμούς.

Η "Μπόρο" διέλυσε την Μπόλτον

Βαριά ήτττα γνώρισε η Μπόλτον του Στέλιου Γιαννακόπουλου (ο διεθνής μέσος έμεινε στον πάγκο) στην έδρα της Μίντλεσμπρο (5-1), ενώ η Τσάρλτον ανάσανε βαθμολογικά μετά το υπέρ της 1-0 στο "Φράτον Παρκ" επί της Πόρτσμουθ.

Η Τότεναμ απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Φούλαμ, ενώ η Άστον Βίλα με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά νίκησε 2-0 τη Γουότφορντ και η Ρέντινγκ δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 3-1.

Σπουδαίο διπλό για την Μπλάκμπερν, που επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι εκτός έδρας με 3-0, έχοντας ως κορυφαίο τον Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν, που πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ. Ο Γιώργος Σαμαράς μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή στο 46', παίρνοντας τη θέση του Μπερνάρντο Κοράντι.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ από νωρίς, η Νιουκάστλ κατάφερε να ανατρέψει (εν μέρει) την κατάσταση και να έρθει ισόπαλη 2-2 με τη Γουέστ Χαμ.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο (20/1):


Λίβερπουλ-Τσέλσι 2-0 (4' Kάιτ, 18' Πέναντ)
Φούλαμ-Τότεναμ 1-1 (84' πεν. Μοντέλα-88' Τσιμποντά)
Ρέντινγκ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-1 (44' Λονγκ, 50' Ντε Λα Κρουζ, 70' Χαντ-77' Ναντέ)
Πόρτσμουθ-Τσάρλτον 0-1 (79' Φαγιέ)
Νιουκάστλ-Γουέστ Χαμ 2-2 (45' Μίλνερ, 53' πεν. Σολάνο-18' Κόουλ, 22' Χέιργουντ)
Μίντλεσμπρο-Μπόλτον 5-1 (5' αυτ. Σπιντ, 10' Ξαβιέ, 23', 84' Βίντουκα, 43' Ντάουνινγκ-25' Νόλαν)
Άστον Βίλα-Γουότφορντ 2-0 (86' αυτ. ΜακΚάι, 90'+2' Αγκμπονλαχόρ)
Μάντσεστερ Σίτι-Μπλάκμπερν 0-3 (44', 65' Πέντερσεν, 90' Ντέρμπισαϊρ)

Κυριακή (21/1):

Γουΐγκαν-Έβερτον
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ






























TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ