THE SPORTS ECONOMIST

Τι τρέχει με Μίντιλαντ και Γιακουμάκη

UEFA NATIONS LEAGUE 2022 /  -  (  / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE 2022 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η διαφορά που υπάρχει μεταξύ του μισθολογικού "ταβανιού" της Μίντιλαντ και των ελάχιστων αξιώσεων του Γιώργου Γιακουμάκη αποτελεί τον πρακτικό λόγο της στασιμότητας στην προσπάθεια των "λύκων" να αποκτήσουν τον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος – ως τώρα τουλάχιστον – αναζητά μια προοπτική από πιο ανεπτυγμένο πρωτάθλημα από το δανέζικο.

Γνωστό εδώ και καιρό το στάτους του Γιώργου Γιακουμάκη στη Σέλτικ. Αξίωσε αναπροσαρμογή των οικονομιών όρων του συμβολαίου του, κοινός τόπος με τους πρωταθλητές Σκωτίας δεν βρέθηκε, με αποτέλεσμα να ραγίσει το γυαλί στις σχέσεις τους και έτσι ο διεθνής επιθετικός να βρεθεί στην υπό παραχώρηση λίστα των "καθολικών" στην τρέχουσα κιόλας μεταγραφική περίοδο.

Εξέλιξη βολική πλέον και για τον ίδιο ώστε και να βρει τον χρόνο συμμετοχής που (δεν έχει πλέον στη Σέτικ και) αναζητά στην επόμενη ομάδα του και κυρίως να εξασφαλίσει, στα 29 του, την εξαργύρωση της ανάδειξης του επί δύο διαδοχικές σεζόν σε πρώτο σκόρερ της Ολλανδίας (με τη Βένλο πρόπερσι) και κατόπιν σε πρώτο σκόρερ της σκωτσέζικης Premier League (πέρυσι).

Στην λίστα των μνηστήρων προστέθηκε προ ημερών η Μίντιλαντ. Και είναι γεγονός πως ο δανέζικος σύλλογος έχει τον Έλληνα φουνταριστό στην κορυφή των προτεραιοτήτων του, παράλληλα με την αναπλήρωση του κενού που άφησε η προ εβδομάδων πώληση ρεκόρ (10 εκατ. ευρώ) του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού Εβάντερ στους Portland Timbers.

Το απαιτούμενο ρευστό συνεπώς υπάρχει (και περισσεύει, απόρροια της αποδοτικότατης μεταγραφικής πολιτικής που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια) για τη Μίντιλαντ ώστε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Σέλτικ, οι οποίες κυμαίνονται μεταξύ 3,5 και 4 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό άλλωστε είναι το ποσό που οι υπεύθυνοι του 'τριφυλλιού" ζητούν σε κάθε κρούση που έχουν δεχτεί ως τώρα για τον "Γιάκου".

Αυτό όμως που αποτελεί ως τώρα το ζητούμενο στη διαπραγμάτευση των τριών πλευρών είναι οι αξιώσεις του Γιακουμάκη, ο οποίος κατ’ ελάχιστο ζητάει διπλασιασμό των τρεχουσών απολαβών του, δηλαδή 700.000 ευρώ. Και αυτό από ομάδες όπως η Σάλκε και η Μπέρμιγχαμ, οι οποίες το προηγούμενο διάστημα εξέτασαν σοβαρά την περίπτωσή του (σ.σ. οι "βασιλικοί μπλε" δεν το πήραν απόφαση για να προχωρήσουν, ενώ ο σύλλογος της Championship φαίνεται πως δεν έχει την απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα).

Ακόμη όμως και να ισχύει η αξίωση των συγκεκριμένων απολαβών (και όχι υψηλότερων) και για τη Μίντιλαντ, η διαφορά που προκύπτει είναι σημαντική, μιας και ο πλέον ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του συλλόγου της Δανίας δεν εισπράττει περισσότερα από 600.000 ευρώ. Το μισθολογικό ταβάνι λοιπόν των "λύκων" υπολείπεται 100.000 ευρώ με το ελάχιστο ποσό που θέλει ο Γιακουμάκης, από οποιαδήποτε ομάδα ώστε να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σε κάθε περίπτωση, αυτές συνεχίζονται, παρότι είναι σαφές πως η Μίντιλαντ χρειάζεται να κάνει μια σημαντική οικονομική υπέρβαση, αλλά επίσης και να πείσει τον Γιακουμάκη να μετακομίσει στο πρωτάθλημα της Δανίας. Κάτι που πέραν του οικονομικού χάσματος τη δεδομένη τουλάχιστον στιγμή δεν φαίνεται να αποτελεί ούτε αγωνιστική προτεραιότητά του – παρότι δεν έχει κλείσει την πόρτα -, αναζητώντας μια επαγγελματική προοπτική σε πιο ανεπτυγμένο πρωτάθλημα (χωρίς ανταπόκριση ακόμη).

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΚΩΤΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ