ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τελικός Κυπέλλου Λουξ 2022, Παναθηναϊκός: Με όλα τα "όπλα" και τη φλόγα για την κούπα

Παλάσιος και Κουρμπέλης πανηγυρίζουν για το 1-0 του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού
Παλάσιος και Κουρμπέλης πανηγυρίζουν για το 1-0 του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει πλήρης (έτοιμος κι ο Ιωαννίδης) στον αποψινό (21/5, 20:00, COSMOTESPORTS 1 HD, Live SPORT24) τελικό του ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ για να επιστρέψει στους τίτλους μετά από 8 χρόνια και να επιβεβαιώσει την "επιστροφή" του

Δεν είναι απλά η ευκαιρία του για να διεκδικήσει και να κατακτήσει το 19ο Κύπελλο της ιστορίας του, επιστρέφοντας στους εγχώριους τίτλους μετά από οκτώ χρόνια.

Ο αποψινός (21/5, 20:00, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) τελικός του Κυπέλλου Λουξ με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ είναι το μεγαλύτερο checkpoint της τελευταίας οκταετίας για τον Παναθηναϊκό, η στιγμή του και το σημείο που μπορεί να θάψει οριστικά πια τη μαυρίλα της πολύ δύσκολης εποχής που έζησε όλος ο οργανισμός του, πατώντας πολύ πιο γερά στο μονοπάτι της συνολικής αναγέννησής του.

Κάθε μεγάλος σύλλογος ανά την υφήλιο περνάει πάντα και δύσκολες φάσεις. Πάντα όμως, έρχεται η ώρα της επιστροφής. Και για τον Παναθηναϊκό, το αποψινό παιχνίδι στην Καλογρέζα είναι η ευκαιρία να (απο)δείξει πως είναι πλέον σε θέση να επανέλθει βήμα με το βήμα -και με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο "τιμόνι" του- στα κανονικά κυβικά του.

Ο Σέρβος τεχνικός ήταν απόλυτα ξεκάθαρος και στη συνέντευξη Τύπου. Δεν έχει... παραπάνω να πει στους ποδοσφαιριστές του πριν από τον αποψινό τελικό. Άπαντες δούλεψαν πολύ σκληρά όλη τη σεζόν για να φτάσουν εδώ και συνειδητοποιούν τη σημασία και την αξία της στιγμής και του αγώνα. Στην προπόνηση της Παρασκευής (20/5) οι πράσινοι προπονήθηκαν για ώρα (και) στα πέναλτι, διότι τελικός είναι, μπορεί το ματς να φτάσει κι ως εκεί και το πλάνο του 59χρονου τεχνικού δείχνει να είναι πλέον έτοιμο και σεταρισμένο.

Η "καλή" ενδεκάδα του Γιοβάνοβιτς που δεν αλλάζει τακτική

Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί στη μεγάλη μάχη του ΟΑΚΑ με όλα του τα "όπλα". Κι αυτό είναι και το πιο σημαντικό για τον Γιοβάνοβιτς, καθότι δεν θα χρειαστεί να αλλάξει πράγματα την τελευταία στιγμή στη φιλοσοφία και την προετοιμασία της ομάδας του.

Ο Φώτης Ιωαννίδης προπονήθηκε τρεις μέρες στη σειρά σε φουλ ένταση, έχοντας αφήσει πίσω του τον μικροτραυματισμό (διάταση έσω πλαγίου) και θα πάρει θέση στην κορυφή της "πράσινης" επίθεσης.

Από εκεί και πέρα, οι άλλες δέκα θέσεις της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού είναι λίγο-πολύ "κλειδωμένες". Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι θα ξεκινήσει κάτω απ’ τα γκολπόστ με τους Γιάννη Κώτσιρα, Μπαρτ Σένκεφελντ, Φραν Βέλεθ, Χουάνκαρ να συγκροτούν την αμυντική τετράδα. Οι Ρούμπεν Πέρεθ και Λούκας Βιγιαφάνιες θα είναι το δίδυμο στον άξονα, με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς λίγο πιο μπροστά τους, ενώ στα "φτερά" της επίθεσης θα ξεκινήσουν οι Σεμπαστιάν Παλάσιος και Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα.

Ο Γιοβάνοβιτς πήρε μαζί του και τους 26 παίκτες που είχε διαθέσιμους. Μοναδικός "απών" απ' τις επιλογές της "πρώτης γραμμής" του rotation θα είναι ο Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος αποβλήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι των playoffs με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Αναλυτικά την 26μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αποψινό τελικό του Κυπέλλου με το δικέφαλο του Βορρά συγκροτούν οι Διούδης, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρουμπέν, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Γκατσίνοβιτς, Μαουρίσιο, Βιτάλ και οι δύο "μικροί" Βαγιαννίδης και Σιδεράς.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2022 ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ