CHAMPIONS LEAGUE

Τα φώτα σε Μαδρίτη-Λονδίνο

Τα φώτα σε Μαδρίτη-Λονδίνο
σεντόνι

Οι αναμετρήσεις Ρεάλ-Λίβερπουλ και Τσέλσι-Γιουβέντους ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της Τετάρτης

Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει την Λίβερπουλ σε μία μονομαχία δύο παραδοσιακών δυνάμεων της «Γηραιάς Ηπείρου», οι οποίες φιλοδοξούν να φτάσουν φέτος έως το τέλος του δρόμου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Η «Βασίλισσα» μετά από πολλά χρόνια θέλει να προχωρήσει στον θεσμό απέναντι στους «κόκκινους» που μετά την περυσινή αποτυχία, φέτος θα επιδιώξουν να επανέλθούν στην κορυφή της Ευρώπης. Εξάλλου στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η Τσέλσι με τον Γκους Χίντινκ πλέον στο τιμόνι της αντιμετωπίζει την Γιουβέντους σε μία ακόμη κόντρα δύο ομάδων που έχουν υψηλές φιλοδοξίες.

Οι «μπλε» μετά την παρουσία τους στον περυσινό τελικό, αυτή την φορά ονειρεύονται και την κατάκτηση του τίτλου ενώ η «Μεγάλη Κυρία» επανέρχεται φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά την δύσκολη περίοδο που πέρασε με τον υποβιβασμό της και ευελπιστεί ότι θα αναβιώσουν οι ένδοξες μέρες του παρελθόντος.

Τέλος στην Πορτογαλία, η Σπόρτινγκ αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου με τους «Βαυαρούς» να είναι το φαβορί του ζευγαριού και να θέλουν να το αποδείξουν από το πρώτο παιχνίδι. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ(21:45-ΝΟVASPORTS 1):Αν ρίξει κάποιος μία ματιά στην βαθμολογία τόσο του Ισπανικού όσο και του Αγγλικού πρωταθλήματος, θα διαπιστώσει ότι για τις δύο ομάδες που αναμετρώνται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», το Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να αποτελέσει τον μεγάλο στόχο.

Η «Βασίλισσα» με τον Χουάντε Ράμος στην τεχνική της ηγεσία παρουσιάζει βελτίωση και έχει μειώσει την διαφορά της από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, ωστόσο αυτή εξακολουθεί να είναι μεγάλη(σ.σ στους επτά βαθμούς) και η υπόθεση-τίτλος παραμένει δύσκολη.

Έτσι μέσω της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, υπάρχει η ευκαιρία για διάκριση και μετά από πολλά χρόνια, θέλει να φτάσει έως το τέλος.

Πρώτος στόχος είναι ένα καλό αποτέλεσμα στην έδρα της που θα της επιτρέψει να πάει με ελπίδες στον επαναληπτικό. Στην αντίπερα όχθη, η Λίβερπουλ μετά και το τελευταίο στραβοπάτημα στην Πρέμιερ Λιγκ έχει χάσει σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια να κατακτήσει τον τίτλο και πλέον στοχεύει μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ που και τα προηγούμενα χρόνια είχε διακριθεί να φτάσει ξανά σε μία επιτυχία.

Στην Μαδρίτη θα προσπαθήσει να «αποδράσει» με ένα θετικό αποτέλεσμα για να έχει τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς στο «Άνφιλντ».

Στο αγωνιστικό μέρος για τους γηπεδούχους δεν υπολογίζονται οι Φαν Νίστελροϊ, Ντε Λα Ρεντ και .Ντιαρά ενώ και ο νεοαποκτηθέντας Χούντελααρ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Από την άλλη πλευρά το «παρών» θα δώσει και ο Στίβεν Τζέραρντ που επιστρέφει από τραυματισμό. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Ροσέτι.

ΤΣΕΛΣΙ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ(21:45-ΝΟVASPORTS 2): Η κατάκτηση του τίτλου στην Αγγλία αποτελεί πλέον μακρινό όνειρο και η Τσέλσι αυτή την φορά φιλοδοξεί όχι μόνο να φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και να κατακτήσει τον τίτλο. Οι «μπλε» θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα απέναντι στην Γιουβέντους και να πάνε στον επαναληπτικό της Ιταλίας, με τον αέρα του φαβορί.

Ο Γκους Χίντινκ που διαδέχθηκε τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι στην τεχνική της ηγεσία έθεσε ως στόχο να επαναλάβει ότι και με την Αϊνχτόφεν το 1988 όταν και είχε κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης. Στην αντίπερα όχθη οι «μπιανκονέρι» επιστρέφουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά την περιπέτεια που πέρασαν με το σκάνδαλο που ξέσπασε και είχε ως αποτέλεσμα να υποβιβαστούν και θέλουν να φτάσουν ψηλά.

Έτσι θα κυνηγήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα στο Λονδίνο για να έχουν τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς στην έδρα τους. Στον αγωνιστικό τομέα για τους γηπεδούχους δεν υπολογίζονται οι Εσιέν και Καρβάλιο και για τους φιλοξενούμενους ο Ζεμπινά. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Πορτογάλος Μπενκερένσα.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ-ΜΠΑΓΕΡΝ(21:45-ΝΟVASPORTS 4): Η πρόκριση στους «16» θεωρείται ήδη επιτυχία για την Σπόρτινγκ αλλά όπως λέγεται τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Οι Πορτογάλοι θέλουν με «όπλο» την έδρα να φτάσουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να έχουν ελπίδες για την ρεβάνς.

Η Μπάγερν στην αντίπερα όχθη επέστρεψε φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ με υψηλές φιλοδοξίες και θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί που φέρει στο ζευγάρι από το πρώτο παιχνίδι για να είναι σε θέση ισχύος για την πρόκριση στα προημιτελικά ενόψει του επαναληπτικού στην έδρα τους. Στο αγωνιστικό μέρος οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Γάλλος Λαγέκ.


























TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ