ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σύνθημα για νίκη από Καραγκούνη-Χαριστέα

Σύνθημα για νίκη από Καραγκούνη-Χαριστέα
καραγκουνης

"Στόχος να πάμε στο Μουντιάλ", είπε ο Καραγκούνης. Χαριστέας:"Τελικός ο αγώνας με το Ισραήλ"

Ο μέσος του Παναθηναϊκού με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3, ανέφερε πιο χαρακτηριστικά:" Όταν θέλεις οπωσδήποτε την νίκη και δεν πας για δύο αποτελέσματα είναι λίγο δύσκολο αλλά υπάρχει και ο παράγοντας έδρα και αυτή την φορά θα έχουμε εμείς τον κόσμο με το μέρος μας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.

Έχουμε να δώσουμε ένα σημαντικό παιχνίδι μετά από ένα πολύ κουραστικό ταξίδι. Πρέπει να ξεκουραστούμε όσο πιο πολύ μπορούμε για να μπορέσουμε να πάρουμε την νίκη που είναι σημαντική για την συνέχεια".



Αναφορικά με το γεγονός ότι το παιχνίδι γίνεται στην Κρήτη, ο διεθνής μέσος, είπε: "Είναι θετικό. Υπάρχει πολύ ζεστό κλίμα από τον κόσμο, είναι δίπλα μας και μας συμπαραστέκεται και σίγουρα θα δημιουργήσουν μία ωραία ατμόσφαιρα.

Στο παιχνίδι με την Μολδαβία είχαμε προηγηθεί και στο 80' μας είχαν ισοφαρίσει. Εκεί περιμέναμε να μας αποδοκιμάσουν αλλά αντιθέτως η ατμόσφαιρα και η συμπαράσταση ήταν εκπληκτική και πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα".




Παράλληλα επεσήμανε ότι θα χρειαστεί υπομονή στο παιχνίδι της η Εθνική, επισημαίνοντας: "Στο παιχνίδι που έγινε στο Ισραήλ θα δείτε ότι μας περίμεναν πίσω στην άμυνα και προσπαθούσαν να βγουν στην κόντρα. Έπαιξαν έτσι στην έδρα τους το πιο πιθανό είναι να παίξουν και εδώ το ίδιο. Άρα και η υπομονή θα παίξει τον ρόλο της".

Για το αν έχει απήχηση η Εθνική, απάντησε ακόμη: "Αυτή την φορά δεν έχει τόση απήχηση η ομάδα αν και είναι πολύ σημαντικά αυτά τα παιχνίδια με το Ισραήλ. Αυτό όμως δεν μας επηρεάζει. Στόχος μας είναι να πάμε στο Μουντιάλ. Εμείς μένουμε στον στόχο μας και θα τον πετύχουμε με κάθε τρόπο".

Επίσης για την ισοπαλία στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου, στο Ισραήλ, ο Γιώργος Καραγκούνης επεσήμανε: "Πριν το παιχνίδι, αν λέγαμε ότι θα παίρναμε την ισοπαλία θα θεωρούσαμε καλό ατο ποτέλεσμα αλλά με βάση την εικόνα του παιχνιδιού δεν ισχύει αυτό.

Ημασταν κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο και σε κάποια διαστήματα του δευτέρου ημιχρόνου. Είχαμε πολλές κλασικές φάσεις να πετύχουμε γκολ και να πάρουμε την νίκη. Το παιχνίδι της Τετάρτης είναι καθοριστικό γιατί αν το κερδίσουμε πάμε στην Ελβετία για δύο αποτελέσματα. Αν και παίζουμε πάντα για την νκη. Έχουμε αποδείξει ότι όταν πάμε για δύο αποτελέσματα τα καταφέρνουμε"

.

Τέλος για το αν ο κόσμος έχει βαρεθεί να βλέπει τα ίδια πρόσωπα στην Εθνική ομάδα, ανέφερε: "Ο κόσμος θέλει να βλέπει καινούρια πρόσωπα και στην Εθνική και στις ομάδες που υποστηρίζουν. Αλλά όταν μία ομάδα έχει συνέχεια τα τελευταία 9 χρόνια και να είναι πάντα σε ένα επίπεδο πάρα πολύ καλό. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να παίρνουμε νίκες και προκρίσεις".

Χαριστέας:"Μικρός τελικός"

Από την πλευρά του ο Άγγελος Χαριστέας με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6, υποστήριξε για το παιχνίδι της Τετάρτης: "Σίγουρα είναι ένας μικρός τελικός, επειδή το παιχνίδι της Τετάρτης αν το κερδίσουμε θα μας δώσει τη δυνατότητα να παραμείνουμε στην πρώτη θέση του ομίλου.

Η επιστροφή του Κώστα (σ.σ.: Κατσουράνη) θα βοηθήσει την ομάδα και θα είναι ένα όπλο να πιέσουμε το Ισραήλ".

Όσο για την επιλογή του "Παγκρήτιου" για έδρα, τόνισε: "Ζητήσαμε να παίξουμε στην επαρχία. Να φανταστείτε ότι ο κόσμος ήταν στις πέντε το πρωί στο αεροδρόμιο και περίμενε να μας υποδεχθεί. Θα είναι καταπληκτική η ατμόσφαιρα. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και σίγουρα ο κόσμος θα μας βοηθήσει".

Σχετικά εξάλλου αν η Εθνική χρειάζεται να αλλάξει κάτι στο μεθαυριανό παιχνίδι, ώστε να εμφανιστεί καλύτερη, δήλωσε: "Πιστεύω ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Σήμερα είδαμε το πρώτο ημίχρονου του αγώνα του Σαββάτου.

Πιστεύω ότι ήμασταν άτυχοι. Από την πλευρά τους, οι Ισραηλινοί μας πίεσαν κατά διαστήματα. Δεν δεχθήκαμε μεγάλη πίεση από το Ισραήλ. Το παιχνίδι της Τετάρτης δεν θα είναι εύκολο. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε το παιχνίδι και θα παραμείνουμε στην πρώτη θέση του ομίλου. Πιστεύω ότι πρέπει να παίξουμε όπως το Σάββατο. Να κυκλοφορήσουμε με ηρεμία την μπάλα, δεν πρέπει να βιαστούμε. Όλα τα παιδιά θα προσπαθήσουν για να πάρουμε τη νίκη".




Όσον αφορά στον αντίπαλο, ο διεθνής επιθετικός είπε: "Ξέραμε ότι το Ισραήλ έχει κάποιους καλούς επιθετικούς. Δεν περιμέναμε μεγάλη πίεση. Από ό,τι έδειξε το παιχνίδι το Σάββατο εμείς ήμασταν καλά διαβασμένοι και είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Έτσι, είμαι αισιόδοξος για τον αγώνα της Τετάρτης με το Ισραήλ".

Ακόμα για την πορεία της Εθνικής μέχρι τώρα στα προκριματικά,απάντησε: "Μέχρι τώρα παίξαμε πέντε παιχνίδια στην προκριματική φάση. Δείξαμε καλύτερο πρόσωπο στα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά έχει να κάνει και με τη μέρα που βρισκόμαστε. Είμαστε μια ομάδα που ακόμα και μακριά από την έδρα μας δημιουργούμε φάσεις, κάτι που παλιότερα δεν γινόταν".


Τέλος για το γεγονός ότι οι περισσότεροι διεθνείς δεν αγωνίζονται στις ομάδες τους, ο Άγγελος Χαριστέας επεσήμανε: "Σίγουρα επηρεάζει το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες δεν αγωνίζονται στους συλλόγους τους. Ας μην κρυβόμαστε. Το Σάββατο, όμως, δεν είδα κάτι τέτοιο".


















TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ