ΓΚΕΡΝΤ ΜΙΛΕΡ

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε στα 75 του ο Γκερντ Μίλερ

Ο Γκερντ Μίλερ με τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας
Ο Γκερντ Μίλερ με τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας © 1974 AP IMAGES

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 75 ετών ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου, Γκερντ Μίλερ, με την Μπάγερν Μονάχου να ανακοινώνει το δυσάρεστο γεγονός.

Θλίψη σκόρπισε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η είδηση του θανάτου του Γκερντ Μίλερ, ο οποίος ύστερα από μία μεγάλη μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 75 ετών.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η Μπάγερν Μονάχου, στην οποία είχε περάσει όλη σχεδόν την καριέρα του, με τον πρόεδρο των Βαυαρών, Χέρμπερτ Χάινερ να κάνει λόγο για "μαύρη μέρα για την Μπάγερν Μονάχου", ενώ ο CEO, Όλιβερ Καν, σχολίασε πως "η είδηση του θανάτου του Γκερντ μας επηρέασε όλους βαθιά, είναι ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της ομάδας".

Ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου κατέγραψε 605 συμμετοχές με τη φανέλα των Βαυαρών, πετυχαίνοντας 563 γκολ από το 1964 μέχρι και το 1979, κατέκτησε 14 τίτλους με τον γερμανικό σύλλογο, ενώ είχε και δύο τρόπαια με την εθνική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας.

Πρόκειται αναμφίβολα για έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν ποτέ από αυτόν τον κόσμο. Ή καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη το 1970, πρώτος σκόρερ στη «Γηραιά Ήπειρο» το 1970 και το 1972, επτά φορές πρώτος σκόρερ στην Bundesliga και τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Με τη «νασιονάλμανσαφτ» σε 62 παιχνίδια πέτυχε 68 γκολ, κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1972, ενώ ήταν εκείνος που έστειλε την ομάδα στον τελικό της διοργάνωσης, σημειώνοντας δύο γκολ στον ημιτελικό και αυτός που της χάρισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974 με το γκολ του στον τελικό απέναντι στην Ολλανδία.

TAGS ΓΚΕΡΝΤ ΜΙΛΕΡ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΠΑΓΕΡΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ