ΚΟΣΜΟΣ

Τα διαμάντια του Mundial Κ20

Τα διαμάντια του Mundial Κ20

Η αυλαία του Mundial K20, στο οποίο θα συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδας, ανοίγει την Παρασκευή και το Sport24.gr σας παρουσιάζει 15 παίκτες, στους οποίους αξίζει να εστιάσετε την προσοχή σας.

Μπορεί το Euro K21 να τελείωσε την Τρίτη, όμως, σκυτάλη παίρνει το Mundial K20, το οποίο αρχίζει την Παρασκευή με τα παιχνίδια του πρώτου και του δεύτερου ομίλου.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς μέρος θα πάρει και η εθνική μας ομάδα, η οποία βρίσκεται στον τέταρτο όμιλο και θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της από το Σάββατο.

Συνολικά στο Mundial K20 θα συμμετέχουν 24 ομάδες και σε αυτές θα είναι πολλοί οι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που εντός των επόμενων ετών θα απασχολήσουν με τις εμφανίσεις τους. Το Sport24.gr επέλεξε 15 εξ αυτών και σας τους παρουσιάζει.

Τα διαμάντια του Mundial Κ20

Πολ Πογκμπά

Ίσως είναι το μεγαλύτερο όνομα της διοργάνωσης. Ο Γάλλος μέσος στην πρώτη του σεζόν στη Γιουβέντους έδειξε εξαιρετικά στοιχεία και δικαίωσε όσους έλεγαν πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε μέσα από τα χέρια της ένα πολύ μεγάλο ταλέντο. Έχοντας μπροστά του τους Αντρέα Πίρλο, Αρτούρο Βιντάλ και Κλαούντιο Μαρκίζιο δεν ήταν βασικός στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, όμως, ο 20χρονος μέσος πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Τέλος, έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο συμμετοχές με την ανδρών των "τρικολόρ".

Λούκας Ντιν

Τις τελευταίες δύο σεζόν αποτελεί τον βασικό αριστερό μπακ της Λιλ, ενώ ακόμα δεν έχει συμπληρώσει 20 χρόνια ζωής. Παρόλα αυτά έχει ήδη παραστάσεις, αφού φέτος αγωνίστηκε σε 33 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ έπαιξε και στο Europa League. Ακόμη, αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα της Γαλλίας γι' αυτή τη θέση, ενώ ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχουν εκδηλώσει οι Παρί Σεν Ζερμέν και Λίβερπουλ.

Ζοφρί Κοντογκμπιά

Η πρώτη του σεζόν στην Ισπανία ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Έχοντας προηγουμένως δύο χρονιές στη Λανς ο 20χρονος πήγε στη Σεβίγια με την οποία έπαιξε σε 31 αγώνες πρωταθλήματος πετυχαίνοντας και ένα γκολ. Όντας πολύ αθλητικός και απροσπέλαστος έστρεψε πάνω του αρκετά βλέμματα με δημοσιεύματα να τον συνδέουν τόσο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και με την Ίντερ. Πάντως, οποιοσδήποτε επιχειρήσει να τον πάρει θα χρειαστεί να δώσει ένα ποσό της τάξης των 20 εκ. ευρώ.

Σούσο

Στο ελληνικό κοινό ίσως είναι αρκετά γνωστός λόγω των διάφορων φημών περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού. Ο νεαρός Ισπανός βρίσκεται στη Λίβερπουλ από το 2010 και επί Μπρένταν Ρότζερς πήρε τις πρώτες του ευκαιρίες τόσο σε επίπεδο Premier League όσο και στο Europa League. Επιπλέον, ήταν μέλος της εθνικής Ισπανίας Κ19 που το προηγούμενο καλοκαίρι κατέκτησε το Euro K19.

Ζεράρντ Ντεουλοφέου

Έκανε το μεγάλο μπαμ στο περσινό Euro K19, στο οποίο έφτασε στην κορυφή με την Ισπανία όντας ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης. Δύο χρόνια πριν είχε πάρει το αργυρό μετάλλιο με την Ισπανία στο Euro K17. Φέτος είχε μία συμμετοχή στην Primera Division, δύο στο Champions League, ενώ αποτέλεσε ξανά σημείο αναφοράς για την Μπαρτσελόνα Β. Παράλληλα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων που προσπάθησαν να τον πάρουν με τη μορφή δανεισμού.

Χεσέ Ροντρίγκεθ

Δεν πήρε ευκαιρίες φέτος από τον Ζοζέ Μουρίνιο, ενώ στο ενεργητικό του έχει μόνο μία συμμετοχή με την πρώτη ομάδα. Ωστόσο, πραγματοποίησε εντυπωσιακή σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης Β αποσπώντας έτσι και τα εύσημα από τον Εμίλιο Μπουντραγκένιο. Ακόμη, ήταν και αυτός μέλος της Ισπανίας Κ19 που κατέκτησε πέρυσι το Euro. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση, μάλιστα, αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ.

Ζοάο Κάρλος Τεϊξέιρα

Η Λίβερπουλ απέσπασε τον Ιανουάριο του 2012 την υπογραφή του και τα δημοσιεύματα ανέφεραν πως έδωσε στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας περίπου 1 εκ. λίρες. Ο νεαρός Πορτογάλος δεν έχει καταφέρει ακόμα να παίξει με την πρώτη ομάδα της Λίβεπρουλ, ενώ δεν είχε καμία συμμετοχή και με τη Σπόρτινγκ. Ωστόσο, τόσο σε παιχνίδια του NexGen Series όσο και με τους μικρούς των "κόκκινων" έχει δείξει πως έχει εξαιρετική τεχνική και πως μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτές τις ηλικίες.

Κερίμ Φράι

Ο Τουρκοελβετός διανύει ακόμα το 19ο έτος της ηλικίας του και ήδη αποτελεί ένα υπολογίσιμο μέλος της Φούλαμ. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 16 αγώνες της Premier League, ενώ φέτος δόθηκε για δύο μήνες δανεικός και στην Κάρντιφ. Ο Μάρτιν Γιολ με δηλώσεις του σε ανύποπτο χρόνο είπε πως ο Φράι είναι το μέλλον της Φούλαμ, ενώ ο γεννηθείς στο Φέλντκιρχ της Αυστρίας εξτρέμ έχει ήδη τέσσερις συμμετοχές με την ανδρών της Τουρκίας.

Άνχελο Ενρίκες

Οι εμφανίσεις του με την Ουνιβερσιδάδ αλλά κι εκείνες με τις μικρές εθνικές της Χιλής κέντρισαν το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τον απέκτησε. Ως τώρα δεν έχει αγωνιστεί με τους "κόκκινους διαβόλους", αλλά μετράει τέσσερις συμμετοχές στην Premier League, όλες με τη Γουίγκαν στην οποία είχε δοθεί δανεικός το περασμένο εξάμηνο. Έχει, μάλιστα ήδη ανοίξει λογαριασμό.

Ρος Μπάρκλεϊ

Εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται στην πρώτη ομάδα της Έβερτον, ενώ την τελευταία διετία έχει παραχωρηθεί δανεικός σε Σέφιλντ Γουέντνεσντεϊ και Λιντς. Σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Αγγλίας ήταν παρών, ενώ προ διετίας έκανε όλους τους συμπαίκτες του στην Έβερτον να υποκλίνονται στις ικανότητές του μετά την προετοιμασία. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει πάρει πολλές ευκαιρίες στα "ζαχαρωτά", κάτι που μπορεί να αλλάξει πλέον με την έλευση του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Γκαέλ Μπιγκιριμανά

Οι εμφανίσεις του με την Κόβεντρι ήταν ο λόγος που η Νιούκαστλ τον προσέθεσε στο ρόστερ της. Έχοντας μπροστά του τους Γιοάν Καμπάιγ, Σεΐχ Τιοτέ και Βουρβόν Ανίτα δεν του επέτρεψαν να μπει στην ενδεκάδα, αλλά κατάφερε να παίξει σε 12 αγώνες της Premier League λόγω κάποιων τραυματισμών και να δείξει καλά στοιχεία. Αν βελτιωθεί, τότε αναμένεται να αποτελέσει ενδεκαδάτο παίκτη ομάδων της Premier League τα επόμενα χρόνια.

Ντιέγκο Ρολάν

Δεν είναι εύκολο να έχεις συμμετοχές με την πρώτη ομάδα σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα σε αυτή την ηλικία. Ωστόσο, ο Ουρουγουανός επιθετικός το έχει καταφέρει. Οι επιδόσεις του με την Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ μόνο απαρατήρητες δεν μπορούσαν να περάσουν, όπως και οι εμφανίσεις του στο South American Youth Championship 2013. Παρά το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων η Μπορντό τον έκανε δικό της και ήδη σε διάστημα λίγων μηνών (ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο) μετρά επτά συμμετοχές.

Γκιγιέρμο Βαρέλα

Πρόκειται για έναν ακόμη ταλαντούχο Λατινοαμερικάνο που θα φορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην Πενιαρόλ έχει αγωνιστεί μόνο μία φορά, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους "κόκκινους διαβόλους" να δώσουν 2.8 εκ. ευρώ και να του προσφέρουν πενταετές συμβόλαιο. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι εμφανίσεις του με την Κ17 και την Κ20 της Ουρουγουάης.

Μάρκο Λίβαγια

Είναι μόλις 19 και παρόλα αυτά έχει ήδη αλλάξει αρκετές ομάδες, είτε όσο ήταν μικρός είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Στην Ίντερ άνηκε από το 2011, αλλά έπαιξε ελάχιστες φορές αφού δόθηκε δανεικός σε Λουγκάνο και Τσεζένα αντίστοιχα. Τελικά η ομάδα που τον εμπιστεύτηκε ήταν η Αταλάντα, η οποία πήρε το 50% των δικαιωμάτων του. Από τον Ιανουάριο που βρίσκεται στο Μπέργκαμο θεωρείται βασικός, ενώ έχει περάσει και από όλες τις μικρές εθνικές της Κροατίας.

Στέφανος Καπίνο

Μπορεί ο Κώστας Σταφυλίδης να έχει ήδη πάρει τη μεταγραφή για ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά η αλήθεια είναι πως το όνομα του Στέφανου Καπίνο κάνει ακόμα μεγαλύτερο ντόρο στο εξωτερικό. Μπορεί να μην έκανε καλή χρονιά, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας, ο οποίος έδωσε το παρών στο Euro Κ19 που βγήκαμε δεύτεροι, βρίσκεται στη λίστα της Ίντερ, ενώ έφτασε κοντά στη μεταγραφή του στη Νάπολι. Τέλος, σύμφωνα με τη FIFA οι παίκτες κλειδιά της εθνικής είναι οι Γιώργος Κατίδης (δε συμμετέχει λόγω τιμωρίας), Δημήτρης Διαμαντάκος και Σταφυλίδης.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ