ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θέλει Κονοπλιάνκα η Λίβερπουλ

Θέλει Κονοπλιάνκα η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Ντνίπρο για την απόκτηση του Εβγκέν Κονοπλιάνκα, ούσα διατεθειμένη να δαπανήσει κάτι παραπάνω από 19.000.000 ευρώ.

Οι "κόκκινοι" έχουν ήδη αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με την ουκρανική Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ, προκειμένου να εντάξουν στο δυναμικό τους τον 24χρονο εξτρέμ.

Στον απόηχο της μεγάλης επικράτησης στο ντέρμπι του Μέρσισαϊντ απέναντι στην Έβερτον (4-0), ο Μπρένταν Ρότζερς παραδέχθηκε ότι επιθυμεί να κάνει μια μεγάλη μεταγραφή μετά την αποτυχία να υπογράψει με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, που επέλεξε να συνεχίσει στην Τσέλσι.

Ο εκλεκτός του Βορειοϊρλανδού τεχνικού φέρεται να είναι ο πολύπλευρος Εβγκέν Κονοπλιάνκα, ο οποίος αν και δεξιοπόδαρος προτιμά να αγωνίζεται στην αριστερή πτέρυγα. Μπορεί, ωστόσο, να καλύψει και το δεξί άκρο του κέντρου, ενώ έχει παίξει και ως δεύτερος επιθετικός. Είναι ιδανικός για το 4-3-3, ή για το 3-4-3 στο οποίο αρέσκεται συχνά ο Ρότζερς, κάνοντας πολλές κούρσες και βοηθώντας και ανασταλτικά. Δυνατό του σημείο είναι η τεχνική του κατάρτιση, το πολύ δυνατό του σουτ και οι ακριβείς μεταβιβάσεις.

Γνωστός στο ευρύ κοινό έγινε στο τελευταίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, ενώ εντυπωσίασε τους Άγγλους στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν και πραγματοποίησε μεστή εμφάνιση στο Γουέμπλεϊ, σκοράροντας ένα πολύ όμορφο γκολ στην ισοπαλία (1-1) των Ουκρανών με τα "λιοντάρια".

Έχει απασχολήσει ουκ ολίγες πρωτοκλασάτες ομάδες στο νησί, όπως η Άρσεναλ, η Γιουνάιτεντ, αλλά και η Τσέλσι που τελικά προτίμησε να κινηθεί για την απόκτηση του Σαλάχ από τη Βασιλεία.

Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον είναι το πως θα τον χρησιμοποιήσει ο Ρότζερς και ποιος παίκτης θα μείνει στον πάγκο, αφού θεωρητικά η ομάδα είναι πλήρης στην τριάδα της επίθεσης, με παίκτες όπως οι Σουάρες, Στάριτζ, Κουτίνιο και Στέρλινγκ και δεύτερες λύσεις τους Μόουζες, Λουίς Αλμπέρτο και Ιάγο Άσπας.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ