ΑΛΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ

Συγκλονιστική κατάθεση αστυνομικού: "Βρήκαμε τον Άλκη σε λίμνη αίματος, λες και μπήκαμε σε σφαγείο"

Το γκράφιτι για τον Άλκη | 2 Απριλίου 2022
Το γκράφιτι για τον Άλκη | 2 Απριλίου 2022 IN TIME SPORTS

Από το βήμα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στο σημείο μετά τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη Καμπανό και του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες. Η συγκλονιστική κατάθεσή του.

"Βρήκαμε τον Άλκη πεσμένο στο έδαφος σε μια λίμνη αίματος, ήταν λες και μπήκαμε σε σφαγείο". Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης στο δικαστήριο, ο οποίος έφτασε στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, μετά την άγρια επίθεση, στην περιοχή της Χαριλάου, τον Φεβρουάριο του 2022.

Συγκεκριμένα, από το βήμα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης ο αστυνομικός, που μαζί με τον συνάδελφό του, έφτασαν πρώτοι στο σημείο της επίθεσης, στην οδό Γαζή, περιέγραψε.

"Τα χαράματα της 1ης Φεβρουαρίου, στις 00:19 λάβαμε σήμα από το κέντρο της Άμεσης Δράσης να πάμε στην Γαζή, και ανέφερε “συμπλοκή αρκετών ατόμων τα οποία κρατούσαν διάφορα αντικείμενα“. Ενημέρωσαν κι άλλες δυνάμεις γιατί κοντά στο σημείο της επίθεσης έχει κοντά Αστυνομικό Τμήμα. Δεν γνωρίζαμε ότι ήταν οπαδικό".

Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, o αστυνομικός ανέφερε πως κινήθηκαν άμεσα μέσω της Βούλγαρη και έφτασαν στην οδό Παπαναστασίου, και συνέχισαν προς το γήπεδο του Άρη, από όπου και μπήκαν στην οδό Πλαστήρα.

"Φτάσαμε περίπου μετά από 4 λεπτά, ίσως και λιγότερο. Στο ύψος του γηπέδου, είδαμε να τρέχουν 3-4 άτομα και στη θέα του περιπολικού έφυγαν, άρχισαν να πηδάνε κάγκελα και πυλωτή.

Ενημέρωσα το κέντρο, και φτάσαμε στην συμβολή των οδών Γαζή με Πλαστήρα και είχε πλήρη ησυχία. Ήταν σκοτάδι. Κατεβήκαμε από το περιπολικό με τον συνάδελφο, και εκεί στο σημείο κοντά υπάρχει ένα παρτέρι, τότε είδα τον Άγγελο (σ.σ. φίλο του Άλκη), όρθιο με αίματα στο αριστερό πόδι και στο κεφάλι. Από την άλλη πλευρά, είδα πεσμένο τον Άλκη σε μια λίμνη αίματος, δεν ήταν κανείς γύρω του. Το παιδί ήταν βουτηγμένο στο αίμα. Υπήρχε μαύρο αίμα που έδειχνε ότι χτυπήθηκαν ζωτικά όργανα. Ήταν λες και μπήκαμε μέσα σε σφαγείο".

Στη συνέχεια, κατά τη σοκαριστική κατάθεσή του, περιέγραψε τα δευτερόλεπτα που προσπαθούσε ο ίδιος να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον Άλκη, προκειμένου να τον σώσει.

"Τότε, είχε ελάχιστα τις αισθήσεις του, μας έδειχνε μόνο το σοβαρό τραύμα που είχε. Δεν καταφέραμε δυστυχώς να σταματήσουμε την αιμορραγία και ξεψύχησε μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι σοκαριστικό να φεύγει στα χέρια σου ένα παιδί", ανέφερε.

Παράλληλα, τόνισε πως ο Άγγελος τους έδωσε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσε σχετικά με την επίθεση, όπου αναφέρθηκε πως είδε 6-7 άτομα.

"Μετά από λίγα λεπτά έφτασαν κι άλλες δυνάμεις και αποκλείσαμε το σημείο. Υπήρχε ένα δρεπάνι, κόκκινο με μαύρη λαβή, σε μια λίμνη αίματος κοντά στα σκαλιά. Ο Άγγελος ήταν ζαλισμένος, δεν θυμόταν τι έγινε, μου είπε ότι τους επιτέθηκαν και έφυγαν. Άρχισα να συλλέγω στοιχεία, σε πολλά σημεία υπήρχαν σπασμένες γυψοσανίδες, υπήρχαν και κομμάτια κάτω, εμείς δεν αγγίξαμε τίποτα από ότι βρέθηκε", συμπλήρωσε.

Πηγή: News247

TAGS ΑΛΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ