LA LIGA

Τα ''φώτα'' στο ''Μεστάγια''

Τα ''φώτα'' στο ''Μεστάγια''
Ροναλντινιο

Η αναμέτρηση του ''Μεστάγια'', ανάμεσα στην Βαλένθια και την Μπαρτσελόνα είναι ο πόλος έλξης του ενδιαφέροντος στην 16η αγωνιστική της Primera Division

Από `κει και πέρα, ξεχωρίζουν επίσης, τα ματς Βαγιαδολίδ-Σεβίλλη, Χετάφε-Βιγιαρεάλ και Λα Κορούνια Σαραγόσα.
Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Σάββατο (15/12)

Βαλένθια-Μπαρτσελόνα

Η πτωτική πορεία της Βαλένθια (7η, 25β.) δείχνει να μην έχει σταματημό… Στο πρωτάθλημα οι «νυχτερίδες» συμπλήρωσαν τρία σερί ματς χωρίς νίκη με τελευταία «γκέλα» την εκτός έδρας «λευκή» ισοπαλία με την Οσασούνα. Μεσοβδόμαδα, ολοκλήρωσε τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις για φέτος, αποσπώντας 0-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από την Τσέλσι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει όταν αγωνίζεται στο «Μεστάγια», έχοντας την 4η χειρότερη επίδοσης της κατηγορίας (3νίκες-4 ήττες). Στα αγωνιστικά, σοβαρό πλήγμα αποτελεί ο τραυματισμός του βασικού και αναντικατάστατου, επιθετικού Νταβίντ Βίγια, που τραυματίστηκε στο ματς της Αγγλίας κι έτσι θα απουσιάσει για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Πάγια απόντες είναι οι Κανέιρα, Μπαράχα και Αλέξις, ενώ εκτός έμεινε τελικά ο βασικός μέσος Αλμπέλδα.

Έστω και χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή της, η Μπαρτσελόνα (2η, 31β.) επικράτησε στο «Νου Καμπ» της Λα Κορούνια με 2-1. Μέτρια απόδοση και αρκετό άγχος από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό (λόγω των σίριαλ Ράικαρντ-Ροναλντίνιο, αν και ο πρόεδρος Λα Πόρτα απέκλεισε το ενδεχόμενο παραχώρησης του Βραζιλιάνου σταρ), συνέθεσαν την εμφάνιση που πραγματοποίησαν κόντρα στη «Ντεπόρ» οι Καταλανοί. Έτσι διεύρυναν το απόλυτο εντός έδρας σερί τους στις 8 νίκες, ωστόσο, όπως και η Βαλένθια, μακριά από το «σπίτι» τους δεν τα πάνε καθόλου καλά (1 νίκη, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες). Μεσοβδόμαδα, οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν της Στουτγάρδης με 3-1 και προκρίθηκαν στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ως πρώτοι στον όμιλο τους. Στα αγωνιστικά, εκτός αποστολής έμειναν και πάλι οι Ανρί, Ντέκο, Εντμίλσον και Ολεγκέρ, ενώ αντιθέτως, συμπεριλήφθηκε ο Γιάγια Τουρέ. Τρεις εβδομάδες εκτός ο Εθκέρο.

Εσπανιόλ-Λεβάντε
Τζάμπα «πέταξε» δύο βαθμούς στο «Λα Ρομαρέδα» απέναντι στη Σαραγόσα η Εσπανιόλ (5ημ 27β.) Παρότι προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά (3-1) και παράλληλα αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω, τελικά ισοφαρίστηκε με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο 3-3. Ακόμη κι έτσι όμως οι Καταλανοί διατηρήθηκαν στην πρώτη 5άδα του βαθμολογικού πίνακα, διευρύνοντας το αήττητο σερί τους στις 11(!) αγωνιστικές. Στα αγωνιστικά, η εξαιρετική επιθετική τριπλέτα που διαθέτει η ομάδα θα παρουσιαστεί αποδεκατισμένη κατά τα 2/3 της, αφού Λουίς Γκαρσία και Ριέρα είναι τιμωρημένοι. Επανέρχονται ο αριστερός μπακ-χαφ Ντ Γκαρσία και ο Ντε λα Πένια που αποθεραπεύτηκαν, όπως επίσης και ο βασικότατος στόπερ Χάρκε (εξέτισε την ποινή του). Ξεπέρασαν τα προβλήματα τους οι Καμενί (τερματοφύλακας) και Χουρτάδο (αμυντικός μέσος).

Πάνω που έδειχνε να βελτιώνεται και να παίρνει τα πάνω της, η Λεβάντε (20η, 7β.) υπέστη οδυνηρή εντός έδρας ήττα από την Ουέλβα που στοχεύει επίσης στην παραμονή της στην κατηγορία. Οι Λεβαντίνοι εξακολουθούν να παραμένουν στον «πάτο» της βαθμολογίας και πλέον απέχουν 8 ολόκληρους βαθμούς από την 17η θέση που βρίσκεται εκτός επικίνδυνης ζώνης. Πολύ αδύναμοι εκτός έδρας, όπου σε επτά «εξόδους» τους μετρούν ισάριθμες ήττες (2-17 τα γκολ).

Κυριακή (16/12)

Ρεάλ Μαδρίτης-Οσασούνα

Πολύ καλό το κλίμα στην πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης (1η, 35β.). Την περασμένη αγωνιστική οι «Μερένχες» πέτυχαν -έστω και με δυσκολία- την 3η σερί νίκη (1-0) τους στις ισάριθμες τελευταίες χρονιές στο «Σαν Μαμές» επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Επιπλέον, μεσοβδόμαδα επικράτησαν εύκολα με 3-1 της Λάτσιο στο «Μπερναμπέου» καπαρώνοντας έτσι την 1η θέση του 3ου ομίλου. Απέναντι σε ομάδες όπως η Οσασούνα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, η οποία αν έρθει θα είναι η 8η διαδοχική εντός έδρας. Στα αγωνιστικά, τα προβλήματα έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, αφού επανήλθε και ο Χάϊντσε.

Σε αρκετά καλή κατάσταση βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η Οσασούνα (14, 17β.) που προέρχεται από ένα αήττητο σερί τριών αγωνιστικών (1 νίκη, 2 ισοπαλίες), γεγονός που την έθεσε εκτός ζώνης υποβιβασμού. Την εβδομάδα που μας πέρασε, απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στην έδρα της από τη Βαλένθια, αποτέλεσμα που κρίνεται ιδιαίτερα θετικό, παρά την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι «νυχτερίδες». Επιπλέον, μεσοβδόμαδα οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ισπανίας, ύστερα από την εύκολη επικράτησή τους (2-0) επί της Μαγιόρκα στην Παμπλόνα. Στα αγωνιστικά, σημαντικότατη κρίνεται η απουσία του αρχηγού και βασικού μέσου Πουνιάλ που είναι τιμωρημένος. Επιστρέφει, πιθανότατα, ο στόπερ Χοσέτσκο, ενώ «τρέχει» για να προλάβει ο στόπερ Κρουσάγα.

Χετάφε-Βιγιαρεάλ
Δεν κατάφερε να ισοφαρίσει το καλύτερο αήττητο σερί της η Χετάφε (12η, 18β.), που μετά από πέντε αγωνιστικές ηττήθηκε με 0-1 από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Βιθέντε Καλντερόν». Όπως και να `χει πάντως, το συγκρότημα του Μίκαελ Λάουντρουπ δεν θυμίζει σε τίποτα τη νωχελική και ασύνδετη ομάδα των πρώτων παιχνιδιών της σεζόν. Έχει πλέον βρει ρυθμό και χημεία, με αποτέλεσμα όχι μόνο να έχει ξεφύγει από τις τελευταίές θέσει, αλλά να «φλερτάρει» πλέον με την πρώτη 10άδα. Στα αγωνιστικά, Αποθεραπεύτηκε κι επανέρχεται ο πολύτιμος μεσοεπιθετικός Σόουζα, όπως και ο εσχάτως βασικός επιθετικός Μπραούλιο που έλειψε την περασμένη εβδομάδα. Τιμωρημένοι οι βασικότατοι Αμπονταντσιέρι (τερματοφύλακας) και Λιχτ (μπακ), νοκ-άουτ παραμένει ο βασικός επιθετικός Ούτσε.

Αγνώριστη παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα η Βιγιαρεάλ (4η, 28β.). Κουρασμένη από τις συνεχείς υποχρεώσεις σε Ευρώπη και Ισπανία έχει σίγουρα χάσει τη φρεσκάδα και το ρυθμό που μέχρι και πρότινος διατηρούσε. Έμεινε για τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη (2 ήττες, 1 ισοπαλία) γνωρίζοντας εκτός προγράμματος ήττα με 0-1 από τη Μπέτις. Οι Λεβαντίνοι εμφανίζουν προβλήματα τόσο στα μετόπισθεν όσο και στην επιθετική τους γραμμή, έχοντας σκοράρει μόλις μια φορά σε αυτά τα τρία παιχνίδια. Πάντως ο τεχνικός τους, Μανουέλ Πελεγκρίνι (ανανέωσε το συμβόλαιο του για δύο ακόμη χρόνια), εξέφρασε την πίστη του ότι το «κίτρινο υποβρύχιο» θα βρει σύντομα και πάλι το δρόμο του. Στα αγωνιστικά, σημαντική η επάνοδος του αναντικατάστατου επιθετικού και 1ου σκόρερ, Ρόσι. Πάγια απουσιάζουν ο στόπερ Γκονσάλο και ο αμυντικός χαφ Χοσίκο.

Βαγιαδολίδ-Σεβίλλη
Σαφώς βελτιωμένη παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό η Βαγιαδολίδ (16η, 16β.) που έστω και οριακά έχει καταφέρει να διατηρείται εκτός ζώνης υποβιβασμού. Κόντρα στη Σεβίλλη επιθυμεί να υπερασπιστεί το αήττητο σερί των τριών αγωνιστικών (2 νίκες, 1 ισοπαλία) που «τρέχει» στο «Χοσέ Θορίγια». Την περασμένη αγωνιστική δεν τα κατάφερε απέναντι στην Αλμερία από την οποία και ηττήθηκε με 0-1 εκτός έδρας. Στα αγωνιστικά, επανέρχονται έχοντας αποθεραπευτεί ο επιθετικός Ογκμπέτσε, ο τερματοφύλακας Αλμπέρτο και ο χαφ Ν. Καμάτσο και έχοντας εκτίσει την ποινή του ο βασικός αριστερός μπακ Μάρκος. Στον αντίποδα, νοκ-άουτ, λόγω τιμωρίας είναι ο στόπερ Κάλβο και ο μέσος Μπόρχα, ενώ πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο μέσος Κομέ.

Επιτέλους νίκη για τη Σεβίλλη(11η, 19β,), μετά από σερί ματς μακριά από την κατάκτηση ενός «τρίποντου» (3 ήττες, 1 ισοπαλία). Η επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα σημειώθηκε κόντρα στη Μούρθια με 3-1 στο «Σάντσεθ Πινθχουάν». Διπρόσωποι παρουσιάζονται οι Ανδαλουσιάνοι οι οποίοι στο Τσάμπιονς Λιγκ εντυπωσιάζουν -κατακτώντας την 1η θέση τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, αν και συμμετέχουν πρώτη φορά στη διοργάνωση- ενώ στην Primera Division παραπαίουν. Μεσοβδόμαδα για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση επικράτησαν με επιβλητικό τρόπο της Σλάβια στην Τσεχία (3-0) και «σφράγισαν» την πρωτιά στον 8ο όμιλο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Αρσεναλ. Αδύναμοι εκτός έδρας οι σεβιγιάνοι, έχοντας τραγικό απολογισμό πέντε ήττες σε επτά αναμετρήσεις. Στα αγωνιστικά, επανέρχεται ο βασικός αμυντικός μέσος Πόουλσεν, την ώρα που ο βασικός τερματοφύλακας Πάλοπ τέθηκε εκτός για τους επόμενους τρεις μήνες. Μακροχρόνια απουσιάζουν οι αμυντικοί Χ. Ναβάρο, Μπουλαρούζ και Εσκιντέ, ενώ «αγώνα δρόμου» κάνουν οι Σεβαντόν (επιθετικός) και Αντριάνο (βασικός αριστερός μπακ-χαφ).

Μπέτις-Αλμερία

Ντέρμπι της επαρχίας της Ανδαλουσίας. Έστω κι αν στάθηκε τυχερή -λόγω της «πολιορκίας» που δέχθηκε από την αντίπαλό της- η Μπέτις (18η, 14β.) πήρε σπουδαία «διπλό» επί της Βιγιαρεάλ με 1-0 και παράλληλα βαθιά βαθμολογική «ανάσα». Η αποχώρηση του Κούπερ φαίνεται να είχε ευεργετικές συνέπειες για τους «πράσινους» οι οποίοι με τον Πάκο Τσαπάρο στην τεχνική τους ηγεσία έφτασαν στην πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη τους. Να σημειωθεί ότι η ομάδα έχει συμπληρώσει 1 ολόκληρο χρόνο χωρίς να έχει σημειώσει δύο σερί νίκες, πράγμα που θα προσπαθήσει να κάνει στο συγκεκριμένο ματς. Μεσοβδόμαδα έφερε ισοπαλία 1-1 με την Έλτσε για το Κύπελλο. Στα αγωνιστικά, τραυματίστηκαν οι Σόμπις (επιθετικός) και Ρικάρντο (τερματοφύλακας), ενώ μόνιμα απουσιάζουν οι ο Ντόμπλας (τερματοφύλακας), Οντόνκορ (εξτρέμ) και ο Νάνο (στόπερ). Αποθεραπεύτηκε ο βασικός αριστερός μπακ-χαφ Βέγκα και ο βασικός χαφ Σομόσα.

Αν και νεοφώτιστη, η Αλμερία (10η, 19β.) αποδεικνύεται σταθερή αξία στη φετινή Primera Division, έχοντας καταφέρει να πλασαριστεί στην πρώτη 10άδα της βαθμολογίας. Παραμένει αήττητη οι τέσσερις σερί αγωνιστικές (2 νίκες, 2 ισοπαλίες), από τις οποίες στις δύο τελευταίες κατάφερε να νικήσει (Σεβίλλη και Βαγιαδολίδ με 1-0 εντός έδρας). Μάλιστα στα τέσσερα αυτά παιχνίδια κατάφερε να δεχθεί μόλις 1 γκολ. Στον αγωνιστικό τομέα, πλήγμα αποτελεί η απουσία του βασικού κι αναντικατάστατου κεντρικού αμυντικού Γκαρσία, την ώρα που εξέτισε την ποινή του κι επιστρέφει ο βασικός μέσος Μέλο.

Λα Κορούνια-Σαραγόσα

Η καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε η Λα Κορούνια (19η, 13β.) την περασμένη αγωνιστική στο «Καμπ Νου» απέναντι στην Μπαρτσελόνα δεν επιβραβεύθηκε με συγκομιδή βαθμών, αφού οι Καταλανοί επικράτησαν με 2-1. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα των Γαλιθιάνων μετά το εντός έδρας 1-2 από την Οσασούνα στο πλαίσιο της; 14η αγωνιστικής. Εξάλλου, αναστάτωση προκλήθηκε στην ομάδα από κάποιο δημοσίευμα που ήθελε μερικούς από τους παίκτες να μην επιθυμούν την παραμονή του προπονητή Λοτίνα στην τεχνική ηγεσία. Ο τελευταίος, με αφορμή το δημοσίευμα, έδωσε συνέντευξη Τύπου, στην οποία και διέψευσε τα πάντα. Πάντως, τόσο ο πρόεδρος Λεντόιρο όσο και οι ποδοσφαιριστές εξέφρασαν τη στήριξή τους προς το πρόσωπό του. Στα αγωνιστικά, το μοναδικό πρόβλημα που αφορά τον μέσο Λαφίτα που απουσιάζει λόγω ενός όρου στο συμβόλαιό του.

Έτσι όπως κύλησε το παιχνίδι με την Εσπανιόλ, ο βαθμός της ισοπαλίας μάλλον θετικός πρέπει να κρίνεται για τη Σαραγόσα (9η, 5β.). Παίζοντας με παίκτη λιγότερο και όντας δύο τέρματα πίσω στο σκορ (1-3) τελικά το συγκρότημα του Βίκτορ Φερνάντεζ κατάφερε να πάρει την ισοπαλία, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα σε 3-3. Έτσι ο Φερνάντεζ -η διοίκηση του έχει διαμηνύσει ότι τελεί υπό κρίση στα προσεχή ματς- διατήρησε τη θέση του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, παρότι οι οπαδοί του ζητούσαν να παραιτηθεί. Στα αγωνιστικά, τιμωρημένος είναι ο βασικός αμυντικός χαφ Λουσέν, ενώ «αγώνα δρόμου» κάνει ο στόπερ Παβόν. Μόνιμα απόντες οι Χενερέλο (χαφ) και Κουαρτέρο (αμυντικός), ενώ επέστρεψαν στις προπονήσεις οι Ματουζάλεμ (μέσος) και ο Τσους (αμυντικός).

Μαγιόρκα-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Την καλή εικόνα που είχε δημιουργήσει μέχρι και πριν από λίγα παιχνίδια, έχει χαλάσει η Μαγιόρκα (8η, 20β.), η οποία μετράει μόλις μία νίκη εδώ και επτά αγωνιστικές. Την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε με 1-3 στο Σανταντέρ από την ομώνυμη ομάδα, ενώ μεσοβδόμαδα παρατάχθηκε χωρίς πέντε βασικούς και ηττήθηκε με 0-2 από την Οσασούνα στην Παμπλόνα για το Κύπελλο Ισπανίας. Στα αγωνιστικά, εξέτισε την ποινή του στο Κύπελλο και επιστρέφει ο βασικός επιθετικός Γουεμπό, όπως επίσης και ο βασικός δεξιός μπακ-χαφ Βαρέλα. Νοκ-άουτ παραμένει ο μέσος Κάστρο, ενώ μόνο με ένα… θαύμα θα προλάβει να αγωνιστεί ο βασικός τερματοφύλακας Μόγια.

Η «κατάρα» των εντός αναμετρήσεων συνεχίζεται για την Μπιλμπάο (15η, 17β.), αφού ούτε με την καλύτερη φετινή της εμφάνιση μπόρεσε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 0-1 με τον απολογισμό στο «Σαν Μαμές» να χειροτερεύει ακόμη περισσότερο (1 νίκη 5 ισοπαλίες, 2 ήττες). Αντέδρασαν οι οπαδοί, που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους με αποδοκιμασίες. Στα αγωνιστικά, εκτός, λόγω τραυματισμού έχει τεθεί ο βασικός επιθετικός Ορμπάιθ, την ώρα που σταθερά νοκ-άουτ παραμένει ο βασικός γκολκίπερ Γκόρκα.

Μούρθια-Σανταντέρ
Χωρίς τη χαρά της νίκης για έξι σερί αγωνιστικές παραμένει η Μούρθια (17η, 15β.) που την περασμένη εβδομάδα υπέστη εύκολη ήττα με 1-3 από τη Σεβίλλη στο «Σάντσεθ Πινθχουάν». Παρέμεινε, πάντως, έστω και οριακά, εκτός επικίνδυνης ζώνης. Το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας εξακολουθεί να έχει να κάνει με την επιθετική δυστοκία, αφού τα 11 γκολ που έχει στο ενεργητικό της αποτελούν τη χειρότερη επίδοση ολόκληρης της κατηγορίας, Χαρακτηριστικό ότι μόνο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ευτύχησε να πετύχει περισσότερα του ενός γκολ κι αυτά κόντρα στην αδύναμη Βαγιαδολίδ που αγωνιζόταν (για 60 λεπτά) με δύο παίκτες λιγότερους! Στα αγωνιστικά, σημαντική κρίνεται η επάνοδος του βασικού μέσου Π. Γκαρσία, ενώ δεν πρόλαβε τελικά να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε ο βασικός επιθετικός Ιβάν Αλόνσο. Πάγια απουσιάζουν οι Πινιόλ (βασικός αμυντικός) και Κούρο Τόρες (δεξιός μπακ).

Κακή παρένθεση αποδείχθηκε για τη Σανταντέρ (6η, 26β.) η εκτός έδρας ήττα (1-3) από τη Ρεάλ την 14η αγωνιστική. Κι αυτό γιατί η Ρασίνγκ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας της Μαγιόρκα με επιβλητικό τρόπο (3-1) εντός. Παραμένει σταθερή και σοβαρή, δείχνοντας πως διαθέτει την ποιότητα και την εμπειρία να διατηρηθεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος στην πρώτη 8άδα της βαθμολογίας. Αξιόπιστη μακριά από την έδρας της έχει υποστεί μόλις 2 ήττες σε επτά παιχνίδια (μετράει ακόμη 2 νίκες και 3 ισοπαλίες). Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζεται βασικός εξτρέμ Σεράνο (τιμωρημένος), ενώ «αγώνα δρόμου» για να προλάβει, κάνει ο Σέρχιο Σάντσεθ. Μόνιμοι απόντες οι Μαρκάνο (αριστερός μπακ) και Χόναταν (μεσοεπιθετικός), στον αντίποδα, επανέρχεται ο σημαντικός μέσος Γιορντί.

Ουέλβα-Ατλέτικο Μαδρίτης
Στην καλύτερη της φόρμα από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν βρίσκεται η Ουέλβα (13η, 18β.) που στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές έχει σημειώσει 3 νίκες και έχει γνωρίσει μόλις 1 ήττα και αυτή από τη Μπαρτσελόνα εκτός έδρας. Το 2-0 στο Λεβάντε επί της τοπικής ομάδας αποτέλεσε το δεύτερο φετινό εκτός έδρας «τρίποντο» για το συγκρότημα του Βίκτορ Μουνιόθ, που χωρίς να εντυπωσιάζει κατάφερε να εξέλθει της επικίνδυνης ζώνης. Στα αγωνιστικά, σημαντική απώλεια αποτελεί η απουσία του βασικού επιθετικού Γκερέρο, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας. Επανέρχονται, εκτός απροόπτου, οι Ζεράρ (μεσοεπιθετικός) και Θάινος (μέσος). Πάγια απουσιάζουν οι Μπέτο (βασικός στόπερ) και ο Εντου Μόγια (δεξιός μπακ, ενίοτε βασικός).

Ακάθεκτη συνεχίζει την εντυπωσιακή φετινής της πορεία η Ατλέτικο Μαδρίτης (3η, 30β.). Έχοντας πλέον βελτιώσει αισθητά και την αμυντική της λειτουργία -τομέας ο οποίος αποτελούσε τη μοναδική αχίλλειο πτέρνα της- κατάφερε να ξεπεράσει στη βαθμολογία και τη Βιγιαρεάλ, με αποτέλεσμα να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα. Οι «ροχιμπλάνκος» προέρχονται από τρεις σερί νίκες, με τελευταία το 1-0 κόντρα στην υπολογίσιμη Χετάφε στο «Βιθέντε Καλντερόν». Μεσοβδόμαδα, για το Κύπελλο, κέρδισε στη Γρανάδα την ομώνυμη ομάδα με 2-1 και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκρισή της στους «16» του θεσμού. Στον αγωνιστικό τομέα, τιμωρημένος είναι ο βασικός μέσος Μανίσε, ενώ τραυματίες παραμένουν οι Σεϊταρίδης Λέο Φράνκο (βασικός τερματοφύλακας) και Μότα (μέσος). Επιστρέφουν οι Ρέγες (εξέτισε την ποινή του στο Κύπελλο), Αγκουέρο (η έφεση για την τιμωρία του έγινε δεκτή) και Πάμπλο (εξέτισε).


















































TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ