LA LIGA

Θέλτα - Μαγιόρκα 4-3: Ο Άσπας έκρινε τη ματσάρα με ιστορικό γκολ στο 90+7'

Ο Ιάγκο Άσπας πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Θέλτα κόντρα στην Μπαρτσελονα για την La Liga | 6 Νοεμβρίου 2021
Ο Ιάγκο Άσπας πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Θέλτα κόντρα στην Μπαρτσελονα για την La Liga | 6 Νοεμβρίου 2021 @2021 LALO R. VILLAR/AP IMAGES

Το ματς της Θέλτα με την Μαγιόρκα καθήλωσε το κοινό με το απίστευτο σασπένς του, με το φινάλε να γράφεται από τον Ιάγκο Άσπας που πέτυχε ένα γκολ που θα μείνει στα βιβλία της ιστορίας της La Liga για έναν ιδιαίτερο λόγο.

Θέλτα και Μαγιόρκα πήραν μέρος σε ένα ματς διαφήμιση για το ποδόσφαιρο το απόγευμα της Κυριακής (6/3) στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της La Liga, με την ομάδα της Γαλικίας να παίρνει τρεις φορές το προβάδισμα στο σκορ με τους Σουάρεθ, Γκαγιάρδο και Άσπας αλλά τους Νησιώτες να βρίσκουν ισάριθμες απαντήσεις με τους Απούντ, Άιντο και Σεβίγια.

Ωστόσο, ήταν γραπτό η συγκεκριμένη κόντρα να έχει νικήτρια στο φινάλε και αυτή ήταν η Θέλτα, με τον Ιάγκο Άσπας να κάνει το 4-3 στο 90+7' με εύστοχο πέναλτι και να γράφει ιστορία αφού αυτό ήταν το πρώτο από τα 130 γκολ της καριέρας του στην La Liga το οποίο σημειώθηκε στις καθυστερήσεις αγώνα και ήταν το νικητήριο για την ομάδα του.

Υπάρχει όμως ένα ακόμα γεγονός, ακόμα σημαντικότερο, που κάνει ξεχωριστό το 4-3 της Θέλτα και αυτό έχει να κάνει με το χρόνο που σημειώθηκε το γκολ, αφού σκοράροντας στα 96' 15'' πέτυχε το πιο... καθυστερημένο νικητήριο πέναλτι στα 93 χρόνια ιστορίας της La Liga, ξεπερνώντας αυτό του Ιγκουαΐν με τη φανέλα της Ρεάλ κόντρα στην Ατλέτικο το 2008, που είχε δώσει τη νίκη στους μερένγκες στα 96' 01''.

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ