SERIE A

Τα 13 δευτερόλεπτα τιμής για τον αδικοχαμένο Αστόρι

ARCHIVO - En esta foto del 15 de febrero de 2017, Davide Astori de la Fiorentina durante un entrenamiento en  Moenchengladbach, Alemania, previo a un partido por la Liga Europa. Astoria ha fallecido, informó el club. Tenía 31 años. (Marius Becker/dpa via AP)
ARCHIVO - En esta foto del 15 de febrero de 2017, Davide Astori de la Fiorentina durante un entrenamiento en Moenchengladbach, Alemania, previo a un partido por la Liga Europa. Astoria ha fallecido, informó el club. Tenía 31 años. (Marius Becker/dpa via AP) MARIUS BECKER/DPA VIA AP

Έναν χρόνο ακριβώς από τον πρόωρο θάνατό του, οι Ιταλοί φίλαθλοι θα αποχαιρετήσουν τον Νταβίντε Αστόρι σε όλα τα γήπεδα της Serie A με έναν άκρως συγκινητικό τρόπο.

Ήταν 4 Μαρτίου 2018 όταν ο Νταβίντε Αστόρι άφηνε την τελευταία του πνοή σε ξενοδοχείο του Ούντινε (πριν από ματς πρωταθλήματος της Φιορεντίνα στην έδρα της Ουντινέζε) προδωμένος από την καρδιά του και βύθιζε σε πένθος το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Έναν χρόνο αργότερα, η απώλεια του καπιτάνο των "βιόλα" εξακολουθεί να είναι μεγάλη για τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και αν κρίνει κανείς από τις ενέργειες της ιταλικής λίγκας, ουδείς έχει διάθεση να ξεχάσει ένα από τα πιο καλά παιδιά του calcio.

Έτσι, όπως έγινε γνωστό, σε όλα τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής της Serie A που θα γίνουν το προσεχές τριήμερο (1-3 Μαρτίου) θα τιμηθεί η μνήμη του με ιδιαίτερο τρόπο.

Συγκεκριμένα, στο 13ο λεπτό και των 10 αγώνων της 26ης αγωνιστικής θα προβληθεί από τα μάτριξ των σταδίων μία φωτογραφία του Νταβίντε Αστόρι.

Αυτή θα συνοδεύεται από ένα σύντομο μήνυμα από πλευράς του εκάστοτε εκφωνητή που θα προσκαλεί όλους τους φιλάθλους στις εξέδρες να δώσουν ένα ζεστό θερμό χειροκρότημα στη μνήμη του αδικοχαμένου αμυντικού της Φιορεντίνα.

Η φωτογραφία θα παραμείνει στις γιγαντοοθόνες του κάθε σταδίου για 13 δευτερόλεπτα, κατά τη διάρκεια των οποίων οι παίκτες θα σταματήσουν ό,τι κάνουν με τη μπάλα.

"Η ανάμνηση του Νταβίντε είναι πάντα ζωντανή σε όλους τους λάτρεις του ποδοσφαίρου και το να του αφιερώσουμε ένα χειροκρότημα σημαίνει να αποδίδεις τιμές σε έναν μεγάλο άνθρωπο και σε έναν μεγάλο αρχηγό, εκπληκτικό παράδειγμα συνέπειας και αθλητικής ηθικής εντός και εκτός γηπέδου", σχολίασε ο πρόεδρος της Serie A, Γκαετάνο Μιτσικέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ