ΕΥΡΩΠΗ

Τα βραβεία Fair Play στους Σκανδιναβούς

Τα βραβεία Fair Play στους Σκανδιναβούς

Η Σουηδία, η Νορβηγία και η Φιλανδία θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής μιας επιπλέον ομάδας στο Europa League 2013/14, αφού κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στον ειδικό πίνακα του Fair Play της UEFA.

Η Σκανδιναβία ήταν η μεγάλη νικήτρια της ειδικής κατάταξης Fair Play της UEFA, που δίνει στις τρεις πρώτες χώρες, ένα επιπλέον εισιτήριο για το Europa League της επόμενης περιόδου.

Η Σουηδία τερμάτισε πρώτη, η Νορβηγία δεύτερη, ενώ τρίτη ήταν η Φιλανδία κι έτσι η κάθε μια χώρα θα έχει έναν παραπάνω εκπρόσωπο στο Europa League 2013/14.

Ο τελικός απολογισμός για την κατάταξη του Fair Play, γίνεται από επίσημους αντιπροσώπους της Uefa, με κριτήρια όπως το καθαρό παιχνίδι, το σεβασμό στον διαιτητή, τη συμπεριφορά των οπαδών, των ποδοσφαιριστών αλλά και των προπονητών.

Οι τρεις σκανδιναβικές χώρες που κατετάγησαν πρώτες στην ειδική κατάταξη της Uefa, έχουν δικαίωμα συμμετοχής μιας επιπλέον ομάδας στο Europa League. Η ομάδα που θα πάρει αυτό το επιπλέον εισιτήριο όμως, θα είναι η ομάδα που θα έχει καταταγεί πρώτη στον εγχώριο πίνακα Fair Play.

Αν αυτός ο σύλλογος πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος, το εισιτήριο του Fair Play θα το πάρει η αμέσως επόμενη ομάδα στον ειδικό πίνακα κ.ο.κ.

Είναι μάλιστα, εξίσου πιθανό μια ομάδα που έχει υποβιβαστεί από το πρωτάθλημα της χώρας της, να βγει Ευρώπη μέσω της κατάταξης του Fair Play.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ