ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τι έσοδα περιμένουν μέχρι τον Γενάρη

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÂÉÃÉÁÑÅÁË (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2008)<br>
PANATHINAIKOS - VILLAREAL (CHAMPIONS LEAGUE 2008)
ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÂÉÃÉÁÑÅÁË (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2008)
PANATHINAIKOS - VILLAREAL (CHAMPIONS LEAGUE 2008)
INTIME SPORTS

Διαβάστε πόσα χρήματα αναμένουν στον Παναθηναϊκό μέχρι τον Γενάρη και πόσα θα χρειαστούν ακόμα για να βγει η σεζόν.

Η προσπάθεια που έκανε ο Γιάννης Αλαφούζος πριν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έπιασε τόπο, βγάζοντας την πράσινη ΠΑΕ από δυσάρεστες καταστάσεις που θα έβαζαν σε κίνδυνο ακόμα και τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Τα χρέη ρυθμίστηκαν, η ομάδα αγωνίζεται κανονικά στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και πλέον μπορεί να βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία των επόμενη μέρα.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν βέβαια πως το πρόβλημα λύθηκε, αφού για να βρει η σεζόν θα χρειαστούν περίπου 22-25 εκ. ευρώ, που αφορούν το μπάτζετ της φετινής ομάδας συν τις όποιες οφειλές και τα λειτουργικά έξοδα.

Οι πράσινοι λοιπόν θα πρέπει να κάνουν μία έξυπνη διαχείριση των εσόδων τους κατά τη διάρκεια της σεζόν, ενώ θα χρειαστεί και μία οικονομική "ένεση" για να καλυφθεί οριακά το ποσό που αναφέραμε.

Μέχρι τον Γενάρη λοιπόν στον Παναθηναϊκό αναμένουν δυο δόσεις από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της σεζόν, μία δόση από τη χορηγία του ΟΠΑΠ, το μισό ποσό από το market pool της Ελλάδας στο Γιουρόπα Λιγκ, τα χρήματα από τη συμμετοχή των διεθνών με την Εθνική, χρήματα για τη συμμετοχή των πράσινων στους ομίλους του Γ.Λ. και κάποια άλλα μικροέσοδα.

Μιλάμε δηλαδή για ένα ποσό που θα αγγίξει τα 7-8 εκ. ευρώ, κι αν δεν φαίνονται αρκετά, πρέπει να υπολογίσουμε και τις δόσεις από τα διαρκείας (πολλοί αγόρασαν με πιστωτική κάρτα), όπως και τα έσοδα από τα εισιτήρια στα εντός έδρας ματς.

Η ΟΥΕΦΑ καιροφυλακτεί

Πρέπει να πούμε πως η ΟΥΕΦΑ "έδωσε" τις ομάδες που δεν είναι τακτοποιημένες και θα τους μπλοκαριστούν τα έσοδα από την Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μέσα σε αυτές, όμως πρέπει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του για να μην μπει στην... black list.

Εσείς διαβάστε: Λιτή οικονομική πολιτική στα εισιτήρια και χρήματα στα ταμεία, Αποκρυπτογράφησαν την Μάριμπορ, Προπονήθηκαν Πίντο και Σο, Επέλεξε Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός, Τι έσοδα περιμένουν μέχρι τον Γενάρη

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ