ΙΣΠΑΝΙΑ

Τέμπας: "Οι ηγέτες της Super League είχαν άγνοια για τη βιομηχανία του ποδοσφαίρου"

Javier Tebas, the president of the Spanish La Liga speaks during the World Football summit in Madrid, Spain, Monday, Sept. 24, 2018. (AP Photo/Paul White)
Javier Tebas, the president of the Spanish La Liga speaks during the World Football summit in Madrid, Spain, Monday, Sept. 24, 2018. (AP Photo/Paul White) AP

Ευθεία επίθεση σε Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο που θέλησαν να ενταχθούν στην European Super League εξαπέλυσε ο Χαβιέρ Τέμπας, με τον πρόεδρο της La Liga να τονίζει πως έδειξαν έλλειψη σεβασμού απέναντι σε όλες τις άλλες ισπανικές ομάδες.

Οι πολλές δυνάμεις που συνασπίστηκαν γύρω από την UEFA κατάφεραν να ανακόψουν τη φόρα της European Super League και να σταματήσουν την ενίσχυσή της με τη συμπλήρωση 48 ωρών από τη γέννησή της και αυτό έχει φέρει ανάταση στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Χαβιέρ Τέμπας, με τον πρόεδρο της ισπανικής Λίγκας να αποφεύγει μεν να χρησιμοποιήσει τη λέξη προδοσία αλλά να τονίζει πως έγινε ένα τεράστιο λάθος από τα ιδρυτικά μέλη της Super League, με τις ομάδες της Ισπανίας που ανέβηκαν στο άρμα της ελίτ να καλούνται τώρα να δώσουν εξηγήσεις.

"Οι ηγέτες της Super League έδειξαν βαθιά άγνοια της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας. Υπήρχε μία έλλειψη σεβασμού για όλες τις ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος. Δεν μου αρέσει να μιλάω για προδοσία επειδή ειπώθηκε πολλές φορές αναφορικά με την Super League.

Όταν όμως κρύβεις κάτι και κινείσαι υπό καθεστώς μυστικότητας, δεν ωφελείς τους άλλους. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι σε αρκετά όργανα της ισπανικής Λίγκας, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στους άλλους συλλόγους και όχι στον πρόεδρο της La LIga.

Ρωτήθηκαν πολλές φορές αν ήταν πίσω από αυτό το πρότζεκτ και δεν απάντησαν ποτέ. Εάν κερδίσουμε αυτή τη μάχη, σημαίνει πως κέρδισε το ευρωπαϊκό και το ισπανικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι μία προσωπική μάχη απέναντι σε κάποιον. Η Super League ήταν εντελώς επικίνδυνη για το ποδόσφαιρό μας", είπε μεταξύ άλλων με σημερινές του δηλώσεις.

Ακούστε τον Ζοσιμάρ του Θέμη Καίσαρη για το μέγα θέμα της European Super League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Ap Images

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ