ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συνέντευξη Τύπου Κυπέλλου

Συνέντευξη Τύπου Κυπέλλου
μπαγεβιτς

Μπάγεβιτς: "Μεγαλύτερο κίνητρο". ''Κι εμείς διψάμε'' είπε ο Τζόλε. Σεγκούρα: ''Είμαστε φαβορί''

"Έχουμε κίνητρο παραπάνω", επισήμανε ο προπονητής του Άρη με τον αρχηγό των "κιτρίνων" να ξεκαθάρισε: "Το θέλουμε πιο πολύ".

"Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων. Ένα παιχνίδι χωρίς προβλήματα και βία. Να γίνει ένα παιχνίδι γιορτή από όλες τις πλευρές και στο τέλος να κερδίσει ο καλύτερος",

τόνισε ο Μπάγεβιτς και πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι από αυτό το παιχνίδι θα κερδίσει το ποδόσφαιρο. Eμείς από την δική μας πλευρά θέλουμε πολύ να κερδίσουμε, βέβαια και ο Ολυμπιακός το ίδιο κάνει, εμείς έχουμε Χ λόγους πάρα πολλούς. Και για την ιστορία της ομάδας μας και για την Θεσσαλονίκη και πιστεύω ότι η ομάδα μου θα είναι έτοιμη, να προσφέρει και θέαμα και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα".



Σε ερώτηση για το αν ο Άρης έχει το αβαντάζ απάντησε: "Δεν πρέπει να είναι αβαντάζ. Έχουμε μία ομάδα δυνατή απέναντί μας με φιλάθλους όπως και εμείς. Μπορεί να έχουμε κίνητρο παραπάνω από τον Ολυμπιακό και θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό".



Σχετικά με την απουσία του Νάτσο Γκαρσία σχολίασε: "Για τον Γκαρσία περιμέναμε και πιστέψαμε ότι θα τον έχουμε αν και τον τελευταίο καιρό ήτα εκτός προπονήσεων. θα ήθελα πολύ να τον είχα αλλά πιστεύω ότι και οι άλλοι παίκτες θα τον καλύψουν", ενώ όσον αφορά την βασική ενδεκάδα τόνισε: "Έχω αλλάξει τα πλάνα μου αλλά δεν μπορώ να σας πω. Όσο για την ενδεκάδα δεν πρόκειται να σας την πω".



Ο "Ντούσκο" επισήμανε σε εκείνο το σημείο πως: "Εμείς είμαστε περισσότερο κουρασμένοι από τον Ολυμπιακό. Εμείς προσπαθήσαμε στα παιχνίδια των πλέι οφ να κρατήσουμε δυνάμεις μέσα από αλλαγές και να είμαστε έτοιμοι για τον τελικό", ενώ όσον αφορά για το τι σημαίνει για τον ίδιο ο αυριανός τελικός με τον Ολυμπιακό είπε: "Για τον Άρη σημαίνει. Εγώ εκτός από την ομάδα μου δεν κοιτάω τίποτα άλλο".



Κι όσο για το που πιστεύει ότι θα κριθεί; "Δύσκολα μπορείς να πεις που θα κριθεί. Τα προβλήματα των δύο ομάδων τα ξέρει και ο ένας και ο άλλος προπονητής. Σε κάποιες λεπτομέρειες αλλά πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες γνωρίζουν πολύ καλά η μία την άλλη αλλά δεν μπορώ να πω κάτι το συγκεκριμένο".



Για το πώς αναμένουν οι ποδοσφαιριστές του τον αυριανό τελικό είπε: "Πιστεύω ότι οι δικοί μας παίκτες θα το έχουν μάθει τι σημαίνει για μας να κάνουν ότι καλύτερο για να πάρουν αυτό το παιχνίδι", για να επαναλάβει σε σχετική ερώτηση για τον αυριανό τελικό πως: "Κοίταξε. Σημασία έχει η ομάδα μου ο Άρης. Όχι εγώ".



Κι όσο τέλος κατέληξε: "Ποια τακτική θα διαλέξουμε θα την δείτε αύριο. Και οι δύο ομάδες έχουν ποιότητα για να προσφέρουν θέαμα χωρίς ότι μπορεί να την πειράξει και θα ήθελα να παρακαλέσω όλους να μην χαλάσουν την εικόνα του τελικού".



Νεμπεγλέρας: "Το θέλουμε πιο πολύ"



Η σκυτάλη πέρασε στον αρχηγό του Άρη Κώστα Νεμπεγλέρα που τόνισε: "Η αυριανή μέρα είναι γιορτινή και για την ομάδα μας και για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ξέρουμε ότι απέναντί μας θα έχουμε τον Ολυμπιακό που είναι ο πρωταθλητής Ελλάδος.

Εμείς όμως αποδείξαμε στην διάρκεια της χρονιάς ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Είμαστε όμως όλοι μας διψασμένοι και ξέρουμε όλοι ότι πριν 38 χρόνια σε αυτό το γήπεδο μία άλλη ομάδα του Άρη είχε κερδίσει το Κύπελλο. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό αλλά δεν τον φοβόμαστε και θα προσπαθήσουμε να φθάσουμε εμείς στην κατάκτηση του Κυπέλλου",

ήταν το σχόλιό του.

Όταν ρωτήθηκε να συγκρίνει τον αυριανό τελικό με αυτόν προ τριετίας στην Πάτρα και πάλι με τον Ολυμπιακό είπε: "Νομίζω ότι είναι τελείως διαφορετική ομάδα και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που υπάρχουν. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και θα είναι ότι καλύτερο για μας να κλείσουμε την χρονιά με την κατάκτηση του Κυπέλλου".



Για το αν υπάρχει άγχος; "Σίγουρα υπάρχει άγχος αλλά αν θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα θα πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε κάτω από πίεση και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι", για να επαναλάβει σε σχετική ερώτηση για τον αυριανό τελικό πως: "Σίγουρα είπα και πιο πριν ότι θα σεβαστούμε τον Ολυμπιακό. Μία ομάδα καλή με καλούς παίκτες αλλά δεν θα τον φοβηθούμε και θα πρέπει να δείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι το θέλουμε πιο πολύ και στο τέλος να είμαστε εμείς οι Κυπελλούχοι", και κατέληξε επισημαίνοντας: "Όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας το θέλουμε πολύ και στο τέλος να είμαστε εμείς οι χαρούμενοι γιατί το θέλουμε πάρα πολύ".



Προπόνηση και σχήμα



Η τελευταία προπόνηση του Άρη στο Καυτανζόγλειο Στάδιο εν όψει του αυριανού τελικού με τον Ολυμπιακό ξεκίνησε στις 18:00 χωρίς να υπάρξει κάτι το απρόοπτο.

Όσο για το πώς προτίθεται ο Ντούσαν Μπάγεβιτς να παρατάξει το σύνολό του στο ξεκίνημα του αυριανού τελικού για το Κύπελλο hellas online με τον Ολυμπιακό; Με το γνώριμο 4-4-2, με ρόμβο στην μεσαία γραμμή και τον Κέλεμεν αντί του Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια.

Στο χώρο της άμυνας κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Παπαδόπουλος και Ρονάλντο Γκιάρο με τον Νέτο στα δεξιά και τον Καράμπελα στα αριστερά. Στο κάτω μέρος του ρόμβου της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Γιάχιτς, με τον Νεμπεγλέρα στα δεξιά ενώ στα αριστερά θα είναι ένας εκ των Σιστόν ή Πρίττας και στην κορυφή ο Ίβιτς. Όσο για το επιθετικό δίδυμο αυτό θα αποτελέσουν ο Κόκε μαζί με έναν εκ των Φελίπε ή Χαβίτο.

Σεγκούρα: "Έχουμε χάσει τον ρυθμό μας"



Στην απώλεια του ρυθμού για τον Ολυμπιακό λόγω της αγωνιστικής απραξίας στάθηκαν στις δηλώσεις τους εν όψει του αυριανού τελικού για το Κύπελλο hellas online με τον Άρη στην Συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων", Πεπ Σεγκούρα, και ο αρχηγός της ομάδας, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

"Αύριο παίζουμε τον τελικό του Κυπέλλου. Είναι ένας σημαντικός αγώνας για το ποδόσφαιρο και την Ελλάδα. Θα παίξουν δύο ομάδες με ιστορία. Ο Άρης έχει κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και με ένα ποδόσφαιρο αρκετά ενδιαφέρον και ελκυστικό.



Και ο Ολυμπιακός με την ιστορία του και το επίπεδό του επίσης θα προσπαθήσει να κερδίσει τον αγώνα. Έτσι περιμένουμε να δούμε ένα όμορφο παιχνίδι με τους φιλάθλους μας να το ευχαριστηθούν περισσότερο και ελπίζω ο Ολυμπιακός να κερδίσει τον αγώνα", τόνισε αρχικά ο Σεγκούρα.

Για το πώς θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός τόνισε: "Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι που ξέρουμε. Όμως είναι γεγονός ότι έχουμε χάσει τον ρυθμός μας, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι και ξέρουμε πως πρέπει να παίξουμε".

Σε ερώτηση για το χθεσινό επεισόδιο με τον Λούα Λούα απάντησε: "Από τότε που ανέλαβα την ομάδα έχω λάβει υπόψη την ενότητα της ομάδας για το καλύτερο αποτέλεσμα. Και έτσι μείναμε πιστή σε αυτή την άποψη και συμπεριλάβαμε τους ποδοσφαιριστές που είναι σύμφωνοι με αυτή την αρχή", ενώ για το αν έχει καταλήξει στο βασικό σχήμα τόνισε: "Πάντα έχουμε κάποιες αμφιβολίες και σκέψεις ανάλογα με τι συνθήκες όμως η ιδέα είναι σχεδόν έτοιμη", ενώ παραδέχθηκε πως: "Μένουν 90΄ για να παίξουμε και αυτό τον αγώνα και την χρονιά για να τελειώσουμε καλά μία πετυχημένη χρονιά και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας".

Ο Ισπανός τεχνικός των "ερυθρολεύκων" επισήμανε ότι: "Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει τον αγώνα για να τον κερδίσει όπως και ο Άρης", ενώ για το αν υπάρχει φαβορί είπε: "Με όλο τον σεβασμό στον Άρη πάντα για τον κάθε προπονητή υπάρχει φαβορί. Πιστεύω στην ομάδα μου και πως είναι αυτή", για να προσθέσει: "Θα το προσπαθήσουμε. Στόχος όλων μας που δουλεύουμε στον Ολυμπιακό είναι να κερδίσουμε".

Όσο για τον ίδιο και την σημασία που έχει το αυριανό παιχνίδι είπε: "Θα είμαι ευχαριστημένος αν κερδίσει ο Ολυμπιακός. Δεν είναι μία προσωπική χαρά αλλά για τους παίκτες του Ολυμπιακού".

Σε ερώτηση για το ότι γνωρίζει από το παρελθόν με νυν ποδοσφαιριστές του Άρη ο Σεγκούρα απάντησε: "Είχα την τύχη να συνεργαστώ με κάποιους ποδοσφαιριστές του Άρη. Όχι σαν συμπαίκτες φυσικά αλλά σαν παίκτες. Τους Τόνι (σ.σ. Κάλβο), Φελίπε και Χαβίτο".

Τέλος για το πώς έχει η περίπτωση του Γκαλέτι είπε: "Δεν ξέρουμε αν ο Γκαλέτι θα ξεκινήσει αλλά όλοι οι παίκτες που θα παίξουν θα είναι 100% προετοιμασμένοι".

Τζόρτζεβιτς: "Δίψα υπάρχει πάντα"



Από την πλευρά του ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, αρχικά δήλωσε για τον αυριανό τελικό για το Κύπελλο hellas online με τον Άρη πως: "Όπως γνωρίζετε αύριο μας περιμένει ο τελικός τον οποίο περιμένουμε εδώ και ένα μήνα. Νομίζω ότι στον τελικό βρίσκονται οι δύο καλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος και νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα φθάσει στον στόχο να κερδίσει και αυτόν τον τίτλο. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα για να τα καταφέρουμε να πάρουμε και αυτόν τον τίτλο".

Για το αν στην ομάδα του Ολυμπιακού υπάρχει κίνητρο είπε: "Στα 12 τελευταία χρόνια έχουμε κατακτήσει 11 τίτλους και νομίζω ότι σας λέει από μόνο του ότι υπάρχει πάντα κίνητρο. Κι όσους τίτλους και αν κατακτήσει ο Ολυμπιακός θα υπάρχει πάντα στόχος και κίνητρο".

Όταν του ζητήθηκε να κάνει πρόβλεψη σχολίασε: "Το να είσαι ένα μήνα χωρίς παιχνίδι βγαίνεις από τον ρυθμό σου όσα φιλικά και αν παίξεις. Ο Άρης σε αυτό το θέμα έχει ένα πλεονέκτημα αλλά μπορεί να είναι και μειονέκτημα από την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις με ένα μήνα χωρίς επίσημο παιχνίδι", για να προσθέσει: "Την δίψα την έχει και ο Ολυμπιακός. Εμάς μας ενδιαφέρει ο στόχος που είναι ένας. Δίψα πάντα υπάρχει για ένα Κύπελλο".



Σε ερώτηση για την παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην τεχνική ηγεσία του Άρη δεδομένου της συνεργασίας του ιδίου και μόνο στον Ολυμπιακό απάντησε: "Δεν νομίζω ότι μπορεί να μας επηρεάσει ότι ήταν πρώην προπονητής μας ή συνεργαστήκαμε τα προηγ χρόνια. Είχαμε παίξει κι άλλες φορές εναντίον του προπονητή Μπάγεβιτς. Δεν παίζουμε εναντίον κανενός προσώπου αλλά με τον Άρη".

Για το πώς αισθάνονται οι παίκτες του Ολυμπιακού ο Τζόρτζεβιτς δήλωσε: "Νομίζω ότι είναι καλύτερα τα πράγματα. Αισθανόμαστε πιο ξεκούραστοι αλλά ίσως να μας λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός. Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι αλλά νομίζω ότι είμαστε πιο ξεκούραστοι από τα τελευταία παιχνίδια που είχαμε να δώσουμε", για να καταλήξει: "Μακάρι να φθάσουμε στην κατάκτηση του αυριανού τίτλου αλλά δεν νομίζω ότι είναι σωστό να το κρίνουμε πριν από ένα παιχνίδι ολόκληρη χρονιά".



Mήτρογλου αντί Λούα Λούα

Σε ό,τι αφορά το βασικό σχήμα, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με σύστημα 4-4-2, έχοντας δύο σημαντικές απουσίες (Λεονάρντο, Λούα Λούα) και τον Γκαλέτι να μην είναι 100% έτοιμος. Ο Νικοπολίδης θα υπερασπιστεί την εστία της πειραϊκής ομάδας, με τον Τοροσίδη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και τον Ραούλ Μπράβο το αριστερό. Ζεβλάκοβ και Άντζας θα συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στολτίδης και Πατσατζόγλου θα είναι οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Γκαλέτι δεξιά στο κέντρο και τον Τζόρτζεβιτς αριστερά. Μήτρογλου και Κοβάτσεβιτς θα αποτελέσουν την επιθετικύ δυάδα του πρωταθλητή Ελλάδας.































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ