ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τεν Κάτε: "Νοοτροπία νικητή"

Τεν Κάτε: "Νοοτροπία νικητή"
Τεν Κατε

"Θέλω νοοτροπία νικητή": είπε ο Τεν Κάτε για το ματς με Ντιναμό(21:45ΝΕΤ).Υπέγραψε Μελίσσης Σενάριο για Βαλιέντε

Ο Χενκ Τεν Κάτε δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με τη Ντιναμό Τιφλίδας οτι αυτό που θέλει είναι οι παίκτες του να εξασφαλίσουν ένα σκορ πρόκρισης απο τον πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ, ώστε ο επαναληπτικός στην Γεωργία να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.
Σχετικά με την εικόνα που έχει ο Ολλανδός για την Ντιναμο, ξεκαθάρισε οτι περιμένει να δει μια ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς: "Είναι μια οργανωμένη ομάδα, κυρίως αμυντικά, περιμένω να παίξει με έναν επιθετικό όπως έκανε στον εκτός έδρας αγώνα του προηγούμενο γύρου. Είναι λογικό την συγκεκριμένη χρονική στιγμή να έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση απο μας, όμως εμείς έχουμε περισσότερη ποιότητα.

Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας εξασφαλίζει για τον δεύτερο αγώνα στην Γεωργία. Στόχος είναι να μην δεχθούμε γκολ, όμως στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις. Αυτό που προέχει είναι ο πρώτος αγώνας και μετά βλέπουμε τα υπόλοιπα".

Στην συνέχεια ο τεχνικός του "τριφυλλιού" παραδέχθηκε οτι θα ήθελε την ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, όμως πλέον δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και πρέπει να συμβιβαστούν με την κατάσταση που υπάρχει: "Θα προτιμούσα η ρεβάνς να είναι εντός έδρας, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, οπότε θα προσπαθήσουμε να ταξιδέψουμε ήρεμοι στην Γεωργία" .

Στην συνέχεια ρωτήθηκε τι περιμένει να δει το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ απο τους παίκτες του και ο Τεν Κάτε γι' άλλη μια φορά έδειξε οτι έχει νοοτροπία νικητή: "Αυτό που περιμένω να δω είναι μια ομάδα που θα νικήσει. Αυτό είναι το σημαντικό στα προκριματικά της διοργάνωσης, η αποτελεσματικότητα προέχει του όμορφου ποδοσφαίρου που ελκύει τους οπαδούς".

"Πρέπει να το συνηθίσουν"


Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Χενκ Τεν Κάτε ρωτήθηκε για τον αποκλεισμό των Αρκάντιους Μάλαρτζ και Σίλβα Κλέϊτον: "Έχουμε 27 πολύ καλούς παίκτες, όμως στην αποστολή έχω δικαίωμα μόνο για 18, οπότε κάποιοι θα μένουν εκτός. Αυτό είναι το κακό μέρος της δουλειάς μου, εγώ είμαι αυτός που πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις. Ξέρω οτι είναι σκληρό, αλλά πρέπει να το συνηθίσουμε, γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εκτός είναι και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, όμως πρέπει να σημειώσουμε οτι σε αυτή την διοργάνωση παίζουμε ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο".

Σχετικά με τις μεταγραφές ο Χενκ Τεν Κάτε αστειεύτηκε αρχικά λέγοντας: "Οι μεταγραφές εξαρτώνται απο την γενναιοδωρία του προέδρου", ενώ συμπλήρωσε: "Μετά την αποχώρηση του Μόρις είχαμε δυο κεντρικούς αμυντικούς που έγιναν τρεις με την προσθήκη του Βύντρα. Θέλαμε μια μεταγραφή και η απόκτηση του Μελίσση είναι σημαντική γιατί πρόκειται για έναν πολλά υποσχόμενο ποδοσφαιριστή, ενώ είναι και Έλληνας.

Είμαι ευχαριστημένος με τους παίκτες που ήρθαν αφού όλοι είναι πολύ καλοί. Η ομάδα ενισχύθηκε και συνεχίζει να ενισχύεται με την δουλειά που γίνεται καθημερινά στις προπονήσεις. Πιστεύω πως οτι έχει γίνει μέχρι τώρα είναι αρκετό γι' αύριο.

To ιδανικό είναι να έχουμε δυο παίκτες για κάθε θέση και αυτό το έχουμε καταφέρει. Πιστεύω οτι με το έμψυχο δυναμικό που έχουμε καλύπτονται οι απαιτήσεις για τους μπακ. Υπάρχει ο Νίλσον που μπορεί να παίξει δεξιά αλλά και αριστερά όπως κάνει στην Εθνική Σουηδίας, ο Βύντρα, αλλά και ο Μουν με τον οποίο δεν έχουμε αποφασίσει τι θα κάνουμε ακόμη. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση τραυματισμών".

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξη Τύπου, ο Τεν Κάτε ρωτήθηκε αν έχει ένα ηγέτη σε κάθε γραμμή όπως έχει ζητήσει και η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη: "Μερικές φορές δεν πρέπει να παίρνετε στα σοβαρά οτι λέω (σ.σ. χαμογέλασε). Πάντως στην άμυνα θεωρώ οτι ο Σαριέγκι έχει ηγετικές ικανότητες. Εμένα μου αρέσει να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο (σ.σ. εκείνη την ώρα σήκωσε ένα ποτήρι με νερό) και όχι μισοάδειο, είμαι πάντα αισιόδοξος".

Γκαλίνοβιτς: "Πρόκληση το Champions League"

Ο Μάριο Γκαλίνοβιτς ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους παίκτες και δήλωσε οτι το Champions League είναι πρόκληση για όλους: "Δεν συμμετέχουμε την τελευταία διετία, θέλουμε να συμμετέχουμε, είναι πρόκληση και ελπίζουμε. Δεν γνωρίζουμε πολλά για την Ντιναμό, εμείς όμως είμαστε καλή ομάδα και πιστεύω οτι ο κόσμος θα μας βοηθήσει και θα είναι δίπλα μας. Είμαστε έτοιμοι για την πρόκριση και πιστεύουμε σε αυτή".

Υπέγραψε ο Μελίσσης


Σε ότι αφορά την μεταγραφή του Χρήστου Μελίσση ο "πρώην" παίκτης του ΠΑΟΚ είναι και τυπικά παίκτης του Παναθηναϊκού αφού ο διεθνής αμυντικός πέρασε το πρωί από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών.

Ο ταλαντούχος αμυντικός θα εισπράξει 400.000 ευρώ ετησίως και πλέον απομένει το επόμενο διήμερο και το τυπικό μέρος της ανακοίνωσης της απόκτησης του.

Σχετικά με την τελευταία προπόνηση στο ΟΑΚΑ, αρχικά ο Λόρενς Έμπεν ανέλαβε δράση για την προθέρμανση των παικτών με τον Ολλανδό γυμναστή να τους παροτρύνει να είναι πιο ζωντανοί και παθιασμένοι στις ασκήσεις. Την ίδια ώρα, ο Χενκ Τεν Κάτε ασχολήθηκε με μια απο τις αγαπημένες του συνήθειες και άλλαζε πάσες με τον Φαν ντερ Λεμ.

Παράλληλα, άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ βγήκαν απο την φυσούνα και έκαναν μια βόλτα στο ΟΑΚΑ για να τακτοποιηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, ενώ η ΠΑΕ είναι σε συννενόηση με την ΕΘΕΛ προκειμένου να βρεθεί μια λύση για την αυριανή 24ώρη απεργία του ΗΣΑΠ και να μην ταλαιπωρηθούν όσοι θελήσουν να βρεθούν στις εξέδρες για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

"Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επιθυμεί να ενημερώσει τους φιλάθλους της ομάδας ότι λόγω της αυριανής 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ δεν θα έχουν τη δυνατότητα μετάβασης στο ΟΑΚΑ με συρμούς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.

Για το λόγο αυτό, η ΠΑΕ ήρθε σε συνεννόηση με την ΕΘΕΛ ΑΕ, της οποίας τη διοίκηση και το προσωπικό ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την προθυμία που επέδειξαν, ώστε:



- Να ενισχυθούν οι γραμμές λεωφορείων που εξυπηρετούν το ΟΑΚΑ μεταξύ 19:30 και 21:30 και
- Να επεκταθεί το ωράριο δρομολογίων αυτών των γραμμών κατά μία ώρα μετά το τέλος του αγώνα.


Τέλος, παρακαλούνται οι φίλαθλοι να προσέλθουν στο γήπεδο κατά το δυνατόν πιο έγκαιρα προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα η πρόσβασή τους".

Σενάριο για Βαλιέντε


Ο Παναθηναϊκός μπορεί ν' απέκτησε τον Χρήστο Μελίσση για το κέντρο της άμυνας, όμως παρόλα αυτά συνεχίζουν να έρχονται στο προσκήνιο ονόματα αμυντικών. Το τελευταίο είναι του νεαρού Καταλανού, Μαρκ Βαλιέντε.

Σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός έλυσε το συμβόλαιο του με την δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα για να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και να συνεργαστεί με τον Χενκ Τεν Κάτε που τον γνωρίζει απο την εποχή που ήταν στην Βαρκελώνη.

Ο Μαρκ Βαλιέντε Χερνάντεθ γεννήθηκε στις 29/03/1987 και έχει την δυνατότητα να παίξει τόσο σαν κεντρικός αμυντικός, όσο και σαν αμυντικός μέσος. Σε ηλικία 10 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και ήταν αρχηγός σε όλες τις ομάδες των τμημάτων υποδομής.

Όσον αφορά συμμετοχές με την Εθνική ομάδα ήταν μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος U19 που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2006 ενώ στην συνέχεια συμμετείχε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20.













































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ