ΑΕΚ

Θέλουν να αλλάξουν τη μοίρα τους

Θέλουν να αλλάξουν τη μοίρα τους
καφες πανηγυρικη

Να κάνουν την δική τους αντεπίθεση θέλουν οι παίκτες της Ένωσης. Ιδιαίτερα από τον Μπάγεβις στον Μπλάνκο

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έχουν ελαφρυντικά (τα οποία προκύπτουν από τις κάκιστες διαιτησίες που εν πολλοίς τους στέρησαν το δικαίωμα να διεκδικήσουν αυτό που άξιζαν στα ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Ξάνθη), τους αναλογεί όμως και μερίδιο ευθύνης για τη συνολική παρουσία τους στο ντέρμπι με τους Πράσινους και την κάκιστη εικόνα που εμφάνισαν στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στα Πηγάδια. Το θετικό στοιχείο είναι όλα αυτά τα αναγνωρίζουν.
Το κακό έχει γίνει

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε την κατάσταση στη βαθμολογία. Αλλά το να τα παρατήσουμε δεν αποτελεί επιλογή. Δεν έχουμε δικαίωμα για άλλες απώλειες, πρέπει να παλέψουμε ως το τέλος για να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την απόσταση από την κορυφή κι αν δεν καταφέρουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, τουλάχιστον να αποδείξουμε ότι η διαφορά δημιουργήθηκε με πλασματικό τρόπο».

Λόγια που ανήκουν σε παίκτες της ΑΕΚ και το SPORT 24 τα συγκεντρώνει σε μία παράγραφο για να καταδείξει το πνεύμα που επικρατεί στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια. Οι φωνές, η γκρίνια και το ανάθεμα είναι αποδεκτές αντιδράσεις όσον αφορά στο παρελθόν, δεν μπορούν ωστόσο να αποτελέσουν και προκαταβολικές δικαιολογίες σε ενδεχόμενα νέα στραβοπατήματα. Η ομάδα χρειάζεται επειγόντως αποτελέσματα και καλές εμφανίσεις, χρειάζεται να βρει αυτό που τους λείπει: το γκολ!

Ιδιαίτερα σε Μπλάνκο

Ένας από τους βασικούς λόγους που χάθηκε έδαφος τόσο γρήγορα είναι και η δυστοκία του δις πρώτου σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος Ίσμαελ Μπλάνκο. Ευκαιρίες του δόθηκαν πολλές κι αν είχε έστω τη μισή αποτελεσματικότητά σε σχέση με πέρυσι, αυτή τη στιγμή θα μετρούσε τουλάχιστον 4-5 γκολ στο πρωτάθλημα. Αντί αυτών έχει μείνει στο ένα τέρμα κι αν συνεχιστεί η παρατεταμένη γκίνια του, στο τέλος θα αποκτήσει ψυχολογικό πρόβλημα.

Δεν ήταν τυχαία τα σημερινά ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Ο Αργεντινός έμεινε επιπλέον 45 λεπτά στους Θρακομακεδόνες προκειμένου να δουλέψει στα «τελειώματα» των φάσεων. Η εμπιστοσύνη του τεχνικού επιτελείου προς το πρόσωπό του δεν αμφισβητείται, αντιθέτως η σημερινή διαδικασία στην οποία υποβλήθηκε καταδεικνύει τις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν από τον Μπλάνκο αλλά και την ανάγκη να επιστρέψει γρήγορα σε ρυθμούς σκοραρίσματος.

Σίγουρα η απουσία του Νέμεθ _ ο οποίος πάντως δεν υπολογίζεται για τον αγώνα της Κυριακής απέναντι στον Πανθρακικό αφού θα πρέπει να αγωνιστεί στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U-20 _ δυσχεραίνει το έργο του καθώς αποδείχτηκε ότι με τον Ούγγρο στο πλευρό του, ο Μπλάνκο έχει περισσότερους χώρους δράσης και λιγότερους αμυντικούς επικεντρωμένους αποκλειστικά σε εκείνον.

Χέρσι και Γκερέιρο κερδίζουν τον Μπάγεβιτς

Μιλώντας στο τελευταίο τεύχος του «AEK Empire» oι δύο νεοαποκτηθέντες μέσοι εξέφραζαν τη βεβαιότητά τους ότι θα κερδίσουν θέση στην ενδεκάδα και θα αποδειχθούν απαραίτητοι για την ΑΕΚ. Ο Γιουσούφ Χέρσι είναι ασφαλώς εκείνος που κάνει την έκπληξη καθώς δεν αποκτήθηκε βάσει σχεδιασμού αλλά μέσω μιας (τρόπον τινά) αναγκαστικής ανταλλαγής λόγω της σφοδρής επιθυμίας του Περπαρίμ Χέτεμαϊ να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη. Παρόλα αυτά ο προπονητής διέκρινε ότι δεν υπάρχει άλλος καθαρόαιμος δεξιός εξτρέμ στην ομάδα που μάλιστα να έχει σωστή τακτική παιδεία και τον καθιερώνει στο βασικό σχήμα.

Ο Γκερέιρο δεν έχει δείξει ως σήμερα σταθερότητα στο παιχνίδι του κι αυτό ίσως σχετίζεται και με τη θέση που χρησιμοποιείται. Ως κεντρικός χαφ με αυξημένες ανασταλτικές αρμοδιότητες δείχνει να «εγκλωβίζεται». Ο ίδιος τονίζει ότι του αρέσει να παίζει είτε ως «ελεύθερος» πίσω από τους δύο επιθετικός, είτε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Στις δύο αυτές θέσεις αναμένεται να τον χρησιμοποιήσει στη συνέχεια ο προπονητής προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τις επιτελικές ικανότητες του 27χρονου Βραζιλιάνου.



















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ