ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Συγκινεί ο προπονητής της Σέριφ: "Δεν φοβάμαι, όταν νικούσαμε τη Ρεάλ δεν το φανταζόμουν αυτό"

Ο Γιούρι Βέρνινταμπ στον αγώνα της Σέριφ με την Μπράγκα για το Europa League.
Ο Γιούρι Βέρνινταμπ στον αγώνα της Σέριφ με την Μπράγκα © 2022 LUIS VIEIRA / AP IMAGES

Ο 56χρονος Ουκρανός τεχνικός της Σέριφ, Γιούρι Βέρνινταμπ, επέστρεψε στη χώρα του για να πολεμήσει και αποκάλυψε στο BBC πως γνωρίζει να χρησιμοποιεί όπλο και δεν φοβάται.

Ο Ουκρανός προπονητής της Σέριφ Τίρασπολ, Γιούρι Βέρνιντάμπ, κατατάχθηκε στον ουκρανικό στρατό, προκειμένου να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο προπονητής του Γιώργου Αθανασιάδη και του Στέφανου Ευαγγέλου περιέγραψε στο BBC πώς ταξίδεψε στην Ουκρανία και τα πρώτα του συναισθήματα, τονίζοντας ότι δεν φοβάται.

"Ο γιος μου με κάλεσε στις 4:30 το πρωί και μου είπε ότι οι Ρώσοι μάς επιτέθηκαν. Ήξερα ότι πρέπει να επιστρέψω στην Ουκρανία να πολεμήσω. Πέταξα προς τη Ρουμανία, μετά με Λεωφορείο από τον Τίρασπολ, έφυγα για την Ουκρανία το πρωί του Σαββάτου. Ταξίδεψα 11 ώρες από το Τίρασπολ, πήγα μέσω της Οδησσού, δεν μπορώ να πω ότι ήταν δύσκολο.

Όταν επέστρεφα είδα αρκετούς δυνατούς άνδρες να αφήσουν τη χώρα. Εάν επιστρέψουν θα είμαι χαρούμενος. Είπα ότι μόλις επιστρέψω πρέπει να καταταγώ. Άνθρωποι κοντά μου προσπάθησαν να με σταματήσουν. Αυτή την στιγμή δεν είμαι μακριά από την σύρραξη. Οι μεγάλες μάχες γίνονται πιθανώς 120χλμ μακριά από εδώ. Πήρα την απόφασή μου, δεν φοβάμαι" ανέφερε αρχικά.

Παράλληλα, τόνισε πως ξέρει πώς να χρησιμοποιεί όπλο: "Πήγα στον στρατό όταν ήμουν νέος. Ξέρω πώς να χειρίζομαι όπλο, δεν έχω πρόβλημα να χρησιμοποιήσω πυρά. Είμαι περήφανος που είμαι μέρος μίας τέτοιας ομάδας. Τα μοιραζόμαστε όλα. Δεν μού επιτρέπεται να αποκαλύψω ποιος είναι ο ρόλος μου στον στρατό. Τώρα μας συμβουλεύουν. Ανά πάσα ώρα και στιγμή είμαστε έτοιμοι να πάμε, όπου μας πουν. Δεν έχω χρησιμοποιήσει όπλο ακόμη, αλλά είμαι έτοιμος".

Ακόμη εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Ουκρανία θα νικήσει τον πόλεμο: "Δεν μπορώ να καταλάβω τον Πούτιν, όπως και τους Ρώσους που τον στηρίζουν. Καταλαβαίνω τους Ρώσους πολίτες που δεν ξέρουν τι συμβαίνει. Στη Ρωσία λένε τα πράγματα διαφορετικά απ' ότι είναι. Λένε ότι μας απελευθερώνουν, αλλά από ποιόν; Μας λένε φασίστες και Ναζί... δεν μπορώ να το περιγράψω. Επιτίθενται σε αμάχους. Είμαι σίγουρος ότι θα νικήσουμε, μόνο έτσι θα υπάρξει ειρήνη".

Τέλος, τόνισε ότι ακόμη σκέφτεται το ποδόσφαιρο: "Σκέφτομαι ακόμη το ποδόσφαιρο. Είναι η ζωή μου. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσω να είμαι προπονητής. Όταν κερδίζαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν το φανταζόμουν αυτό. Κάποιοι παίκτες της Σέριφ με πήραν τηλέφωνο, έλαβα επίσης και ηχητικά μηνύματα".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΕΡΙΦ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ