ΑΕΚ

Κούγιας στο Sport24.gr: "Κάνω εξαίρεση στην ΑΕΚ για Φουρτάδο, αλλά..."

Κούγιας στο Sport24.gr: "Κάνω εξαίρεση στην ΑΕΚ για Φουρτάδο, αλλά..."
Κούγιας, Παναχαϊκή INTIME SPORTS

Με αφορμή το επίσημο ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Φουρτάδο της Παναχαϊκής, το Sport24.gr επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της Αχαϊκής ΠΑΕ, Αλέξη Κούγια, ο οποίος έκανε γνωστό πως μόνο στην Ένωση θα δώσει τον παίκτη, αλλά παράλληλα αποκάλυψε πως θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ομάδας του και θα ζητήσει από τις ποδοσφαιρικές Αρχές την αποβολή, των ομάδων που αντιμετωπίζουν νομικό πρόβλημα, από την Superlegue!

Μια από τις θέσεις που ζήτησε (και χρειάζεται) ενίσχυση ο Βαγγέλης Βλάχος είναι η επιθετική γραμμή της ΑΕΚ. Ο τεχνικός του δικεφάλου θέλει το εύκολο γκολ (που λείπει από την ομάδα) και για αυτό έχει ζητήσει από τον Βασίλη Τσιάρτα έναν παίκτη που να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Μάλιστα, αυτόν που έχει ξεχωρίσει είναι ο Φουρτάδο της Παναχαϊκής.

Η ομάδα της Πάτρας με ανακοίνωση της επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, αρνούμενη την πρόταση των κιτρινόμαυρων για το ποσό των 60.000 ευρώ. Το Sport24.gr μίλησε με τον ιδιοκτήτη της Παναχαϊκής, κ. Κούγια, ο οποίος έριξε φως στην όλη υπόθεση, μίλησε για τα ακριβές ποσά (της μεταγραφής και του συμβολαίου του παίκτη), αναφέρθηκε στον λόγο που διαπραγματεύεται με την ΑΕΚ, αποκαλύπτοντας όμως παράλληλα πως έχει κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντα της ομάδας του και να διεκδικήσει την άνοδο της Παναχαϊκής στην Superleague.

Αναλυτικά τα όσα μας δήλωσε ο κ. Κούγιας:

"Κάνω την εξαίρεση μόνο για την ΑΕΚ"

Ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, είχε ξεκαθαρίσει και σε άλλες προτάσεις Ελληνικών ομάδων, πως δεν διαπραγματεύεται τον παίκτη για την Ελλάδα με κανέναν. Παρόλα αυτά, η πρόταση της ΑΕΚ άλλαξε τα δεδομένα:

"Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στην υπόθεση του Φουρτάδο. Είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ έκανε πρόταση για τον παίκτη αλλά την αρνηθήκαμε. Παρότι είχα δηλώσει πως δεν δίνω τον παίκτη σε άλλη Ελληνική ομάδα, για την ΑΕΚ θα κάνω την εξαίρεση.

Ο λόγος; Διότι πέρασα από αυτή την μεγάλη ομάδα. Είχα την τιμή να βρεθώ στη θέση του προέδρου, τίμησα την θέση του προέδρου και είχα την ικανοποίηση, στο μικρό διάστημα που βρέθηκα στον προεδρικό θώκο να έχουμε μια ομάδα αήττητη και να χαίρεται ο κόσμος της και όλη η Ελλάδα για το ποδόσφαιρο που έπαιζε.

Για τον λόγο αυτό, κάνω μια εξαίρεση για την ΑΕΚ και είμαι διατεθειμένος να παραχωρήσω τον παίκτη. Και επίσης θέλω να βοηθήσω, αυτή τη νέα προσπάθεια για την οποία και χαίρομαι, από ανθρώπους που είναι πραγματικοί ΑΕΚτζήδες όπως ο Θωμάς Μαύρος και ο Βασίλης Τσιάρτας. Υπάρχουν βέβαια και φίλοι μου, όπως ο Ανδρέας Δημητρέλος"

"Το ποσό είναι 100.000 μετρητά"

Ο κ. Κούγιας στην συνέχεια, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της μεταγραφής και κάτω υπό ποιες συνθήκες αυτή θα ολοκληρωθεί:

"Βέβαια, επειδή θέλω να βοηθήσω την ΑΕΚ και κάνω αυτή την εξαίρεση, δεν σημαίνει ότι θα παραχωρήσω δωρεάν τον παίκτη. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος ήταν στα αζήτητα, δικής μου επιλογής που καταφέραμε με το κλίμα που υπάρχει στην Παναχαϊκή και με την βοήθεια του κ. Φυντάνη και του k. Παπακώστα, να τον ηρεμήσουμε και να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες του.

Δεν είναι δυνατόν η ΑΕΚ να πουλάει παιδιά που δεν έχουν ούτε την μισή αγωνιστική αξία του Φουρτάδο, όπως ο Λεονάρντο και ο Κλωναρίδης για τους οποίους ζητούσε 900.000 και να θέλει να αγοράσει τον πρώτο σκόρερ της Football League σε ηλικία 29 ετών με λιγότερα από 100.000 ευρώ.

Η πρόταση είναι συγκεκριμένη, 100.000 ευρώ μετρητά και αυτό για τον λόγο ότι σε συμφωνίες του παρελθόντος με διάφορες ομάδες και με διάφορους διακανονισμούς, ακόμα περιμένουμε τα λεφτά. Θέλουμε λοιπόν να διαφυλάξουμε τα χρήματα μας.

Ο παίκτης έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο, είναι ικανοποιημένος στην Παναχαϊκή και πληρωμένος στο συμβόλαιο των 50 χιλιάδων μέχρι τελευταίας δεκάρας. Αυτή είναι η πρόταση μας και φυσικά θέλουμε άμεση απάντηση από την ΑΕΚ, μέχρι και τις αρχές της επόμενης βδομάδας. Ειδάλλως, θα αποσύρουμε την πρόταση γιατί πρέπει και εμείς να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα περίοδο".

"Θα διεκδικήσουμε την άνοδο, με τον υποβιβασμό των ομάδων που έχουν πρόβλημα"

Τέλος, το Sport24.gr αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ με την αδειοδότηση (και οι υπόλοιπες ομάδες) και ζήτησε την άποψη του έγκριτου νομικού ο οποίος έριξε την "βόμβα" και αποκάλυψε τις ενέργειες της ΠΑΕ Παναχαϊκής:

"Ευχαριστώ για αυτό που με ρωτάτε και είστε η πρώτοι που θα αποκαλύψω και αυτό είναι αποκλειστικό θέμα για εσάς. Εμείς, ως ΠΑΕ Παναχαϊκή, από την Δευτέρα (6/8) θα κάνουμε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να υποβιβαστούν οι ομάδες που αντιμετώπίζουν πρόβλημα με την αδειοδότηση τους. Δηλαδή για τον ΟΦΗ, την Κέρκυρα, τον Άρη, τον Πανιώνιο, τον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕΚ.

Ήδη έχω ενημερώσει προφορικά και την Football League σαν εταιρεία, για τις ενέργειες που θα κάνουμε προκειμένου να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της ΠΑΕ Παναχαϊκής. Και αν για την ΑΕΚ καταλαβαίνω πως πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα με Λαϊκό έρεισμα που μπορεί να θέλουμε να βοηθήσουμε δεν μπορώ να σκεφτώ το ίδιο για τον ΟΦΗ, την Κέρκυρα και τον ΠΑΣ Γιάννινα, τη στιγμή που η ομάδας μας κρύβει από πίσω της έναν ολόκληρο λαό, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα με πάνω από 200.000 κατοίκους. Έχουμε έννομο συμφέρον!

Θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες τόσο για την ΕΠΟ όσο και για την Superleague. Έχω πληρώσει για ΙΚΑ και Εφορία 2 εκ. ευρώ για μια ομάδα όπως η Παναχαϊκή. Υπάρχουν και νόμοι στην Ελλάδα, δεν είμαστε Ουγκάντα. Τώρα για ποιο λόγο δεν φωνάζουν οι άλλες ομάδες, δεν τον γνωρίζω και δεν με απασχολεί.

Σίγουρα, οι ομάδες όπως η Δόξα Δράμας, ο Παναιτωλικός και ο Εργοτέλης, δηλαδή αυτές που υποβιβάστηκαν, βάση νόμου με το θέμα της φορολογικής ενημερότητας ο οποίος και δεν έχει αλλάξει, δεν μπορούν να φωνάξουν γιατί ανεβαίνουν οι ομάδες από την Football League και όχι αυτές που υποβιβάστηκαν με αγωνιστικά κριτήρια. Όπως έγινε δηλαδή και πέρυσι με την ΑΕΛ. Για αυτό τον λόγο αυτές οι τρεις ομάδες δεν φωνάζουν. Εμείς όμως έχουμε έννομο συμφέρον και με πιθανό υποβιβασμό ομάδας, η Παναχαϊκή ανεβαίνει στην Superleague"!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ