ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Θέλει να σπάσει όλα τα ρεκόρ με Ταϊτή η Ισπανία

Θέλει να σπάσει όλα τα ρεκόρ με Ταϊτή η Ισπανία

Το ρεκόρ τερμάτων σε ένα ματς, αλλά κι αρκετά ακόμα θέλει να κυνηγήσει η εθνική Ισπανίας, στο ερχόμενο παιχνίδι της για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών με την "ερασιτεχνική" Ταϊτή.

Η Ταϊτή είναι ίσως η πιο αδύναμη ομάδα που έχει λάβει ποτέ μέρος σε μεγάλη διοργάνωση και θα αντιμετωπίσει την καλύτερη ομάδα και πρωταθλήτρια κόσμου, εθνική Ισπανίας.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, τα μεγέθη δεν χωράνε καν σύγκριση, κι έτσι σίγουρα το ματς θα είναι μια παράσταση για ένα ρόλο. Οι Ισπανοί λοιπόν, ίσως καταφέρουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι να σπάσουν και το ρεκόρ τερμάτων της χώρας τους, που επιτεύχθηκε στις 21 Μαΐου του 1933 όταν και κέρδισαν με 13-0 την Βουλγαρία! (6-0 ημίχρονο).

Τα άλλα ρεκόρ που θα κυνηγήσει η Ισπανία:

Ο Νταβίντ Βίγια, θα έχει την ευκαιρία να αυξήσει τα γκολ του με την εθνική (53 προς το παρόν) και να πλησιάσει τον Μίροσλαβ Κλόζε (67 γκολ), ο οποίος είναι ο πρώτος σε γκολ με εθνική ομάδα, εν ενεργεία ποδοσφαιριστής.

Επιπλέον, κανένας Ισπανός δεν έχει σκοράρει ποτέ τρία η περισσότερα τέρματα σε πάνω από δυο παιχνίδια. Ο Βίγια και ο Τόρρες όμως είναι δυο χατ-τρικ μακριά από το σπάσιμο αυτού του ρεκόρ. Ο καθένας τους έχει από δυο χατ-τρικ και κάλλιστα μπορούν να φτάσουν τα τρία στο παιχνίδι με την Ταϊτή.

Το μεγαλύτερο σκορ που έχει καταγραφεί σε αγώνα Κυπέλλου Συνομοσπονδιών είναι το 8-2 την Βραζιλίας ενάντια στη Σαουδική Αραβία στο Μεξικό το 1999. Η Ισπανία, στοχεύει και σ΄αυτό το ρεκόρ.

Τέλος, το τελευταίο ρεκόρ που έχουν στόχο οι Ισπανοί, είναι αυτό του ταχύτερου γκολ από εθνική ομάδα. Το κατέχει ο Τούρκος Σανλί Τουντσάι, σε αγώνα ενάντια στην Κολομβία το 2003, σημειώνοντας το 1-0, μόλις 105 δευτερόλεπτα μετά το εναρκτήριο λάκτισμα.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ