ΑΕΚ

Συμφωνία για Φουρτάδο!

Συμφωνία για Φουρτάδο!

Η ΑΕΚ συμφώνησε προφορικά με την Παναχαϊκή για την απόκτηση του Εμίλιο Φουρτάδο και αύριο αναμένεται το ραντεβού των δύο πλευρών προκειμένου να ολοκληρωθεί η απόκτησή του από την Ένωση

Αποστολή στο Τσέστερ: Βαγγέλης Αρναούτογλου

Η επιθυμία του Βαγγέλη Βλάχου φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί. Η ΑΕΚ συμφώνησε προφορικά με την Παναχαϊκή για την απόκτηση του Εμίλιο Φουρτάδο και αύριο αναμένεται το ραντεβού των δύο πλευρών προκειμένου να ολοκληρωθεί η απόκτησή του από την Ένωση.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία των Θωμά Μαύρου και Βασίλη Τσιάρτα με τον πρόεδρο της Παναχαϊκής Αλέξη Κούγια φαίνεται ότι βρέθηκε η χρυσή τομή για την απόκτηση του 29χρονου φορ της Παναχαϊκής Εμίλιο Φουρτάδο. Ο ποδοσφαιριστής θα μεταβεί αύριο στα γραφεία της ΠΑΕ στα Σπάτα προκειμένου να πέσουν οι σχετικές υπογραφές.

Όπως σας είχε ενημερώσει το Sport24.gr, ο Βαγγέλης Βλάχος δεν ήθελε τον Αγκόν Μεχμέτι που είχε προταθεί στην Ένωση και άρεσε περισσότερο στον τεχνικό διευθυντή της Ένωσης.

Η άρνηση του προπονητή στο να αποκτηθεί δίχως πρώτα να δοκιμαστεί έβαλε τέλος στο θέμα και άνοιξε την πόρτα της συμφωνίας με την Παναχαϊκή για την έλευση του Φουρτάδο.

Το deal έκλεισε στις 60.000 ευρώ οι οποίες θα δοθούν τμηματικά, άμεσα οι 30.000 και το ποσό που υπολείπεται σε μήνες καθώς τελικά ο Αλέξης Κούγιας αποδέχθηκε τον σχετικό διακανονισμό και απέδειξε εμπράκτως ότι ήθελε να δώσει τον ποδοσφαιριστή στην Ένωση όπως διαβάσατε στο σχετικό ρεπορτάζ του Sport24.gr από τον Βαγγέλη Κατσαϊτη.

Αυτός είναι ο Φουρτάδο

Γεννήθηκε στο Πράσινο Ακρωτήρι και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσά του Πράγια. Σε νεαρή ηλικία μετανάστευσε στην Πορτογαλία και γράφτηκε στις ακαδημίες της Πόρτο. Το 2001 σε ηλικία 18 ετών δόθηκε δανεικός στην Κάσα Πία. Εκεί αγωνίστηκε για δύο σεζόν και σε 43 παιχνίδια σημείωσε 16 γκολ.

Επέστρεψε στην Πόρτο και τη σεζόν 2002-03 αγωνίστηκε βασικός στη δεύτερη ομάδα των "δράκων" σημειώνοντας 8 γκολ σε 29 αγώνες.

Τη σεζόν 2004-05 παραχωρήθηκε εκ νέου ως δανεικός στην Τουριζένσε με την οποία αγωνίστηκε συνολικά σε 37 παιχνίδια, σκοράροντας 12 φορές με την πρώτη κι άλλες 10 με τη δεύτερη ομάδα.

Την επόμενη σεζόν μεταγράφηκε στη βουλγαρική ΤΣΣΚΑ Σόφιας, η οποία δαπάνησε 300.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Σε 18 ματς στη Βουλγαρία σημείωσε 16 γκολ, ωστόσο υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα, με κορυφαίο την σωματική αντιπαράθεση με τον τότε αρχηγό της ομάδας Βαλεντίν Ίλιεφ.

Τούτο είχε ως αποτέλεσμα να γυρίσει πίσω στην Πορτογαλία και την Πάσος Φερέιρα μετρώντας 18 συμμετοχές και ένα γκολ με την ομάδα να υποβιβάζεται στη β' κατηγορία.

Η ελληνική εμπειρία

Τη σεζόν 2009-10 αφίχθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Ιωνικού και στην πρώτη του σεζόν του στην ομάδα της Νίκαιας αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ της Β' Εθνικής με 13 τέρματα, σε 30 αγώνες.

Την επόμενη σεζόν μεταγράφηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, χωρίς ωστόσο να ξεχωρίσει καθώς σε 15 συμμετοχές πέτυχε μόλις 2 γκολ. Το περασμένο καλοκαίρι η Παναχαϊκή, αποφάσισε να επενδύσει σε εκείνον και δικαιώθηκε!

Ο Φουρτάδο ο οποίος είναι κάτοχος πορτογαλικού διαβατηρίου,ήταν ομολογουμένως εξαιρετικός στην ομάδα της Πάτρας. Βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα 19 φορές στην κανονική περίοδο και ακόμα 3 φορές στα πλέι οφ.

Με ύψος 1.81 αγωνίζεται ως καθαρός φορ περιοχής, είναι γρήγορος και δείχνει ότι έχει το γκολ. Γι' αυτό και ο Βαγγέλης Βλάχος επέμενε για την απόκτησή του ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι δεν διακρίνεται ιδιαίτερα στο ψηλό παιχνίδι.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ