STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Tα στατιστικά της 6ης αγωνιστικής

Tα στατιστικά της 6ης αγωνιστικής
Παπαδοπουλος, Σαλπιγγιδης

Σπάει όλα τα ρεκόρ η ΑΕΚ με το απόλυτο ξεκίνημα στη Σούπερ Λίγκα. Το... ελληνικό διπλό ψάχνει ακόμα ο Ολυμπιακός, ξανά 13αρι ο Παναθηναϊκός. Τα στατιστικά της αγωνιστικής

Άλλωστε από τη στιγμή που κατάφερε να πιεί...νερό και στα Πηγάδια όπου πέρυσι είχε δει ένα σερί νικηφόρων αγώνων να λαμβάνει τέλος, η ομάδα του Λορένσο Σέρα Φερέρ, παρουσιάζει τον καλύτερο εαυτό της, έχοντας πλέον αποκτήσει αέρα πέντε βαθμών στην κορυφή.
Μάλιστα αν την επόμενη αγωνιστική κάνει το επτά στα επτά, η"Ενωση" θα γράψει ιστορία καθώς θα ξεπεράσει το ρεκόρ που είχε την περίοδο 1980-1981 με το έξι στα έξι στο ξεκίνημα.

Αξιζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Ιωνικός κατέχει το ρεκόρ με τις επτά συνεχόμενες νίκες από τη σεζόν 1997-1998 με μηδέν παθητικό(17-0). Παράλληλα ο Ολυμπιακός είχε το έντεκα στα έντεκα στο ξεκίνημα την περίοδο 1966-1967 και ο Παναθηναϊκός την σεζόν 1994-1995 με το εννιά στα εννιά.

Εκτός όμως από τις συνεχόμενες νίκες, η ΑΕΚ παραμένει και η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεχθεί γκολ στις έξι πρώτες αγωνιστικές, έχοντας την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και μάλιστα αν διατηρήσει ανέπαφη την εστία της και στον επόμενο αγώνα της θα ισοφαρίσει την άλλη καλύτερη επίδοση της που κρατά από την περίοδο 1961-1962 όταν και δεν είχε δεχτεί τέρμα στις επτά πρώτες αγωνιστικές.

Χωρίς νίκη εκτός έδρας ο Ολυμπιακός

Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός μπορεί να κατάφερε να σπάσει την κατάρα των εκτός έδρας αγώνων στο Champions League, ωστόσο πλέον μετά από τρεις εκτός έδρας αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει πετύχει το διπλό.

Κάτι τέτοιο είχε συμβεί για τελευταία φορά την περίοδο 1989-1990 όταν ξανά σε τρία παιχνίδια μακριά από την έδρα του δεν είχε νικήσει. Εξάλλου οι Πειραιώτες είχαν ανάλογο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα την περίοδο 1987-1988, όταν βρίσκονταν έξι βαθμούς πίσω στην κορυφή.

Οι "ερυθρόλευκοι" πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα είχαν 18 βαθμούς έναντι 12 που έχουν φέτος με πληγή τις αναμετρήσεις μακριά από το γήπεδο "Καραϊσκάκη". Πάντως οι "ερυθρόλευκοι" εξακολουθούν να διαθέτουν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 15 γκολ.

Ίδια πορεία για Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός για την ώρα έχει ανάλογη πορεία με το περυσινό πρωτάθλημα στις έξι πρώτες αγωνιστικές καθώς και τότε είχε συγκεντρώσει 13 βαθμούς στο ξεκίνημα, με την ήττα τότε από τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ να αποτελεί κακή παρένθεση όπως φέτος ήταν αυτή από τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Οι "πράσινοι" πάντως έχουν δεχτεί μόλις ένα τέρμα έως τώρα που μάλιστα απέφερε και την πρώτη τους ήττα και διαθέτουν την δεύτερη καλύτερη άμυνα πίσω από την ΑΕΚ. Πιο αναλυτικά η στατιστική πλευρά της 6ης αγωνιστικής:

Ξάνθη-ΑΕΚ:Μπορεί πέρυσι να είχε σταματήσει ένα σερί νικηφόρων αγώνων της στα Πηγάδια όπως και την περίοδο 2005-2006, ωστόσο η ΑΕΚ συνέχισε την πολύ καλή παράδοση που έχει με αντίπαλο την Ξάνθη, καθώς έχει να ηττηθεί από το 1999 κόντρα στην ακριτική ομάδα για να ακολουθήσουν 20 αγώνες χωρίς ήττα.

Μάλιστα στην έδρα των Θρακιωτών έμεινε αήττητη για ένατο συνεχόμενο παιχνίδι. Στην αντίπερα όχθη η Ξάνθη μετά το δύο στα δύο στο ξεκίνημα, πλέον έχει συμπληρώσει τρεις συνεχόμενες ήττες και μάλιστα αυτή ήταν και η δεύτερη εντός έδρας για τους ακρίτες.

Εργοτέλης-Ολυμπιακός:Η τρίτη απόπειρα του Ολυμπιακού για το πρώτο του διπλό δεν είχε αποτέλεσμα και οι "ερυθρόλευκοι" πλέον έμειναν έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν και η πρώτη ισοπαλία με αντίπαλο τον Εργοτέλη στην μεγάλη κατηγορία καθώς προηγήθηκαν μία νίκη αλλά και μία ήττα από τους Κρητικούς.

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς παραμένει πάντως η πιο αξιόπιστη επιθετικά λύση, έχοντας φτάσει τα πέντε γκολ. Μάλιστα η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου σκόραρε για πρώτη φορά φέτος στο γήπεδο της και πήρε αποτέλεσμα, όμως ΄χει σημειώσει μόλις τέσσερα γκολ, διαθέτοντας τη δεύτερη χειρότερη επίθεση.

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος:Για 43ο συνεχόμενο παιχνίδι το "τριφύλλι" παρέμεινε αήττητο στο γήπεδο της Λεωφόρου, εκεί όπου μέχρι τώρα δεν έχει δει να παραβιάζεται η εστία του. Πέρυσι στην άλλη έδρα του το ΟΑΚΑ, οι Περιστεριώτες είχαν αποδράσει με τη νίκη(2-1), ωστόσο φέτος τόσο στο ματς με τους "πράσινους" όσο και με την ΑΕΚ έχουν γνωρίσει και τις δύο έως τώρα ήττες του στο πρωτάθλημα.

Πανιώνιος-Λάρισα:Η θετική παράδοση των "κυανέρυθρων" με τη Λάρισα στην έδρα τους συνεχίστηκε καθώς η τελευταία τους ήττα ήταν πριν από 20χρόνια στη Νέα Σμύρνη ενώ ακολούθησαν δέκα παιχνίδια με πέντε νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Ο Πανιώνιος για πρώτη φορά φέτος πέτυχε τρία γκολ και μάλιστα σε ένα ημίχρονο, ενώ παράλληλα ο Τζιμπούρ για δεύτερο παιχνίδι μετά από εκείνο με τον Λεβαδειακό, σημείωσε δύο γκολ.

Η ΑΕΛ αντίθετα έχει να πανηγυρίσει νίκη από την πρώτη αγωνιστική όταν και νίκησε τον Αστέρα στην Τρίπολη ενώ εκτός έδρας ακολούθησαν τρεις ήττες.

Αστέρας Τρίπολης-Άρης:Ο Άρης θυμίζει τις περυσινές του επιδόσεις, καθώς και πάλι έχει έφεση στην ισοπαλία, με τέσσερις πλέον στο ενεργητικό του. Οι "κίτρινοι" παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα, ενώ με δύο γκολ παθητικό έχουν την τρίτη καλύτερη άμυνα.

Ο Αστέρας αν και δεν νίκησε, παραμένει αήττητος για τέσσερις συνεχόμενες αγωνιστικές ενώ στο διάστημα αυτό μάλιστα δεν έχει δεχθεί και γκολ!

ΠΑΟΚ-Καλαμαριά: Στην Τούμπα ο "δικέφαλος του Βορρά" έχει καλύτερες επιδόσεις φέτος καθώς μετρά δύο νίκες και μία ισοπαλία. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη του επιτυχία μετά την 2η αγωνιστική . Η Καλαμαριά αντίθετα εκτός έδρας μετρά τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Ηρακλής-Λεβαδειακός:Στην έκτη αγωνιστική ο "Γηραιός" πανηγύρισε την πρώτη του νίκη απέναντι σε μία ομάδα που έχει πολύ καλή παράδοση καθώς έχει συνεχόμενες νίκες όταν αναμετρώνται στην μεγάλη κατηγορία. Και όλα αυτά ενώ διατήρησε ανέπαφη την εστία του για δεύτερο μόλις αγώνα.

Ο Λεβαδειακός εξάλλου έχει ως πληγή την άμυνα καθώς έχει δεχθεί γκολ και στους έξι έως τώρα αγώνες του στα "σαλόνια".

Βέροια-ΟΦΗ: Ύστερα από οκτώ χρόνια η "Βασίλισσα του Βορρά" γεύτηκε την πρώτη της νίκη στην μεγάλη κατηγορία στο γηπεδο της αν και εκτός έδρας έχει καλύτερες επιδόσεις μιάς και σε δύο αγώνες έχει ισάριθμες ισοπαλίες.

Ο ΟΦΗ εξακολουθεί εξάλλου να παρουσιάζει αδυναμίες στην άμυνα και πλέον έφτασε τα 16 γκολ παθητικό, διαθέτοντας με διαφορά την χειρότερη άμυνα.
















































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ