ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα μηνύματα της ανανέωσης της συνεργασίας Ολυμπιακού - Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού σε ματς του Europa League κόντρα στην Άιντραχτ | 4 Νοεμβρίου 2021
Ο Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού σε ματς του Europa League κόντρα στην Άιντραχτ | 4 Νοεμβρίου 2021 INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός είναι δύσκολο καράβι και το γεγονός ότι ο Μαρτίνς διανύει τον τέταρτο χρόνο του στην τεχνική ηγεσία συνιστά από μόνο του επιτυχία. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θέλησε να διαταράξει την ηρεμία που έχουν βρει οι ερυθρόλευκοι με τον Πορτογάλο κόουτς στο Ρέντη, βαδίζοντας στην ήδη επιτυχημένη συνταγή.

Η χρονική στιγμή που επίλεξε η διοίκηση του Ολυμπιακού να σφραγίσει και να δημοσιοποιήσει την ανανέωση συμβολαίου του Πέδρο Μαρτίνς μέχρι το καλοκαίρι του 2024 δεν ήταν τυχαία. Ήρθε σε ένα διάστημα όπου οι ερυθρόλευκοι δεν δείχνουν και το καλύτερο αγωνιστικό τους πρόσωπο, στα μισά της σεζόν (ο Πορτογάλος είχε υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο τον Απρίλιο του 2018 και το δεύτερο τον Μάιο του 2020), αλλά ήταν μία κίνηση που περικλείει αρκετά μηνύματα.

Καταρχάς, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, σταμάτησε νωρίς κάθε συζήτηση ή όποιο ερωτηματικό υπήρχε (κυρίως με αναφορές στα social media) αν αυτή θα ήταν η τελευταία περίοδος του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας.

Ο μεγαλομέτοχος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ έδειξε έμπρακτα την εμπιστοσύνη και την στήριξή του προς το πρόσωπο του Πορτογάλου προπονητή, ανανεώνοντας μάλιστα την συνεργασία τους, όχι για ένα, αλλά για δύο ακόμη σεζόν. Εφόσον, ο Ίβηρας τεχνικός εξαντλήσει τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του, θα συμπληρώσει έξι χρόνια στον Ολυμπιακό, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί στο παρελθόν.

Ο Ολυμπιακός είναι δύσκολο καράβι και το γεγονός ότι ο Μαρτίνς διανύει τον τέταρτο χρόνο του στην τεχνική ηγεσία συνιστά από μόνο του επιτυχία. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θέλησε να διαταράξει την ηρεμία που έχουν βρει οι ερυθρόλευκοι με τον Πορτογάλο κόουτς στο Ρέντη, βαδίζοντας στην ήδη επιτυχημένη συνταγή.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όλοι οι προπονητές σε όλο τον κόσμο έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους, αλλά αυτό που μετράει είναι ποια βαραίνουν πιο πολύ στη ζυγαριά. Και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, οι συνεργάτες του στη διοίκηση, όπως και οι Καρεμπέ, Μοντέστο, Τοροσίδης έχουν καλή "χημεία" με τον 51χρονο προπονητή.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης πως κι ο τελευταίος από την πλευρά του έχει βρει ηρεμία στον Ολυμπιακό. Έχει απόλυτη ελευθερία κινήσεων στον Ρέντη, ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ στη διάθεσή του, γίνονται δεκτές οι εισηγήσεις του, κάνει πρωταθλητισμό, κερδίζει τίτλους και συμμετέχει στο Champions League και στο Europa League.

Ο Μαρτίνς έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο με τον Ολυμπιακό, τον έχει οδηγήσει στους ομίλους του Champions League και μέχρι τους 16 του Europa League και έχει πετύχει σημαντικές νίκες στην Ευρώπη όπως αυτές απέναντι στην Άρσεναλ, τη Μίλαν, τη Μαρσέιγ, την Αϊντχόφεν και τη Φενέρμπαχτσε.

Είναι ο τεχνικός με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία των ερυθρόλευκων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει βελτιώσει την πειραϊκή ομάδα, έχει εξελίξει παίκτες αποκτώντας μεγάλη μεταπωλητική αξία και μέσα από αυτή την διαδικασία υπήρξαν πωλήσεις και μπήκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο της ΠΑΕ.

Υπήρξαν και αποτυχίες, όπως ο αποκλεισμός από τη Λουντογκόρετς στα προκριματικά του Champions League και από τη Λαμία στο Κύπελλο, αλλά σε μια διαδρομή τεσσάρων χρόνων θα ήταν αφύσικο να μην υπάρχουν και άσχημες στιγμές. Σημασία έχει με ποιον τρόπο ξεπερνάει ένας σύλλογος κι ένας προπονητής τις δυσκολίες, τις αναταράξεις και βγαίνει πιο δυνατός.

Σε κάθε περίπτωση, η ανανέωση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Πορτογάλο προπονητή περιείχε μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέστησε σαφές για ακόμη μία φορά προς το εσωτερικό της ομάδας ό,τι ο Μαρτίνς ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι το απόλυτο αφεντικό στα αποδυτήρια και, παράλληλα, πέρασε προς τα έξω πως, εφαρμόζοντας την ίδια συνταγή, στοχεύει και σε άλλες κατακτήσεις πρωταθλημάτων και σε σημαντικές προκρίσεις στην Ευρώπη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ