ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα προεόρτια του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Τα προεόρτια του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Με διαφωνίες και εντάσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σύσκεψη στην Λεωφόρο για το ντέρμπι. Οι "πράσινοι" δεν υπέγραψαν τα πρακτικά χαρακτηρίζοντας τις απαιτήσεις των "ερυθρολεύκων" παράλογες.

Το ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που είναι προγραμματισμένο για τις 2 Νοεμβρίου στην Λεωφόρο ξεκίνησε από τη σύσκεψη των εκπροσώπων των δυο ομάδων την Πέμπτη το πρωί στο "Απόστολος Νικολαϊδής".

Μια σύσκεψη στην οποία υπήρξαν διαφωνίες, εντάσεις. Σύμφωνα με τον Παναθηναϊκό υπήρξαν "παράλογες απαιτήσεις από πλευράς της αστυνομίας και Ολυμπιακού". Ουσιαστικά θέλησαν να αδειάσει η μισή εξέδρα (9-10-11) πίσω από την πλευρά του πάγκου τους κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ ξανά σε παιχνίδι των δυο ομάδων σε "Λεωφόρο" και "Γ. Καραϊσκάκης".

Μάλιστα αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μην υπογράψει τα πρακτικά της σχετικής σύσκεψης οι δυο ομάδες να μην έρθουν σε συμφωνία και η Αστυνομία να είναι αυτή που θα πάρει της τελικές αποφάσεις.

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά με το καλημέρα καθώς από την αρχή υπήρχε αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυο πλευρές σχετικά με την παρουσία των εκπροσώπων τους. Η αρχική συμφωνία έκανε λόγο για τρεις και τρεις από κάθε ομάδα και ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε με έξι.

Κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του Παναθηναϊκού ο οποίος ζήτησε το παρών να δώσουν μόνο τρεις ειδάλλως δεν δεχόταν να πάρει μέρος σε καμία σύσκεψη.

Αφού λοιπόν ξεκίνησε η σύσκεψη το αίτημα της αστυνομίας (με το οποίο συνηγορούσε και ο Ολυμπιακός) ήταν να μείνουν πέντε σειρές κενές, από τις έντεκα που έχει η κάθε θύρα, δηλαδή το μισό κομμάτι, πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού, των διαιτητών αλλά και του Παναθηναϊκού, στις θύρες 9-10-11.

Κάτι το οποίο δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ ξανά όχι μόνο στη Λεωφόρο αλλά και σε κανένα άλλο γήπεδο, όπως στο "Γ. Καραϊσκάκης" καθώς όπως αναφέρεται και στα πρακτικά, μένουν κενές 20 θέσεις πίσω από τον ένα πάγκο, των φιλοξενούμενων, και τοποθετείται μια διμοιρία.

Ο Παναθηναϊκός την πρώτη σειρά την έχει ούτως ή άλλως κενή, αλλά δεν μπορεί να δεχτεί να αδειάσει τη μισή από την κάθε θύρα (περίπου χίλια εισιτήρια), όταν μάλιστα στις συγκεκριμένες θέσεις υπάρχουν πληρωμένα διαρκείας.

Έτσι το πρακτικό έφυγε για τα υψηλά κλιμάκια της αστυνομίας δίχως την υπογραφή των ανθρώπων του Παναθηναϊκού και εκεί θα αποφασιστεί αν θα μείνουν και πόσες θέσεις κενές καθώς και τα υπόλοιπα που αφορούν στο ντέρμπι και δεν βρέθηκε λύση.

Για παράδειγμα οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκα πρότειναν να υπάρξει αστυνομία μέσα στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός συμφώνησε με αυτό και αντίθετα ο Παναθηναϊκός διαφώνησε.

Την ίδια ώρα οι άνθρωποι του Τριφυλλιού συναίνεσαν στην παρουσία στο ματς δέκα εκπροσώπων του Ολυμπιακού για τους οποίους όμως απαίτησαν να γνωρίζουν το όνομα τους αλλά και την ιδιότητα τους καθώς θύμισαν στους εκπροσώπους των "ερυθρόλευκων" ότι πέρσι στο μπουθ που τους δόθηκε στο ΟΑΚΑ φιλοξενήθηκαν και άτομα άσχετα με την διοίκηση με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

Τα παράπονα του Πανθρακικού στον... "Σάββα"

Από κει και πέρα, αξίζει να σημειώσουμε όπως υποστήριζαν από τον Παναθηναϊκό ότι ο ο Σάββας Θεοδωρίδης τόνισε σε κάποια στιγμή πως δέχτηκε τηλέφωνο από τον Πανθρακικό και τον ενημέρωσαν ότι δεν είχαν καλή φιλοξενία στη Λεωφόρο. Για να ζητήσει τον λόγο ο υπεύθυνος ασφαλείας του Παναθηναϊκού, Γιάννης Μπούτσικας, και τον ρώτησε: "Καλά, από που και ως που πήρε ΕΣΑΣ ο Πανθρακικός" με τον Θεοδωρίδη να τονίζει στην συνέχεια πως δεν ήταν από τον σύλλογο αλλά κάποιος δημοσιογράφος.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως όντως ο Πανθρακικός έστειλε προ δύο ημερών στον Παναθηναϊκό μια επιστολή και επικαλείται μικρό αριθμό προσκλήσεων, πρόβλημα με τα κλιματιστικά, το φωτισμό και τον εξαερισμό στα αποδυτήρια, αλλά και μικρή ζώνη ασφαλείας μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

Με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού όμως να σημειώνουν πως ο Παναθηναϊκός ρώτησε τον Πανθρακικό πριν το ματς αν θέλει παραπάνω προσκλήσεις και η απάντηση ήταν «όχι».

Παράλληλα ο εκπρόσωπός τους και πριν και μετά το ματς, μάλιστα, έδωσε συγχαρητήρια στον Γιάννη Ζαβραδινό για την κατάσταση των αποδυτηρίων και τη φιλοξενία.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ