THE SPORTS ECONOMIST

Γιακουμάκης: Οι απαιτήσεις της Σέλτικ, το "όχι" στη Λοκομοτίβ, η "ζεστή" Μπέρμιγχαμ και το stand by της Σάλκε

UEFA NATIONS LEAGUE 2022 /  -  (  / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE 2022 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πολύ ενεργά κυκλοφορεί πλέον στη διεθνή αγορά το όνομα του Γιώργου Γιακουμάκη, το επαγγελματικό μέλλον του οποίου – όπως προεξόφλησαν και τα σκωτσέζικα media – δεν μοιάζει να βρίσκεται στη Σέλτικ.

Καθόλου αβάσιμες δεν ήταν οι προ εβδομάδων αναφορές των σκωτσέζικων media αναφορικά με το στάτους του Γιώργου Γιακουμάκη στη Σέλτικ. Σύμφωνα με αυτές, ο Έλληνας επιθετικός ζήτησε αναπροσαρμογή συμβολαίου αξιώνοντας περισσότερα από τις περίπου 350.000 ευρώ που ετησίως εισπράττει (έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2026).

Αίτημα που ναι μεν έγινε δεκτό σε επίπεδο αρχικών συζητήσεων, ωστόσο γρήγορα διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει περαιτέρω κοινό έδαφος μεταξύ club και ποδοσφαιριστή. Και έτσι ο αρχισκόρερ της περυσινής σκωτσέζικης Premier League βγήκε στη βιτρίνα της Σέλτικ τελώντας πλέον υπό παραχώρηση και παράλληλα το "τριφύλλι", έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή Άγγελου Ποστέκογλου, έχει βγει στην αγορά αναζητώντας επιθετικό (και ίσως όχι έναν μόνο).

Το ενδιαφέρον της Μπέρμιγχαμ και η προσέγγιση της Λοκομοτίβ

Ενδεικτικό της σχετικής πρόθεσης το σενάριο που ήθελε τους πρωταθλητές Σκωτίας να ενδιαφέρονται για τον πρώην επιθετικό του ΠΑΟΚ, Κάρελ Σβιντέρσκι (δεν υπάρχει η δυνατότητα αγοράς του Πολωνού, αντικατοπτρίζει όμως την κινητικότητα της Σέλτικ για εξεύρεση ενός διαδόχου του Γιακουμάκη).

Απόλυτα φυσιολογικό συνεπώς είναι πλέον το όνομα του Έλληνα στράικερ – ο οποίος πρόσφατα προχώρησε και σε αλλαγή εκπροσώπου – να εμφανίζεται όπου υπάρχει επιθυμία και ανάγκη για προσθήκη φουνταριστού στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο. Δεδομένο το ενδιαφέρον δύο ομάδων της Championship, με την Μπέρμιγχαμ μάλιστα να το συγκεκριμενοποιεί, χωρίς όμως ως τώρα να μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Σέλτικ.

Αυτές καλύφθηκαν από την πρόσφατη προσέγγιση της Λοκομοτίβ Μόσχας, ωστόσο ο 28χρονος διεθνής δεν ήταν θετικός στην προοπτική της μετακόμισης στην εμπόλεμη τη δεδομένη στιγμή Ρωσία και έτσι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν προχώρησε.

Η περίπτωση της Σάλκε και το ποσό που ζητάει η Σέλτικ

Πέραν της Championship, η Γερμανία είναι η αγορά στην οποία ο Γιακουμάκης εξετάζεται και κυκλοφορεί αρκετά, έχοντας προταθεί σε διάφορες ομάδες της Bundesliga. Αυτή που ανταποκρίθηκε σε αρχικό τουλάχιστον επίπεδο είναι η Σάλκε. Οι "βασιλικοί μπλε" είναι ουραγοί γι’ αυτό και αναζητούν ενίσχυση σε τουλάχιστον τέσσερις θέσεις ώστε να παλέψουν για την παραμονή στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν.

Το πρόβλημα (όπως και στις περισσότερες γερμανικές ομάδες εν όψει Ιανουαρίου) είναι πως δεν έχουν μπάτζετ, εμφανίζοντας σημαντική δυσκολία να πληρώσουν οτιδήποτε για αγορά ποδοσφαιριστή. Η εναλλακτική που τους παρουσιάστηκε είναι να αποκτήσουν τον "Γιάκου" δανεικό ως το τέλος της σεζόν με υποχρεωτική option αγοράς σε περίπτωση παραμονής στην Bundesliga.

Προοπτική που δεν άφησε αδιάφορους τους Βεστφαλούς, οι οποίοι όμως ακριβώς επειδή έχουν αρκετά να ψάξουν στο επερχόμενο παζάρι, επιφυλάχθηκαν για το αν και κατά πόσον θα επανέλθουν, πάντα εφόσον προκρίνουν τον Γιακουμάκη ως τον "εκλεκτό" τους (δεν είναι στην κορυφή της λίστας, αλλά αυτή δεν έχει και πολλές επιλογές βάσει των περιορισμένων οικονομικών τους) και πάντα με την προαναφερθείσα μορφή συμφωνίας.

Μορφή που ισχύει ουσιαστικά για όλους τους ενδιαφερόμενους για τον Γιακουμάκη, με τους πρωτοπόρους του σκωτσέζικου πρωταθλήματος να αξιώνουν – κόντρα στα κατά καιρούς θρυλούμενα – ένα ποσό που δεν ξεπερνάει τα 4 εκατομμύρια ευρώ (και αυτά συζητήσιμα…) για την παραχώρηση του Έλληνα επιθετικού.

Ποσό που αναζητούν είτε προσδοκώντας σε άμεση πώληση του στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο, είτε – όπως προτάθηκε στη Σάλκε – με υποχρεωτική option αγοράς του για το συγκεκριμένο αντίτιμο το καλοκαίρι.

Όσοι πιστοί λοιπόν, προσέλθετε.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΚΩΤΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ