EUROPA LEAGUE

Συνάντηση... απόψεων

Συνάντηση... απόψεων
New Image

Το Άμστερνταμ ήταν η πόλη που φιλοξένησε αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ, τους ιθύνοντες της Ολλανδικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

Στην συνάντηση πήραν επίσης μέρος αντιπρόσωποι της Ευρωπαϊκής αστυνομίας, κυβερνητικά στελέχη υπεύθυνοι ασφαλείας της ΟΥΕΦΑ, διεθνής Ομοσπονδίες Ποδοσφαίρου αλλά και υπεύθυνοι των συλλόγων που παίρνουν μέρος στην φετινή διοργάνωση του Τσαμπιονς Λιγκ.
" Το γεγονός δίνει την ευκαιρία να εφαρμόσουμε πλάνα ασφάλειας στα Ευρωπαϊκά γήπεδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, να ανταλλάξουμε πληροφορίες με τους συλλόγους που συμμετέχουν στην διοργάνωση και να μοιραστούμε τις εμπειρίες από παλιές πρακτικές που εφαρμόσαμε στην διοργάνωση είτε είχαν θετική εξέλιξη είτε αρνητική", τόνισαν αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ.

Η ΟΥΕΦΑ δίνει όπως πάντα τα τελευταία χρόνια μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια των γηπέδων, κάτι που θεωρεί απαραίτητο για την μελλοντική επιβίωση του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η ΟΥΕΦΑ απαιτεί συνεργασία από τις Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες και συνεργασία για την καταπολέμηση της βίας στα Ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί στην πρόσφατη κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ επανέλαβε την μηδενική ανοχή της διοργανώτριας αρχής απέναντι στους ταραξίες και τον ρατσισμό των γηπέδων.

Ο Πλατινί κάλεσε τις ομάδες να εφαρμόσουν τα συστήματα ασφαλείας των γηπέδων με την καθιέρωση υπευθύνων ασφαλείας και αναγνωρισμένων φιλάθλων της ομάδας που απορρίπτουν την βία και τον ρατσισμό στα γήπεδα.

" Η συνάντηση στο Άμστερνταμ έχει ως σκοπό να αναπτύξει την φιλοσοφία της ασφάλειας και της συνεργασίας των ομάδων σε αυτό τον τομέα κάτω από τις οδηγίες της ΟΥΕΦΑ", τόνισε ο Πλατινί.











TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ