PREMIER LEAGUE

Tα φώτα στο Emirates

Tα φώτα στο Emirates
arsenalliverpoolsunday

Χωρίς περιθώρια η μάχη του Emirates

Ο παράγοντας της κούρασης από τις συνεχείς υποχρεώσεις είναι πάντα παρόν, όμως οι ομάδες έχουν συνηθίσει σε εξαντλητικούς ρυθμούς και με τις μάχες να φουντώνουν σε όλα τα μέτωπα η δωδέκατη αγωνιστικη αναμένεται συναρπαστική.

Κρίσιμο το ματς που ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής το Σάββατο το μεσημέρι καθώς η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Νιούκαστλ με αμφότερες να προέρχονται από κακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και να βρίσκονται από πολύ νωρίς μακριά από τους στόχους τους.

Οι πολίτες μπορεί να βρίσκουν τον τρόπο να παραμένουν αήττητοι στο Σίτι οφ Μάντσεστερ, όμως οι εκτός έδρας επιδόσεις τους είναι τραγικές με την ομάδα να έχει αποσπάσει μονάχα μια ισοπαλία "on the road" πληρώνοντας προτίστως την αφλογιστία της στην επίθεση.

Ο δικός μας Σαμαράς έχει σιγήσει εδώ και αρκετές αγωνιστικές, κάτι που ισχύει και τους παρτενέρ του και ο Πιρς σκέφτεται να ανακατέψει την τράπουλα στη γραμμή κρούσης ενισχυόμενος και με την πιθανή επιστροφή του Κοράντι στην αποστολή της Σίτι. Οι γηπεδούχοι μετράνε μεν τρεις νίκες και δυο ισοπαλίες μπροστά στο κοινό τους, όμως μονάχα μια φορά κατάφεραν να σκοράρουν περισσότερα από ένα γκολ και η υποδοχή της Νιούκαστλ που επίσης καίγεται για βαθμούς δε μοιάζει εύκολη υπόθεση.

Οι καρακάξες διάγουν σε κρίση, αφού παραμένουν για επτά αγωνιστικές χωρίς να γευτούν τη χαρά της επιτυχίας, έχοντας μονάχα δυο ισοπαλίες αυτό το διάστημα. Ο τεχνικός τους Ρέντερ βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση και μοιάζει αρκετά δύσκολο να διατηρήσει τη θέση του αν συνεχιστούν οι πρόσφατες εμφανίσεις, όμως η ομάδα κατάφερε να πάρει μεσοβδόμαδα μια ψυχολογική ώθηση αποκλείωντας τη Γουότφορντ στα πέναλτι στο Βίκαρεϊτζ Ρόουντ.

Τα προβλήματα δεν λείπουν για τον τεχνικό της Νιούκαστλ που πονοκεφαλιάζει για την ετοιμότητα των Αμεόμπι, Ντάιερ και Μάρτινς τη στιγμή που θα περιμένει μέχρι τέλους για την πιθανότητα επιστροφής του Γκίβεν.

Γιατρικά στα σύνδρομα

Tόσο η Έβερτον όσο και η Άστον Βίλλα είναι από τις ομάδες που ξεκίνησαν εξαιρετικά τη σεζόν, όμως προέρχονται από κάποιες αγωνιστικές αναποδιές και άσχημα αποτελέσματα, με τη μεταξύ τους αναμέτρηση να μοιάζει σαν ευκαιρία να αφήσουν μακριά τα σύνδρομα των αντίστροφων σερί και να μην ξεκινήσουν συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα μετά ένα μάλλον απρόσμενο για αμφότερες "kickstart".

Tα ζαχαρωτά γνώρισαν το πρόσωπο της εκδίκησης από την Άρσεναλ, την οποία πρόσφατα είχαν εξαναγκάσει σε ισοπαλία 1-1 στο Emirates. Οι κανονιέρηδες παρά το ότι αγωνίστηκαν με αρκετές αλλαγές μεσοβδόμαδα στο Γκούντισον Παρκ κατάφεραν με τα "τρομερά παιδιά" του Βενγκέρ να πάρουν την πρόκριση επικρατώντας με 1-0 της Έβερτον, η οποία έχει το ελαφρυντικό πως αγωνίστηκε πάντως με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Μακ Φάντεν.

Η Έβερτον παραμένει πάντως αήττητη εντός έδρας, φαίνεται να έχει βρει τις απαιτούμενες επιθετικές λύσεις με κύριο εκφραστή τον Άντι Τζόνσον και με μια νίκη θα υπερκεράσει την ομάδα του Ο¨ Νιλ στη βαθμολογία βάζοντας πλώρη για την πρώτη εξάδα.

Η Βίλλα από την άλλη γνώρισε και αυτή ενός είδους εκδίκηση από την Τσέλσι για το 1-1 το οποίο είχε αποσπάσει για ματς της Premiership, αφού μεσοβδόμαδα η αρμάδα του Μουρίνιο δεν της άφησε κανένα περιθώριο αποκλείωντας την στο ίδιο γήπεδο για το Carling Cup με το ευρύ 4-0.

Ο Μάρτιν Ο΄Νιλ δήλωσε πως είναι στα καθήκοντά του η ψυχολογική τόνωση των παικτών μετά από τέτοιες ήττες, όμως οι αγωνιστικοι του πονοκέφαλοι αυξάνονται αγώνα τον αγώνα. Οι χρησιμότατοι Λάουρσεν και Γκάρεθ Μπάρι είναι εκτός ενώ μη διαθέσιμος και ο Χιούζ.

Τεχνικοί υπό πίεση

Κρισιμότατο ματς γίνεται το Σάββατο στο Ρίβερσαϊντ με τη Μίντλεσμπρο να υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ, τη στιγμή που αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται στα πέριξ της επικίνδυνης ζώνης, έχουν άμεση την ανάγκη των βαθμών και για ψυχολογικούς λόγους, ενώ οι τεχνικοί τους βρίσκονται υπό αμφισβήτηση.

Ο Πάρντιου πήρε βαθιά ανάσα μετά το σερί των δυο νικών και ειδικά της τελευταίας στο Λονδρέζικο ντέρμπι απέναντι στην Άρσεναλ, όμως θα χρειαστεί ακόμα χρόνος και κυρίως αγωνιστική ανάκαμψη από τα σφυριά για να μετριαστούν οι φωνές για το πρόσφατο κάκιστο σερί της ομάδας. Η πίεση ήταν τόσο μεγάλη για τον τεχνικό της Γουέστ Χαμ που δημιουργήθηκε και επεισόδιο με τον Βενγκέρ κατά το προηγούμενο ματς, λόγω των έντονων πανηγυρισμών του και το ματς στο Ρίβερσάιντ αναμένεται επίσης εξαιρετικά κρίσιμο.

Η παράδοση θέλει τη Μπόρο να μην ηττάται εντός εδώ και εννιά αγώνες από τα σφυριά, όμως η εικόνα της ομάδας του Σάουθγκεϊτ, που σταδιακά έρχεται λίγο πολύ σε σημεία τα οποία πέρασε ο Πάρντιου πριν δυο εβδομάδες και οι μετριότατες εμφανίσεις με την πενιχρή συγκομιδή βαθμών, δίνουν αισιοδοξία στη Γουέστ Χαμ.

Η Μίντλεσμπρο δεν έχει σκοράρει για δυο σερί αναμετρήσεις, συνεχίζει να έχει αρκετές και σημαντικές απουσίες βασικότατων στελεχών και παρουσιάζει πολύ κακό πρόσωπο σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού της. Σε περίπτωση ήττας το Σάββατο, τα πράγματα για τον Σάουθγκεϊτ που δεν έχει σίγουρα μεγάλη εμπειρία σαν προπονητής και δύσκολα θα διαχειρηστεί κρίσεις με επιτυχία θα γίνουν οριακά.

Έμαθε από το λάθος;

O Φέργκιουσον λίγο πριν τη μεσοβδόμαδη αναμέτρηση για το Carling Cup απέναντι στη Σάουθεντ δήλωνε πως "δεν θέλουμε άλλες Κρου" και παρέταξε μια ενδεκάδα που περιείχε πρωτοκλασσάτα ονόματα όπως οι Ρούνεϊ και Ρονάλντο. Η Γιουνάιτεντ όμως γνώρισε ήττα σοκ από την ουραγό της Championship με τον τεχνικό της να δηλώνει αμέσως μετά πως "μαθαίνουμε από τα λάθη μας".

Το απόγευμα του Σαββάτου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει του λόγου το αληθές, αλλά και να κρατήσει την πρώτη θέση της βαθμολογίας αν καταφέρει να περάσει από το Ίγουντ Παρκ και την πάντα επικίνδυνη εκεί Μπλάκμπερν. Οι μπέμπηδες άλλωστε δεν κερδίζουν στις τέσσερις τελευταίες τους επισκέψεις σε αυτό το γήπεδο, με το συναρπαστικό περσινό 4-3 υπέρ των ρόδων να μην έχει ακόμα ξεχαστεί.

Πάντως η ομάδα του Φέργκι δείχνει σταθερότατη φέτος σε ότι τουλάχιστον αφορά την Premiership αφού στην αμέσως προηγούμενή της έξοδο διέλυσε με 4-0 τη Μπόλτον σε μια επίσης πολύ δύσκολη έδρα όπως το Ρίμποκ, ενώ την αμέσως επόμενη αγωνιστική πέτυχε 3-0 στο Όλντ Τράφορντ επί της Πόρτσμουθ. Η Μάντσεστερ παραμένει μια ομάδα που δύσκολα χάνει δυο σερί ματς και η ευκαιρία για άμεσο "bounce back" είναι υπαρκτή και μεγαλώνει ακόμα περισσότερο λόγω των αρκετών προβλημάτων της Μπλάκμπερν.

Ο Χιούζ έχει να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες όπως αυτές των Σάβατζ, Ριντ και Ρόμπερτς ενώ και ο Έμερτον είναι αμφίβολος έχοντας ήδη απουσιάσει για τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις. Το γεγονός παραμένει πως η Γιουνάιτεντ δεν έχει κερδίσει για την Premiership από το 1998 στο Ίγουντ Παρκ και τα ρόδα θα εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για να ρίξουν τους πρωτοπόρους από την κορυφή.

Κυριακή κοντή γιορτή

Η Άρσεναλ παρά το γεγονός πως αποδίδει ειδικά τελευταία ποιοτικότατο και ελκυστικό ποδόσφαιρο, δημιουργεί σωρεία ευκαιριών και δείχνει κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο δεν καταφέρνει να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ με μοιραίο αποτέλεσμα να χάνει στο τέλος τους βαθμούς.

Χαρακτηριστικότατα τα παραδείγματα των αναμετρήσεων τόσο απέναντι στην Έβερτον και την ΤΣΣΚΑ για το Champions League, αλλά και η πρόσφατη ήττα με 1-0 στο Λονδρέζικο ντέρμπι από τη Γουέστ Χαμ. Το ματς απέναντι στη Λίβερπουλ μοιάζει οριακό για τους κανονιέρηδες που παρά το γεγονός πως έχουν κερδίσει και μάλιστα μέσα στο Όλντ Τράφορντ τη Γιουνάιτεντ βρίσκονται ήδη 10 βαθμούς πίσω της, με τα περιθώρια νέων απωλειών να είναι εξαιρετικά στενά.

Ο Βενγκέρ όπως συνηθίζει έβαλε πολλούς νεαρούς στο ματς του Carling Cup (η Άρσεναλ τα κατάφερε έστω κι έτσι να περάσει το εμπόδιο της Έβερτον) και πλην των γνωστών μακροχρόνια απόντων και ίσως και του Ροσίτσκι που δίνεται αμφίβολος έχει την πολυτέλεια να παρατάξει μια σχεδόν πλήρη και κυρίως φρέσκια ενδεκάδα. Η παράδοση είναι με το μέρος της Άρσεναλ που κερδίζει και τα τρια τελευταία χρόνια τους κόκκινους μπροστά στο κοινό της ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία της ήττα για την Premiership πρέπει να αναζητηθεί το 2000.

Η Λίβερπουλ προέρχεται μεν από δυο σερί και εύκολες εντός έδρας νίκες αλλα και την πρόκριση στο Σεντ Άντριους επί της Μπέρμιγχαμ για το Carling Cup, έχει εξασφαλίσει σε αντίθεση με την Άρσεναλ και τη συμμετοχή της στους 16 του Champions League, είναι όμως αξιοσημείωτο πως αγνοεί το εκτός έδρας τρίποντο. Προέρχεται μάλιστα από τέσσερις σερί ήττες μακριά από το Άνφιλντ έχοντας να επιδείξει μονάχα την ισοπαλία του Μπράμαλ Λέιν στην πρεμιέρα.

Μεγάλο πλήγμα για τον Μπενίτεθ ο σοβαρός τραυματισμός του Σισόκο που θα τον κρατήσει εκτός για κάποιο καιρό, όμως ο Ισπανός έχει κατά τα άλλα πλήρη αποστολή και θα προσπαθήσει να σταματήσει το κάκιστο για τους στόχους της ομάδας εκτός έδρας σερί.

Από τα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής ξεχωρίζει το Κυριακάτικο στο Ματζέσκι, εκεί οπού οι πετεινοί της Τότεναμ ζητούν να κεφαλοποιήσουν με νίκη το εξαιρετικό αποτέλεσμα της περασμένης αγωνιστικής επί της Τσέλσι και τους βασιλικούς να θέλουν να επιστρέψουν στα καλά αποτελέσματα του ξεκινήματος μετά από ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα να τους επιβαρύνει τελευταία.

Ενδιαφέρον και στο Φράτον Παρκ με την Πόρτσμουθ να υποδέχεται τη Φούλαμ, με τις δυο ομάδες να αποτελούν δυο από τις ευχάριστες φετινές εκπλήξεις της Premiership. Τέσσερα τρίποντα σε πέντε ματς για την ομάδα του Ρεντναπ, αήττητο τεσσάρων αγώνων μακριά από το Κρέιβεν Κότατζ για τη Φούλαμ.

Το πρόγραμμα της δωδέκατης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Σάββατο 11/11 17:00

Mάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ (14:45)
Έβερτον-Άστον Βίλλα
Γουίγκαν-Τσάρλτον
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Μπόλτον
Πόρτσμουθ-Φούλαμ
Μίντλεσμπρο-Γουέστ Χαμ
Τσέλσι-Γουότφορντ
Μπλάκμπερν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:15)

Kυριακή 12/11

Ρέντινγκ-Τότεναμ (15:30)
Άρσεναλ-Λίβερπουλ (18:00)































































TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ