GREXIT

Τι ζητάει η FIFA για να μην υπάρξει Grexit

Τι ζητάει η FIFA για να μην υπάρξει Grexit
Κοντονής, Ινφαντίνο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η δισέλιδη επιστολή της FIFA προς ΕΠΟ και υφυπουργείο Αθλητισμού μεταφράζεται, διαβάστε τους τρεις βασικούς άξονες και τι ζητά η Παγκόσμια Ομοσπονδία για να αποφευχθεί το Grexit.

Η πολυαναμενόμενη επιστολή της FIFA έφτασε στην ΕΠΟ και στο υφυπουργείο Αθλητισμού και δίνεται περιθώριο δέκα ημερών προκειμένου να αποφευχθεί το Grexit. Το τελεσίγραφο εστάλη και στις 15 Απριλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να ξεκινήσει εκ νέου το Κύπελλο Ελλάδας, αλλιώς η ποδοσφαιρική απομόνωση θα είναι πλέον γεγονός.

Πρώτα απ' όλα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζητά από την ΕΠΟ και το υπουργείο να ξεκινήσει άμεσα το Κύπελλο, το οποίο έχει ματαιωθεί μετά τα επεισόδια στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στο γήπεδο της Τούμπας. Μάλιστα, αναφέρεται η λέξη "Suspended", εν ολίγοις αποκλεισμός από τους κόλπους της FIFA. Αν η διοργάνωση ξεκινήσει πάλι, τότε έχει γίνει το αποφασιστικό βήμα για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος του Grexit.

Δεύτερον, στην επιστολή ξεκαθαρίζεται πως η όποια απόφαση του ΣτΕ δεν λαμβάνεται υπόψιν, διότι δεν αφορά την FIFA και τις δικές της απαιτήσεις. Άρα, ουδείς μπορεί να ποντάρει την δεδομένη χρονική στιγμή στο τι θα αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο άλλωστε αναμένεται να εκδικάσει στις 19 Απριλίου την προσφυγή της ΕΠΟ, τέσσερις μετά μετά τη λήξη του τελεσιγράφου.

Τρίτον, η FIFA ζητά την σύσταση μιας ομάδας διαπραγμάτευσης ώστε να υπάρξει αναθεώρηση στο νομοθετικό πλαίσιο τόσο για το νόμο Φούρα του 1999, όσο και γι' αυτόν του Σταύρου Κοντονή. Στο νόμο 4326 του 2015, η Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλει να αλλάξει το δικαίωμα του υφυπουργού να διακόπτει διοργανώσεις όπως έκανε με το Κύπελλο Ελλάδας (άρθρο 3).

Επίσης και σε κάποιες διατάξεις του νόμου περί ντόπινγκ και συγκεκριμένα το άρθρο που αναφέρει ότι θα δικάζει ανεξάρτητο πειθαρχικό όργανο και όχι οι πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ. Το Sport24.gr είχε γράψει σε ποια σημεία του νομοσχεδίου για το ντοπινγκ διαφωνεί η ΕΠΟ. Να σημειωθεί ότι η διαφωνία που υπήρχε για τους προπονητές και την "πιστοποίησή", τους λύθηκε στην πρόσφατη συνάντηση.

Photo Credits: Action Images

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ