ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικοί Κυπέλλων στην Ευρώπη

Τελικοί Κυπέλλων στην Ευρώπη

Ημέρα κυπέλλου η σημερινή(30/5) στην Ευρώπη με την διεξαγωγή πέντε τελικών. Σε Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Σκωτία. Διαβάστε την προαναγγελία.

Τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν και η σεζόν κλείνει με τον τελικό του Κυπέλλου. Σε Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Σκωτία. Ιστορικές ομάδες με φαβορί και αουτσάιντερ. Η Παρί κόντρα στην Οσέρ, η Αρσεναλ κόντρα στην Άστον Βίλα, η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, η Ντόρτμουντ με αντίπαλο την Βόλφσμπουργκ και στη Σκωτία η Ινβερνές κόντρα στην Φόλκερ. Διαβάστε την προαναγγελία των αγώνων.

Άρσεναλ - Άστον Βίλα (19:30)

H Άρσεναλ είναι τυπικά γηπεδούχος με αντίπαλο την Άστον Βίλα στον τελικό του FA Cup στο Γουέμπλεϊ. Η Άρσεναλ είχε κατακτήσει και πέρσι το Κύπελλο όταν νίκησε στην παράταση 3-2 την Χαλ.

Με την περσινή της κατάκτηση, έγινε πολυνίκης του θεσμού φτάνοντας τα 11 τρόπαια. Για την Άστον Βίλα, αυτή θα είναι η 10η συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου, μετρώντας 7 κατακτήσεις. Τελευταία φορά το είχε κατακτήσει το 1957, ενώ πιο πρόσφατη συμμετοχή της σε τελικό ήταν το 2000, όταν είχε ηττηθεί με 1-0 από την Τσέλσι.

Στα 2 παιχνίδια πρωταθλήματος φέτος, η Άρσεναλ επικράτησε και τις 2 φορές, με 0-3 στο Villa Park και 5-0 στο Emirates. Παρακολουθήστε την αναμέτρηση LIVE από το Sport24.gr

Ντόρτμουντ - Βόλφσμπουργκ (21:00)

Ο τελικός του Κυπέλλου Γερμανίας θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή τους συμμετοχή μέσω του πρωταθλήματος. Η Βόλφσμπουργκ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και η Ντόρτμουντ αν κατακτήσει το Κύπελλο θα βρεθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αν όχι, θα παίξει προκριματικά και στους ομίλους θα βρεθεί η Σάλκε.

Για την Ντόρτμουντ αυτός είναι συνολικά ο 7ος τελικός Κυπέλλου Γερμανίας και ο δεύτερος συνεχόμενος. Εχει στεφθεί Κυπελλούχος τρεις φορές (1965, 1989, 2012). Η μοναδική παρουσία της Βόλφσμπουργκ σε τελικό ήταν το 1995, όταν και ηττήθηκε 3-0 από την Γκλάντμπαχ. Παρακολουθήστε την αναμέτρηση LIVE από το Sport24.gr

Οσέρ - Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλία θα βρεθούν αντιμέτωπες δύο ιστορικές ομάδες. Η έκπληξη του θεσμού Οσέρ, η οποία βρίσκεται για δεύτερη σεζόν στη δεύτερη κατηγορία και για την πρωταθλήτρια Παρί Σ.Ζ. Μεγάλο κίνητρο έχει η πρωταθλήτρια για να κατακτήσει το κύπελλο αφού με αυτό το τρόπαιο θα κάνει το απόλυτο, συλλέγοντας και τους 4 τίτλους στη χώρα. Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη για τις δύο ομάδες, με την Οσέρ να πηγαίνει στον τελικό απλά για την εμπειρία.

Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα (22:30)

Οι δυο σύλλογοι με τις περισσότερες κατακτήσεις στην ιστορία του Copa del Rey (26 η Μπαρτσελόνα και 23 η Αθλέτικ), θα βρεθούν αντιμέτωποι το βράδυ του Σαββάτου (30/5, 22:30) στο "Καμπ Νόου" για να διεκδικήσουν ένα ακόμα τρόπαιο.

Παρά το γεγονός ότι κάθε μια από τις δυο φιναλίστ έχει αγωνιστεί 36 φορές σε τελικό του ισπανικού Κυπέλλου, τα "λιοντάρια" του Μπιλμπάο και οι "μπλαουγκράνα" της Βαρκελώνης έχουν συναντηθεί μόνο οκτώ φορές στο παρελθόν. Ο φετινός θα είναι μόλις ο ένατος τελικός ανάμεσα στις δυο παραδοσιακές δυνάμεις του Copa del Rey. Παρακολουθήστε την αναμέτρηση LIVE από το Sport24.gr

Φόλκερκ - Ίνβερνες (17:00)

Αναμέτρηση για τον τελικό του FA Cup της Σκωτίας ανάμεσα στην Ινβερνές και τη Φόλκερκ. Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 17:00 στο "Χάμπντεν Παρκ". Ο νικητής παίρνει ένα εισιτήριο για το Europa League, αν αυτή είναι η 3η της Πρέμιερ, Ινβερνές, τότε θα ελευθερωθεί η 4η θέση δηλαδή θα βγει η Σεντ Τζόνστον.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ