CHAMPIONS LEAGUE

Θρίαμβος της Γιούβε στο "Μπερναμπέου"!

Θρίαμβος της Γιούβε στο "Μπερναμπέου"!
Γιουβέντους-Μπερναμπέου

Με δύο γκολ του Ντελ Πιέρο, η Γιουβέντους νίκησε 2-0 τη Ρεάλ στο "Μπερναμπέου". Με το ίδιο σκόρ πέρασε και η Ζενίτ από την έδρα της ΜΠΑΤΕ

Την πρώτη της νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ πανηγύρισε η Ζενίτ, η οποία επικράτησε με 2-0 της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στη Λευκορωσία, και πλέον έχει ελπίδες ακόμα και για την 2η θέση, με την απόστασή της από τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι μόλις δύο πόντοι.
Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους 0-2

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε με περισσότερο επιθετικές διαθέσεις στο ματς, πολιορκώντας την εστία της Γιουβέντους μέσω αρκετών κόρνερ στο ξεκίνημα, όμως η "κυρία" κατάφερε να... παγώσει το κατάμεστο "Μπερναμπέου" στο 17'.

Ο Μαρκιόνι κέρδισε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και τροφοδότησε τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, αυτός έκανε κούρσα κατά μέτωπο και πάρα την πίεση του Καναβάρο, εξαπέλυσε σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Κασίγιας.

Ουσιαστικά, η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι είχε 100% ευστοχία στο πρώτο μέρος, αφού αυτό ήταν το μοναδικό σουτ που επιχείρησε προς την αντίπαλη εστία, ενώ στον αντίποδα η Ρεάλ είχε περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας και εννέα σουτ, όμως μόλις ένα βρήκε στόχο προς αυτή, με τους Ράμος και Ντιαρά να σπαταλούν μοναδικές ευκαιρίες μέσα από την περιοχή για να φέρουν το ματς στα ίσα.

Το επιθετικό κρεσέντο πάντως του "Πιντουρίκιο" δεν είχε σταματήσει εκεί. Στο 67' ο αρχηγός της Γιουβέντους ανέλαβε εκτέλεση φάουλ 25 μέτρα έξω από την μαδριλένική εστία, και με αριστοτεχνικό τρόπο έστειλε τη μπάλα να προσγειωθεί στην δεξιά γωνία του Κασίγιας, ο οποίος έμεινε ακινητοποιημένος στο κέντρο της εστίας του.

Το γκολ αυτό (τέταρτο του Ντελ Πιέρο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τρίτο κόντρα στη Ρεάλ) "έκοψε τα πόδια" των γηπεδούχων, με την ομάδα του Μπερντ Σούστερ να πετάει στη συνέχεια "λευκή πετσέτα" και τον Ντελ Πιέρο να απειλεί στο 87' με χατ-τρικ, αλλά το πλασέ να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κασίγιας.

Το standing ovation που γνώρισε από τους φίλους της Ρεάλ ο αρχηγός της Γιουβέντους στο 93', όταν αντικαταστάθηκε από τον Ντε Τσέλιε, είναι μία στιγμή χάι-λάιτ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον "Μέγα Αλέξανδρο" να νικάει ουσιαστικά μόνος του τη "βασίλισσα" μέσα στο σπίτι της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η 2η νίκη της Γιουβέντους στο "Μπερναμπέου" σε επτά επισκέψεις της εκεί (έχει και πέντε ήττες), ενώ στις εξέδρες του γηπέδου έδωσε το "παρών" και ο νέος τεχνικός της Εθνικής Αργεντινής, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, προκειμένου να δει διεθνείς που αγωνίζονται στην "αλμπισελέστε".

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Σούστερ): Κασίγιας, Ράμος, Καναβάρο, Ντιαρά, Ραούλ, Σνέιντερ (65' Ιγκουαΐν), Ντρέντε, Μαρσέλο, Γκούτι, Χάινσε (82' Σαβιόλα), Φαν Νίστελροϊ (82' Φαν ντερ Φάαρτ)

Γιουβέντους (Ρανιέρι): Μάνινγκερ, Κιελίνι, Μέλμπεργκ, Αμάουρι (84' Ιακουίντα), Ντελ Πιέρο (93' Ντε Τσέλιε), Νέντβεντ, Σισοκό, Μολινάρο, Τιάγκο, Μαρκιόνι, Λεγκροτάλιε

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Ζενίτ 0-1



Η Ζενίτ ήταν εμφανώς καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη ΜΠΑΤΕ στη Λευκορωσία, και μετά από αρκετές ευκαιρίες που έχασε, κατάφερε να προηγηθεί στο 34' με το "βαρύ πυροβολικό" της, Αντρέι Πογκρέμπνιακ.

Σε αντεπίθεση της ρωσικής ομάδας, ο Ζιριάνοφ βρήκε ωραία τον Πογκρέμπνιακ, αυτός έφτασε τετ α τετ με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, Ερέμκο, και με δεξί πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης έμεινε με 10 παίκτες στο 73' λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Πουιγκρενιέ, όμως το γεγονός αυτό δεν μπόρεσε να την εμποδίσει από το να πανηγυρίσει την πρώτη της επιτυχία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από 1 ισοπαλία και 2 ήττες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Μάλιστα, η Ζενίτ κατάφερε να ολοκληρώσει το ματς διπλασιάζοντάς τα τέρματά της, χάρη στο γκολ του Ντάνι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Βερέμκο, Λιχτάροβιτς, Σοσνόβσκι, Μπλίζνιουκ, Κρίβετς, Νεχάιτσουκ (76' Μίρτσεφ), Χάγκους (79' Σιβάκοβ), Ροντιόνοβ, Στάσεβιτς, Ρζέβσκι (58' Καζάντσεφ), Γιούρεβιτς

Ζενίτ: Μαλαφέεφ, Κρίζανατς, Πογκρέμπνιακ (90' Σιρόκοφ) Αρσάβιν (78' Ουμπόκαν), Σιρλ, Ζιριάνοφ, Ντάνι, Ανιούκοφ, Ντενίσοφ, Πουιγκρενιέ, Τίμοστσουκ

Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους 0-2





ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Ζενίτ 0-2
















































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ