ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Ταϊτή - Νιγηρία 1-6

Ταϊτή - Νιγηρία 1-6

Η Νιγηρία νίκησε με 6-1 την Ταϊτή με χατ-τρικ του Οντουαμάντι και δύο γκολ του Ετσιετζίλε. Ο παίκτης που πέτυχε το ιστορικό γκολ για την Ταϊτή πέτυχε αργότερα αυτογκόλ! (videos)

Η Νιγηρία ξεκίνησε το 2013 FIFA Confederations Cup με εύκολη νίκη επί της Ταϊτής, καθώς επικράτησε με 6-1, ενώ θα μπορούσε να έχει πετύχει πολλά περισσότερα τέρματα.

Χατ-τρικ πέτυχε ο Νάμντι Οντουαμάντι της Βαρέζε και δύο τέρματα ο αριστερός μπακ της Μπράγκα, Ούα Έλντερσον Ετσιετζίλε.

Το ιστορικό γκολ της Ταϊτής το πέτυχε ο Ζονατάν Τεό στο 54', αλλά ο ίδιος 15 λεπτά αργότερα πέτυχε ο αυτογκόλ και έγινε ο πρώτος στην ιστορία της διοργάνωσης που το καταφέρνει (γκολ και αυτογκόλ στο ίδιο ματς).

Ταϊτή - Νιγηρία 1-6

Σκόρερς: 54' Ζονατάν Τεό / 5' και 80' Ετσιτζίλε, 10', 26' και 76' Οντουαμάντι, 69' αυτ. Ζονατάν Τεό

Γήπεδο: "Mineirão", Μπέλο Οριζόντε

Διαιτητής: Χοέλ Αγκιλάρ (Ελ Σαλβαδόρ)

Η Ταϊτή έπαιξε με 5 παίκτες στην άμυνα, αλλά στο 5ο μόλις λεπτό δέχτηκε το γκολ, έστω και αν ήταν άτυχη στην συγκεκριμένη φάση.

Από σουτ του Ούα Έλντερσον Ετσιετζίλε της Μπράγκα η μπάλα χτύπησε σε δύο αμυντικούς και κατέληξε στα δίχτυα του Σαβιέρ Σαμέν.

Το δεύτερο γκολ για τους Νιγηριανούς ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, με τον Νάμντι Οντουαμάντι να κάνει το 2-0 στο 10' με σουτ μέσα από την περιοχή.

Ο άσος της Βαρέζε σκόραρε ξανά στο 26' για το 3-0 των Αφρικανών, με πλασέ σε κενό τέρμα, αφού ο Σαβιέρ Σαμέν έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Η Ταϊτή κατάφερε να μειώσει σε 1-3 στο 54' με τον Ζονατάν Τεό να σκοράρει με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από εκτέλεση κόρνερ.

Το γκολ αυτό είναι προφανώς ιστορικό για μία χώρα 178.000 κατοίκων, έτσι πανηγυρίστηκε "τρελά"!

Ταϊτή - Νιγηρία 1-6

Ο Ζονατάν Τεό 15 λεπτά μετά το ιστορικό του γκολ πέτυχε αυτογκόλ, έτσι η Νιγηρία πήρε ξανά προβάδισμα 3 τερμάτων στο 69'.

Ο Νάμντι Οντουαμάντι στο 76' συμπλήρωσε το χατ-τρικ του, σκοράροντας με κοντινό πλασέ έπειτα από παράλληλη μπαλιά, ενώ στο 80' ο Ετσιετζίλε σκόραρε για δεύτερη φορά, διαμορφώνοντας το τελικό 1-6.

ΤΑΪΤΗ (5-3-2): Σαμέν, Αλβέν Τεό, Λουντιβιόν, Βαλάρ (54' Φατιαρό), Σιμόν (78' Λεμέρ), Εταμέ, Καρουάν, Ζονατάν Τεό, Βαϊρουά (70' Ατανί), Μπουρεμπάρ, Τσονγκ-Χούε.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιεάμα, Ομποαμπόνα, Άμπροουζ, Εμέρουο (74' Εγκουέκουε), Ετσιτζίλε, Σάντεϊ Μπα (55' Όγκου), Ογκούντε, Όμπι Μίκελ, Ούτζα (52' Ιντέγε Μπράουν), Μούσα, Οντουαμάντι.

Ταϊτή - Νιγηρία 1-6

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ